Switch ve internet sorunu

Kodla Büyü

only61

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaşlar modemden gelen kabloyu 5'li bir switche taktım. switchin 2 portuna da bilgisayar bağladım ama bilgisayarlar internete çok yavaş bağlanıyor.
google geliyor ama google yazısı yok...ağ simgesi dönüp duruyor. internette sorun yok çünkü modemden gelen kabloyu direk bir bilgisayara bağladığımda internet geliyor....switch te de problem yok çünkü başka yerde çalışıyor. şunu da söylemeliyim modemden gelen kablonun ucu biraz gevşek ondan olabilir diye düşünüyorum ama direk bağlanınca da internet çalışıyor,tek problem switche takınca oluyor.
bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim...saygılar..hürmetler...

Modemden switche çekeceğin kablo çapraz bağlantılı olmalı. Muhtemelen switch eskidir böyle yaparsan düzelir.

hasari hocam switch yeni aldım...kutusundan yeni çıktı....
ayrıca switch i başka yere takıyorum çalışıyor...aynı hattan alıyorum....
bu arada modemden gelen kablo derken modeme bağlı başka bir switchten geliyor kablo

only61' Alıntı:
hasari hocam switch yeni aldım...kutusundan yeni çıktı....
ayrıca switch i başka yere takıyorum çalışıyor...aynı hattan alıyorum....
bu arada modemden gelen kablo derken modeme bağlı başka bir switchten geliyor kablo
Başka switchten geliyorsa gene çapraz bağlamalısın. Bazı cihazlar bunu önemsemiyor çalışıyor ama sizinki çalışmadığına göre çapraz bağlamanı istiyor. :)

benimki çalışıyor ama ağır çalışıyor yani internet var gözüküyor ama ağırr...
mesela google a giriyor ama google yazısı yok

only61' Alıntı:
benimki çalışıyor ama ağır çalışıyor yani internet var gözüküyor ama ağırr...
mesela google a giriyor ama google yazısı yok
Hocam onu önbellekten çekiyor da olabilir sen dediğimi dene hocam bir kaybın yok 1 tane RJ-45 jakını saymazsak. :)

Hocam bir zamanlar aynı dili konuşan cihazlar arasına kros bağlantı yapılması gerektiğini öğrenmiştik. Normal bağlantı ile çalışmıyorsa hocamında dediği gibi çapraz bağlamalısın ama neyi :) kablonun uçlarını... Modem ile switch yada switch ile switch arasındaki kablonun bir ucu Turuncubeyaz turuncu yeşil beyaz mavi mavi beyaz yeşil kahve beyaz kahverengi olması gerekir diğer ucuda yeşille yeşil beyaz ,turuncu turuncu beyazla yer değiştirmiş olması gerekir yani diğer ucu yeşil beyaz yeşil turuncu beyaz mavi mavi beyaz turuncu kahve beyaz kahverengi örnek resim
cross-overcarpraz-kablo-renk-dizimi.jpg

Denedikten sonra sonucu yazarsanız sevinirim. İyi çalışmalar kolay gelsin...

Geri