switch şişmesinin çözümü nedir?

Kodla Büyü

saayees

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Daha önce aynı sorunla karşılaştım fakat çözüm bulamadım.
Okulun her yerinde internet var fakat laba gelince internet belirli süre var geliyor gidiyor...
Lab internet bağlantısı modem>>switch>>switch iken ben modem>>switch yaptım çok fazla bişey değişmedi.
Lab da kullanılan switch 24 port tp/link ve toplam 19 bilgisayar var.
24 port switchi kendi imkanlarımla değiştirdim.Kullandığım switchler havking+16 port zxceldir.
İnterneti 4 portlu havking switche yolladım onun bağlı olduğu diğer 3 porta giden bilgisayarlarda sorunsuz internet var.
ama 16 portlu switce havkingden aktarma yapınca tekrar net gidiyor?
Network konusunda iyi olan arkadaşların yardımını bekliyorum....Sorun ne olabilir?Bu sorun para harcamadan (switch değişimi) çözülürmü?

Sorun kablodan kaynaklanıyor.
Switch - Switch arası kablo bağlantısı çapraz olacak.

hasari hocam teşekkürler...
fakat ben bi açıklama istesem mahsuru olmaz sanırım .
Ben modem>>switch>>switch bağlantısını aktarma yapmadan direk modem>>switch yaptım o kablodamı çapraz olacak.
Çapraz yaparız problem değil de neden çapraz bağlantı kullanılıyor.Bağışlayın bilmiyorum.

Modem-Modem Çapraz
Switch-Switch Çapraz
Switch-Modem Çapraz

Veri aktarım kanalları farklı. Yeni teknolojilerde olmasa da olur ama bu işin standardı böyle. Siz bunu deneyin mutlaka.

Switch-Modem Çapraz
olduğuna emin misiniz Hocam.
Aynı seviye cihazlar arasında çapraz bağlantı olması gerekmiyor mu?

Hocam ben öyle biliyorum öyle yapıyorum. Yeni nesilde söylediğim gibi düzde sorun çıkarmıyor.

zzeytinci' Alıntı:
Switch-Modem Çapraz
olduğuna emin misiniz Hocam.
Aynı seviye cihazlar arasında çapraz bağlantı olması gerekmiyor mu?
hocam benim de bildiğim kadarıyla (cisco kursunda öyle anlatıldı) modem switch arası da çapraz olacak kablolama. Modemlerin switch özelliği olduğundan aynı cins cihaz olarak kabul edilmeli denilmişti.

Geri