Sunucu işletim sistemi ve ağ güvenliği dersi

Kodla Büyü
biz de bu dersi seçtik 2 saatlik ama ortada ne modülü var ne de bilgi formu. 6 saatlik Sunucu işletim Sistemi dersinin modülleri var. bende bulamazsam onların içinden konuları seçip yapacağım artık.

arkadaşlar teknik servis dalı 12. sınıf bilgisayar bölümünde bende o dersi seçtim.Ama bu sene eski çerçeve program uygulanacakmış 12ler için. MEGEP in sitesinde de yazıyor..o açıdan ben dersi değiştirdim ve endüstriyel kontrol seçtim. sizde değiştirin derim. kolay gelsin......

Biz bu sene teknik servis dalı için 11. sınıflara 2 saatlik Sunucu işletim Sistemi ve Ağ güvenliği dersini fazladan seçtik. Seneye bu sınıf 12 olduğunda açık kaynak i.s. seçmeyi düşünüyoruz. Ders bilgi formlarında bu dersin içeriği varmış ve 5 modülden oluşuyor. biz 2 saatlik seçtiğimiz için ilk 3 modülü plana dahil ettik. planı buraya ekliyorum. 4 saatlik yapmak isterseniz diğer 2 modülü de ekleyip planı tekrar düzenleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar 11. sınıflar için 6 saat olarak aldık bu dersi. Modül olarak ve yıllık plan olarak neyi kullanabiliriz

Eğer teknik servis dalındaki "sunucu işletim sistemi ve ağ güvenliği dersi" ise;
modüller
• sunucu işletim sistemi kurulum ve yönetimi
• veri yönetimi
• actıve dırectory yönetimi
• ağ yönetimi
• ağ hizmetlerinin yönetimi

yok eğer ağ işletmenliği dalındaki "sunucu işletim sistemi" ise
Modüller
• Sunucu işletim sistemleri
• Sunucu rolleri
• Sunucu servisleri
• Sunucu ağ mimarisi
• Sunucu actıve dırectory yapısı
• Sunucu güvenliği
• İleri düzey sunucu yönetimi

bozdagli' Alıntı:
Eğer teknik servis dalındaki "sunucu işletim sistemi ve ağ güvenliği dersi" ise;
modüller
• sunucu işletim sistemi kurulum ve yönetimi
• veri yönetimi
• actıve dırectory yönetimi
• ağ yönetimi
• ağ hizmetlerinin yönetimi

yok eğer ağ işletmenliği dalındaki "sunucu işletim sistemi" ise
Modüller
• Sunucu işletim sistemleri
• Sunucu rolleri
• Sunucu servisleri
• Sunucu ağ mimarisi
• Sunucu actıve dırectory yapısı
• Sunucu güvenliği
• İleri düzey sunucu yönetimi

Hocam bu modüller bahsettiğin gibi ders bilgi formunda yazıyor evet ancak 12. sınıf dersi olarak belirtiliyor. 11. sınıflar içinde aynı modül sırasınımı kullanmalıyız... Teşekkür ederim

DERSİN ADI SUNUCU İŞLETİM SİSTEMİ VE AĞ GÜVENLİĞİ
ALAN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
MESLEK / DAL BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİS
DERSİN OKUTULACAĞI SINIF/YIL 11. veya 12. SINIF

DERSİN ADI SUNUCU İŞLETİM SİSTEMİ
ALAN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
MESLEK / DAL AĞ İŞLETMENLİĞİ
DERSİN OKUTULACAĞI SINIF/YIL 12. Sınıf

hocam teknik servisdalındaki "sunucu işletim sistemi ve ağ güvenliği" için 5 tane modül kullanılacak. 11 veya 12 sınıf olması farketmez.
ağ işletmenliği dalındaki "sunucu işletim sistemi" için 7 tane modül var. bilgi formunda normalde 12.sınıflar için yazıyor. Ama bu dersi 11 lere verdiyseniz yapacak birşey yok. öğrenciler ağ işletmenliği dalında ise bu 7 modülü alması lazım. (ayrıca yeni yayınlanmış modüllere baktım da sunucu işletim sistemi 1-6 diye altı modül var)

bu ne biçim bir iştir arkadaş, 2 senedir çekiyoruz ve hala daha çekmeye devam ediyoruz. modülsüz bir ders demek gerçekten büyük bir problem...

bende bu dersin modüllerini bulamadım özellikle de veri yönetimi modülü elinde olan varmı arkadaşlar

Yok mu arkadaşlar bu dersi okutan acaba, varsa eger bizimle paylaşabilir mi dökümanlarını...

Geri