swicht in lambaları yanmıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilbil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bilbil

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar.. bugün okulda elektrik kesintisinden sonra swicht in lambalarından bazısı yanmıyor özellikle laba giden ağ portunda nereye taktıysam ışığı yanmıyor.. ne yapmam gerekir?

bilbil' Alıntı:
merhaba arkadaşlar.. bugün okulda elektrik kesintisinden sonra swicht in lambalarından bazısı yanmıyor özellikle laba giden ağ portunda nereye taktıysam ışığı yanmıyor.. ne yapmam gerekir?
..
mum yak hocam :verymad:
..

bilbil' Alıntı:
saol hocam tavsiyen için :P başka önerin var mı? :puhaha:
..
hocam bu yorumu yazan kişi bilgisayardan anlamayan biri olsa seve seve farklı tavsiyelerde bulunabilirdim. ama ışıklar yanmıyor tabirini bir bilgisayarcıya yakıştıramadım.

en basitinden led bile yanmış olabilir. sorun sadece ışıkların yanmaması mı yoksa bağlantı sorunu da varmı? hiç bir bilgi vermemişsiniz. ışıklar yanmayınca siz ne yaptınız hiç yazmamışsınız. yoksa hiç bir şey yapmadan doğrudan buraya mı yazdınız ;)

hocam kabaca anlattım, (swicht in ışığı tabirindeki sakınca nedir anlayamadım) yanmayınca da modemi swicht i kapatıp açtım tabi, hatta şartelleri bile kapattım benim anlamadığım elektrik kesintisinden önce internet bağlantısı vardı swichte sorun yoktu elektrik gidince lab.ın bağlı old. ağ kablosunun swicteki yeri yanmıyordu...

bağlantı olarakta sorun var ağ kablosu takılı değil uyarısı veriyor

hocam müdür yard. odasına giden kablo yuvasında bağlatı var ve de nereye takarsam takayım ışığı yanıyor acaba laba giden jag başlığında sorun oluşmuş olabilir mi?

labdaki switch arızalanmış olabilir mi?. laba giden kabloyu kontrol ettiniz mi. olmazsa jackları tekrar çakın.

onu da denedim kapatıp açtım, yarında bağlanmazsa bakalım tek çare jag ı değiştirmek... bu arada teşekkür ederim sorunuma cevap yazdığınız için :wink:

Hocam swicin güç kaynağı yanmıştır muhtemelen.Swici başka bir jak voltajını kontrol ederek örneğin modem jakını tak ışıklar yine yanmıyorsa swic yanmıştır diyecemde kolay kolat-y yanmaz yani damdan düşse bişey olmaz problem güç kaynağındadır muhtemel

Merhaba;

Aslına bakarsanız bende yazılanlardan pek bir şey anlamadım ancak. Şunları denerseniz cihazınız hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
Elinizde bir laptopunuz varsa bunu test için kullanmanızı öneririm
Switch e takılı tüm kabloları çıkartın
Modemden gelen kabloyu switch e takın.
Sonra diğer portların tümünü laptop varsa laptopla yoksa çıkarttığınız kabloları bağlayarak deneyin.
Aynı anda iki kablo bağlamayın
Tüm kabloları sıra ile bağlayın. Sonra ikililere geçin bakın bakalım birbirini tetikleyen varmı.
Zaten tekil bağlamalarda hangi portlarda sorun var anlamış olursunuz.
Kesintiden dolayı yollarda birleşme olabilir buda kısayola sebebiyet verebilir. Çiftli kontrollerde de bunu anlarsınız.
Bilgisayarların ethernet kartlarında ya da kablo uçlarında birleşme olabilir, buda tetikler.
Aklıma gelenler bunlardı. İyi çalışmalar.

bilbil' Alıntı:
onu da denedim kapatıp açtım, yarında bağlanmazsa bakalım tek çare jag ı değiştirmek... bu arada teşekkür ederim sorunuma cevap yazdığınız için :wink:
..
bende arabam çalışmadığında bi inip biniyorum belki çalışır diye :!:
..
hocam bir önceki mesajımda da söyledim yaptığınız tanımlamaları okulunuzdaki bir sınıf öğretmeni yapsa, yada bir öğrenciniz anlarım. ama bilgisayar öğretmeni olan birinin bilgisayardan bu kadar bi haber şekilde sorun tanımlaması benim garibime gidiyor. bu aynı resim öğretmeninin porte çizmesi istendiğinde CİNALİ çizmesi gibi birşey.
..
Sorununuza gelince;
Temel sorun kaynakları
1. cat5 kablo kablosu
2. rj45 konnektör (jak)
3. switch
4. ethernet kartı
..
Hangi cihaz sorunlu nasıl bulurum (En kolayından başlayalım)
LAN-Cable-Tester-for-RJ45-Rj11-1-9505-.jpg

1. Kabloyu test edin.
Bunun için RJ45 Tester kullanabilirsiniz. Bu size hem kabloyu hemde konnektörleri test etme olanağı sağlar. Sorun sadece elektirik gidip gelmesinden olduğu için muhtemelen bir sorunla karşılaşmayacaksınızdır. Testte sorun yoksa 1. ve 2. seçenekler elendi demektir.

3. Switch i test edin
burhansenyuva arkadaşımızın uzun uzun anlattığı gibi Ethernet portu çalışan bir laptop ve sağlam bir kablo ile switchin her portunu sırayla test edin. Sorun switchin portlarındaysa ortaya çıkacaktır. Hadi laptop ve kaboyu da geçtim. "hocam müdür yard. odasına giden kablo yuvasında bağlatı var" demişsiniz. Eğer bu port ve kablo sorunsuz çalışıyorsa yerinden çıkartıp sizin çalışmayan lab bağlantı portuna takıp orda deneyerek de test edebilirsiniz. orda da çalışırsa sorun lab kısmında demektir. varsa lab. daki switchi test edin.

4. ethernet kartının test edin
çalıştığınızdan emin olduğunuz bir router / modem (düz switch olmazsa daha iyi olur) ve çalıştığınızdan emin olduğunuz bir kabloyu bilgisayara bağlayarak
a ) Bağlantı olup olmadığına
b) ip alıp almadığına bakın
.........

Geri