TÜBİTAK 4006 Açıılış Konuşması

Kodla Büyü

erkan_ays

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar elinde böyle bir konuşma metni olan var mı? Ya da nelerden bahsedebiliriz, fikir verir misiniz?

Ben bir metin hazırladım arkadaşlar. Belki işine yarayan olabilir diye paylaşıyorum :

İçinde bulunduğumuz 21. Yy da, teknolojinin hayatımızdaki yeri her geçen gün büyümekte; teknolojiye ayak uyduramayan ülkeler, bunu başaran ülkeler arasındaki önemini kaybetmekle karşı karşıya kalmaktadır. Buradan hareketle; teknolojinin henüz pratiğe dökülmemiş hali diye tanımlayabileceğimiz bilim kavramının üzerinde ciddiyetle durulması gerektiği kaçınılmaz bir gerçektir.

Evet bilim önemlidir; fakat pratiğe dökülerek teknoloji haline getirilmezse kuru bilginin topluma bir faydası dokunmayacaktır.

İşte buradan yola çıkarak; TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamındaki Bilim Fuarı şenliğimizde bizler; öğretim programı çerçevesinde, öğrencilerimizin kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmaların sonuçlarını sergileyebilecekleri ortam oluşturmayı amaçladık. Gayemiz gerçek hayattaki soru ve sorunlara yönelik çözümlerin bulunmasında bilimsel çalışmaların öneminin, öğrenciler tarafından uygulayarak, yaparak – yaşayarak öğrenilmesini sağlamaktır.

İl çapında TÜBİTAK tarafından desteğe layık görülen 42 okul arasında bulunmanın haklı gururunu yaşıyor; “Her fikir değerlidir” ilkesi ile hazırlamış olduğumuz bu fuarda emeği geçen tüm danışman öğretmenlerimiz ve öğrencilerine teşekkür ediyor; fuarımızın açılışını yapmak üzere protokolü buraya davet ediyorum.

Geri