Switch' den gelen kabloyu çoğaltabilir miyiz ?

Kodla Büyü

bayghost

Aktif Üye
Switch'den 8 kablo çıkıyor. Bu kablolar odalara dağıtıldı sıva altından. Fakat kolon dolayısıyla erişilmesi mümkün olmayan bir duvara RJ-45 götürememiştik. Şimdi parkelerinde değişmesi olayı gündeme geldi. Odaya gelen kabloyu uzatabilirsem istediğim duvara ulaşabileceğim parke altından. Odaya gelen bu RJ-45 kabloya direkt ek yapmam mümkün olmadığı için çoğaltıcı (1 giriş 1 çıkış yada 1 giriş 2 çıkış) ile uzatabilir miyim ? Uzatmaktan kasıtım götürdüğüm duvarda çalışır mı ? Switch ek kablolamayı(çoğaltıcıyı) kaldırır mı ? 1 giriş 1 çıkışı çalıştırır mı? Yada 1 giriş 2 çıkışı çalıştırır mı ?

10 port Yada 12 port bir switch alsak 8 kablo + (uzatma ile) 1 giriş 2 çıkış yapabilir miyiz ?

Yada çözüm nedir arkadaşlar ? Bu durumda hangi switch önerirsiniz?

sayın hocam nedemek isteğinizi tam anlayamadım ama yaklaşık olarak şunlar yapılabilir:
-1 kablo var buna switch ve elektrik bağlantısı ile 5-8 gibi sayılara ulaştırabilirsiniz. bunu zaten biliyorsunuzdur :D
- bir de bu 1 kablonun içinden geçen 8 ince kablonun 100mbps bağlantı için 4 tanesi kullanılır. bunları da 4 -4 grublayarak 1 kablodan 2 ayrı bilgisayar için bağlantı götürebilirsiniz. tabii burada şu unutulmamalı kablonun switchten çıkan taraf kesilip normalde 8 tanesi bir jaka girerken 4-4 2 ayrı jaka bağlanacak.

daha önce forumda tartışılmış:
1, 2, 3 ve 6. kablolar (turuncubeyaz-turuncu-yeşilbeyaz-yeşil) veri iletimi için, 4 ve 5. damarlar (mavi-mavibeyaz) ise telefon hattı için kullanılır. 7 ve 8. damarlar (kahverengibeyaz-kahverengi) yedektir.

şeklinde yani biz burada mavi-mavi beyaz ve kahverengibeyaz kahverengiyi takmayıp 2. jaka 1-2-3-6 sıralara gelecek şekilde yerleştireceğiz. kolay gelsin...

Hocam şöyle anlatayım. switchden 8 portdan çıkış alıp evin 8 odasına sıva altından götürdük. (8 Oda misal) Kablolar görüntü kirliliği yapmasın istiyorum o yüzden ya sıva altı yada parkenin altından ilerleyebiliyoruz. 8 farklı odaya 8 tane RJ 45 kablosunu gönderdik. Fakat gönderdiğimiz odalardan birinde kabloyu istediğimiz yere götürememişler kolondan dolayı. O gidemediğimiz duvarada parke altından gitme yolunu düşünüyorum. (Laminant olayı olacağı için) Sorum şudur? Odada kapının yanında duran RJ 45 kablosunu uzatma aparatı kullanarak parke altından karşı duvara uzabilir miyim? uzatma aparatı yada konnektörü (tekli yada çiftli http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar ... r-85755177) kullandığımda switch bunu kabul eder mi ? 8 portlu switchde çiftli uzatma konnektörü kullanırsam 9 çıkış almış olurum bu mantık olarak ters geldi bana? (8li switch al çiftli uzatma kullan 16 çıkış al bu mantıksız gibi geldi). Şöyle olabilir mi? çiftli çıkış aldığımızda odanın kapısının yanında ve parke altından uzatıp gittim duvarda 2 tane RJ45 kablom olacak. 8 porttan 9 kablom çıktı ama bu çift uzatma kablosuyla çoğalttım kablolardan sadece biri mi aktif olur ? 8 porttan 9 kablo çıkar ama 8 kablo çalışır. çift uzatmadan sadece 1 mi aktif olur?
YOKSA switch de uzatma kablosu yada çift uzatma kablosu çalışmaz mı?
YA DA 8 li switch yerine 12 switch kullansam uzatma aparatları aktif olur mu?
Sanırım sorumda anlaşılmayan yer kalmamıştır :)
Bu şekilde kullandığınız switch varsa marka model önerinizi alabilir miyiz ?

Yada çözüm nedir ? Bu kapı yanında ki RJ45 nasıl çoklayabiliriz?
switch den ek bir kablo gelemiyor arkadaşlar sıva üstünden kablo istemiyoruz. Tek çözüm odanın kapısındaki kabloyu çoklamak malesef ???

hocam önerdiğim uzatma aparatı güzel bir şekilde sabitlenirse gayet başarılı çalışıyor. Bizzat ben bir sınıfta kullanıyorum.
Diğer aparatı -1 giriş 2 çıkış- kullanan arkadaşlarım oldu. performans açısından bir şey diyemem ama stabil bir şekilde çalıştığını söylemişlerdi.

hocam linkte verdiğiniz ürünü kullanırsanız yani 1 kabloya 2 çıkış yapıp ikisini brden kullanma bu kullanıcı sayısını artırmaz, aynı anda sadece 1 tanesi çalışır. eğer siz o odada aynı anda sadece birini yani kapı arkasındaki yada yeni çektiğinizi kullanırsanız sorun olmaz diye düşünüyorum.
denemek lazım ama eğer bu bir kabloyu linkteki aparat ile 2 bilgisayara birden bağlarsanız ikisinde de internet bağlantısı sağlanamaz. yani birine bir cihaz ya da bilgisayar bağlanmamışsa diğeri çalışır bunda bir mesele yok.

switchten çıkan 8 adet bağlantı noktası var ve hepsi doluysa zaten benim az önce anlattığım 4 kablo işi olmaz switchi 12li yada 16lı ile değişirseniz olur.

ayrıca aparat şart değil kabloları elinizle kestikten ve her ucunu birer birer açtıktan sonra aynı elektrik kablolarında yaptığımız gibi kablosu kablosuna bağlayarak ve daha sonra da her birini güzelce bantlayarak da uzatabilirsin çalışma açısından hiç bir sorun olmaz...

waa hocam onu yapmak pek güven vermiyor bana en iyisi çoklama yapıp odada sadece 1 RJ45 i kullanmak ;) umarım çalışır bu uzatmalar sonradan ikisinide kaybetmeyelimde. Şu an evde deneme yapamıyorum telefon hattı aktif değil tadilattan dolayı ve zamanım az kaldı 3-4 güne bu odanın işi bitecek. O yüzden garanti çalışacağını söyleyen bir arkadaş olsa uzatmayla 2 çıkış alacam bu odada. zararı yok sadece 1 tanesi aktif olabilsin.

zeytinci hocam switchin tüm portları dolumuydu kullandığınız? birde hangi marka model switchiniz ?

Geri