bilbil' Alıntı:
onu da denedim kapatıp açtım, yarında bağlanmazsa bakalım tek çare jag ı değiştirmek... bu arada teşekkür ederim sorunuma cevap yazdığınız için :wink:
..
bende arabam çalışmadığında bi inip biniyorum belki çalışır diye :!:
..
hocam bir önceki mesajımda da söyledim yaptığınız tanımlamaları okulunuzdaki bir sınıf öğretmeni yapsa, yada bir öğrenciniz anlarım. ama bilgisayar öğretmeni olan birinin bilgisayardan bu kadar bi haber şekilde sorun tanımlaması benim garibime gidiyor. bu aynı resim öğretmeninin porte çizmesi istendiğinde CİNALİ çizmesi gibi birşey.
..
Sorununuza gelince;
Temel sorun kaynakları
1. cat5 kablo kablosu
2. rj45 konnektör (jak)
3. switch
4. ethernet kartı
..
Hangi cihaz sorunlu nasıl bulurum (En kolayından başlayalım)
1. Kabloyu test edin.
Bunun için RJ45 Tester kullanabilirsiniz. Bu size hem kabloyu hemde konnektörleri test etme olanağı sağlar. Sorun sadece elektirik gidip gelmesinden olduğu için muhtemelen bir sorunla karşılaşmayacaksınızdır. Testte sorun yoksa 1. ve 2. seçenekler elendi demektir.
3. Switch i test edin
burhansenyuva arkadaşımızın uzun uzun anlattığı gibi Ethernet portu çalışan bir laptop ve sağlam bir kablo ile switchin her portunu sırayla test edin. Sorun switchin portlarındaysa ortaya çıkacaktır. Hadi laptop ve kaboyu da geçtim.
"hocam müdür yard. odasına giden kablo yuvasında bağlatı var" demişsiniz. Eğer bu port ve kablo sorunsuz çalışıyorsa yerinden çıkartıp sizin çalışmayan lab bağlantı portuna takıp orda deneyerek de test edebilirsiniz. orda da çalışırsa sorun lab kısmında demektir. varsa lab. daki switchi test edin.
4. ethernet kartının test edin
çalıştığınızdan emin olduğunuz bir router / modem (düz switch olmazsa daha iyi olur) ve çalıştığınızdan emin olduğunuz bir kabloyu bilgisayara bağlayarak
a ) Bağlantı olup olmadığına
b) ip alıp almadığına bakın
.........