Suriyeli öğrenciler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Tenten
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

Tenten

Süper Üye
Süper Üye
suriyeli öğrenciler her yere dağılmış, okullardan bunun ile ilgili veri toplandı. galiba bu konu başımıza iş açacak.
Bakanlığın 2014/21 Sayılı genelgesi ile konu okullara duyuruldu. genelgenin içeriğinde okullarda suriyeli öğrenciler için planlama yapılmasından söz ediliyor. genelinde yabancı öğrenci deniliyor ancak tamamen suriyeden göç neticesinde oluşan sorunlara değiniliyor. geçici eğitim merkezlerinin oluşturulması için protokol örneği yer alıyor.
İlerleyen günlerde suriyeli öğrenciler için Suriyeli ÖĞretmenler de geleceğe benziyor. genelgenin ekinde incelendiğinde arapça alfabe ile düzenlenmiş etik sözleşme bile düşünülmüş. daha sonrasında suriyeli müdürler, ve yöneticileriniz olursa şaşırmayalım. Syria neresi İstanbul neresi...Tam bir istila altındayız. (Alien film serisinin tamamını izledim :( )

Bizim insanımız aç geziyor. Metropol'lerde yaşayan arkadaşlar açlıktan kıvranan ya da 900 liraya 5 boğaza bakan vatandaşlarımızı görecektir. Biz elin Suriye'lisini bedava yiyip içiriyoruz, hastaneler Suriye'li kaynıyor. Doktorlar artık nitelikli hizmet veremiyor. Yazık ülkeme yaa :-1:

Benim arabaya bindi gecen bi suriyeli otogara gitmek isterken. Neyse arabada sohbet falan dedim ki sen hangi taraftasin. Once cevap vermek istemedi ben isid mi diyince allahu agbar dedi. Ben sevmiom isidi dedim beni kesermisiniz orada olsam dedim yine allagu agbar dedi. Vakif zeytinligine gelmstik burasi otogar dedim indirdim . 3-5 sene sonra bela olacaklar turkiye herkes gorecek.multeci dediginadam kamptan disari adim atmaz.ogretmene 3tl zam verirken eli titrer milyonlarca araba bakarsin yillarca

Bizim bilgisayar bolumune bugun bi suriyeli ogrenci gelmis.turkce bilmiyor,ingilizce bilmiyor. Biz nasil egitim vercez bu ogrenciye anlamadim. Boyle ogrencisi olan varmi nasil egitum veriliyor. Idarede bisey soylemedi, onlarda bihaber zaten olaylardan

Onların durumu da zor tamam ama...Anlamıyorlar kardeşim.Çocukları okula gidiyor.Kendileri organize sanayiinde fabrikada iş buldular.Belediye ayda 400tl market çeki veriyor.Bizim burda çadırda kalanlar var ama komşular yemek veriyor yada harçlık veriyor.Bunlara yetmiyor pazar günleri de fazla mesai yapıp dileniyorlar.Daha ne diyorlar biliyor musunuz?Sonra İstanbul sonra Amerika.Osmanlı da böyle yıkılmıştı

Mutef_bk' Alıntı:
Bizim bilgisayar bolumune bugun bi suriyeli ogrenci gelmis.turkce bilmiyor,ingilizce bilmiyor. Biz nasil egitim vercez bu ogrenciye anlamadim. Boyle ogrencisi olan varmi nasil egitum veriliyor. Idarede bisey soylemedi, onlarda bihaber zaten olaylardan
bizde sene başından beri bi tane Iraklı var, derslerde bişey anlamıyor, çiçek böcek çiziyor, sıkılıyor, ona özel bir eğitim vermiyoruz haliyle çok başarısız. Sene sonunda ne olacak bilmiyorum, başımıza cidden bela olacak gibi :(

Vallahi o insanlara da üzülüyorum...

Bu insanlar kamplara alınmalı gerkeli güvenlik, barınma, yiyecek vs imkanları karşılanıp, eğitimleri de o kamplarda verilmeli... Bu şekilde hem ülke insanının tepkisini çoğaltıyorlar hemde daha acınası durumda kalıyorlar... Bu insanlara karşı iki arada bir deredeyim... Bir yanım insandır deyip, sahip çıkılması gerektiğini haykırıyor, diğer yanım bu işin bu şekilde olmaması gerektiğini söylüyor...

Okullara bu insanların gönderilmesi uygun değil diye düşünüyorum. ne verecekmişiz? Vallahi iyice elimize yüzümüze bulaştırmaya çalışıyoruz...

Allah sonumuzu hayır etsin!

Onlar icin ozel sinif olusturulup dillerini bilen ogretmenler egitim verebilir. Sirf sinifta bulunmak icin kayit yapilmasi bence sacma. Anlattigimdan bisey anlamadiktan sonra ne anlami kaliyorki.anlamadim bu isi

Bu ogrencileri sinav falan yapiyormusunuz. Turkce, ingilizce bilmiyorlar. Not olarak nasil degerlendiriyorsunuz. Bizim idareye soruyorum onlarda bisey bilmiyor. :?

Bazılarıda bizim öğrencilerden zeki ve saygılı ama. Bizim matematikçi anlatıyor bir örneği 10 defa anlatıyorum bizim öğrenciler, elin suriyelisi türkçe bilmeden sadece tahtadaki örneği izleyerek yerinde diğer soruları çözüyor dedi. Bizim öğrenciler aslında pek iyiye gitmiyor :)

devletimizin herşeyin doğrusunu bilir. onlar öyle takdir etmiş sizin karşı çıkmak ne haddinize. yok öğrenci dilimizi bilmiyormuş yok okula gelmeleri hiçbir işe yaramıyormuş, yok o kadar aç işsiz varken bunlara bu masraf niye yapılıyormuş.! boş yere konuşmayın.! hem suriyeliler dediğin kişiler eskiden osmanlı tebasıydı. şimdi onlar yok mu sayalım. bre zındıklarlar... :)

bizim okula da kayıtlar başladı suriyelilerin savaş gerçekten zor bir durum acıyorum hallerine
ama mülteci politikamız kesinlikle yanlış seneye çalışma izni de verilecek 2015'e yetişmez belki ama ilerde seçimlere de katılırlarsa şaşırmam

Bizde de çok var. Bazen üzülüyorum onlar da çocuk sonuçta...
ama ne İngilizce var var ne Türkçe. Anlaşamıyoruz.
Öyle oturup oturup gidiyolar...

hayalcisuat' Alıntı:
devletimizin herşeyin doğrusunu bilir. onlar öyle takdir etmiş sizin karşı çıkmak ne haddinize. yok öğrenci dilimizi bilmiyormuş yok okula gelmeleri hiçbir işe yaramıyormuş, yok o kadar aç işsiz varken bunlara bu masraf niye yapılıyormuş.! boş yere konuşmayın.! hem suriyeliler dediğin kişiler eskiden osmanlı tebasıydı. şimdi onlar yok mu sayalım. bre zındıklarlar... :)
Doğru ANCAAAK Suriye eskiden Osmanlı TOPRAĞIYDI!!!

suriyeli

biz mahalle olarak suriyelilerden bıktım. hırsızlık için girmediği ev kalmadı. apartman görevlisine bıçak çekti,
kaç defa hırsızları yakaladık,polis çağırdık, polis daha köşeyi dönerken bıraktı. yapabilecekleri bir şey yokmuş.
nasıl olmaz sınırdışı yapsınlar. suça karışan suriyelileri göndersinler.
bizim üniversite mezunları işsiz, bizim işçilerimiz bunların yüzünden işsiz(daha düşük ücretle çalışıyorlar, ssk yok, yol ücreti yok, hastane ücreti yok, aylık belediyeden maaş 400 tl, aynı evi 4-5 aile paylaşıyor)
çok mağdur insanlarımız var, Türkiye çok zengin bir ülke olsa da keşke göçmenleri barındırsak. Ama ne yazıkki.

akdenizkanki' Alıntı:
Bazılarıda bizim öğrencilerden zeki ve saygılı ama. Bizim matematikçi anlatıyor bir örneği 10 defa anlatıyorum bizim öğrenciler, elin suriyelisi türkçe bilmeden sadece tahtadaki örneği izleyerek yerinde diğer soruları çözüyor dedi. Bizim öğrenciler aslında pek iyiye gitmiyor :)

Bir örnekten yola çıkarak nasıl genelleme yapıyorsunuz hocam O çocuk demek ki farklı, zeki ve kapasitesi yüksek bir çocuk. Ve hocamızın sınıfı da kolay öğrenemeyen çocuklardan oluşan bir sınıf Eğer Suriye'deki çocukların zeka kapasitesi bu kadar yüksek olsaydı, kendi ülkelerinde olmasa bile farklı çalışma alanlarında başarılı isimler duymamız gerekmez miydi?Bu Suriye'ye özel bir durum değil ayrıca her coğrafyada farklı nitelik ve özelliklere sahip insanlar vardır, var olmaya devam edecektir. Kıyas yapılabilecek bir durum değil bu.
Bu çocuklara okullarda eğitim hakkı verilmesine gelince Bunlar çocuk yani masum ve günahsız ve bu küçük yaşlarına rağmen fazlasıyla travma yaşadılar. Şu an bu yabancılaşmadan kurtulmaları ve kendilerini iyi hissetmeleri için biz müslümandan önce INSAN olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. Bütün olumsuzluklara rağmen onların çocuk olduğunu unutulmamalı. Ama devletin mülteci politikasını ben de şiddetle eleştiriyorum. Nasıl ki bu çocukların ülkelerinde, dünya ülkelerinin politik hesapları üzerinden yaşanan maslahat savaşının kurbanı yine bu masumlar oluyorsa ve biz bunun karşısında durmaya çalışıyorsak, onlara yardım noktasında planlana(maya)n devlet politikasının da içte bir savaşa dönüşecek kadar basiretten uzak ve basit ve irrasyonel çözümlerini eleştirme hakkına da hakkımız olduğuna inanıyorum. Bu konudaki birçok insanın isyan derecesinde tepkilerini de haklı buluyorum.

selimaydin' Alıntı:
hayalcisuat' Alıntı:
Doğru ANCAAAK Suriye eskiden Osmanlı TOPRAĞIYDI!!!
biz eskiden eskiden süt içerdik testiden :)

Geri