switch ve ağ sorunu

Kodla Büyü

fatihpc

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar switch değiştirdim ve şimdi switche bağlı bilgisayarlar internete bağlanmıyor. Direk modemden bir kablo switche geliyor. Birçok yolu denedim olmadı.

Bazen unlem çıkıyor bazen bağlandı diyor ama her iki durumda da net yok.

Hocam aynı sorunun benzeri bende de oldu. Şöyle ki; Okuldan yan binaya gelen internet kablosu switch'e bağlı, ordan da TP-LİNK 741ND diye bi router'a bağlı. wireless falan kurulu. internet bi var görünüyo bi ünlem görünüyo ama hiç bir sayfa açılmadı. Ayrıntılarda gelen giden kısmı 12.000'lerde. Denemediğim bişey kalmadı. En son yan binaya gelen hattı laptopa taktım yine net gelmedi. bu sefer bi kablo takılı bi takılı değil diyor. Daha fazla uğraşamadım. Öylece bıraktım :?

Hocam bende sistem daha basit aslında. Modemden kablo direk switche giriyor ordan dağılıyor. TPlinkin 24 lük switci vardı bozuldu yerine 16 lık sıfır bir switch aldım. Şimdi sıkıntılı. Yarın okula gidip yapana kadar halletmeye çalışcam. Önce arkadaşlara sorayım dedim.

Sizce neden böyle bir sorun olur ki????

Switche gelen kabloyu bağlayıp hemen bilgisayarın birinden nete girdiğimde sayfa açılır gibi oluyor sonra tırt. Dahada gelmiyor.

Ya giden bilgisayarcı arkadaş o binada DNS sıkıntısı var demişti. DNS ler elle girilmişti. Ama artık o da olmuyordu, başka DNS ler de verdim ama yok. Bu defa defalarca kurulum yaptım farklı farklı şeyler denedim. En son Kablo sıkıntılı heralde diye bıraktım. Kabloyu değiştiremedim Çünkü 45-50m arası bi kablo gerekli bir kablolar okadar karmaşık ki hangisi nereden gelip nereye gidiyor belli değil. :)

Sayın hocam,
Gelen kabloyu bir test cihazı ile test edin. Ya da bir bilgisayar bağlayarak, IP adresi verin ve modeme ping atın. Eğer ping başarılı oluyorsa, fiziksel olarak bağlısınız demektir yani kabloda problem yok demektir. Öncelikle kablonun sağlamlığını kontrol edin.
Eğer kablo sağlamsa, başka bir switch bağlayıp, 4-5 bilgisayarı nete bağlamaya çalışın. Öncelikle IP ayarlarını otomatikte bırakıp, IP alıp, alamadıklarını kontrol edin. Eğer IP alamıyorsalar bu durumda bir de elle IP verin. Yine modeme ping atın. Ping başarılı olursa problemi DNS ve varsayılan ağ geçidi adreslerinde aramakta fayda var.

sayin hocam switche taktigimi dizustune baglayip test ettim kablida sikinti yok. ama switche bagladigimda aga baglanmiyor. dns den oldugunu dusunmuyorum cunku calusma grubunda kmse gorunmuyor muhtemlen lp alamiyorlar. gerci elle girdigimdede sorun ayni ya. ince bir noktayi atliyorum ama bulamadim bir turlu. sadece switch degisti ama nafile

Hocam bir zamanlar aynı dili konuşan cihazlar arasına kros bağlantı yapılması gerektiğini öğrenmiştik. Modem ile switch arasındaki kablonun bir ucu Turuncubeyaz turuncu yeşil beyaz mavi mavi beyaz yeşil kahve beyaz kahverengi olması gerekir diğer ucuda yeşille yeşil beyaz ,turuncu turuncu beyazla yer değiştirmiş olması gerekir yani diğer ucu yeşil beyaz yeşil turuncu beyaz mavi mavi beyaz turuncu kahve beyaz kahverengi örnek resim
cross-overcarpraz-kablo-renk-dizimi.jpg

Denedikten sonra sonucu yazarsanız sevinirim. İyi çalışmalar kolay gelsin...

Geri