Tüketici Hakem Heyeti ve Karar

Kodla Büyü

tati

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba;

Sony Xperia Z2 telefonumu aldığımdan beri şebeke problemi yüzünden 5 defa garantiye gönderdim. En son dayanamadım garantinin bitmesine 20 gün kala tüketici hakem heyetine verdim. Ve karar bugün elime ulaştı sonuç benim lehime ve tarafıma para iadesi yapılması gerekmektedir.

Şimdi sıkıntılı bir durum vardır Fatura benim adıma değil ve arkadaşımın şirketi adına (normal şartlarda tüketici hakem heyeti bu durumu reddedip tüketici mahkemesine başvurmam gerekiyormuş) ancak buna rağmen karar lehime sonuçlandı. Ödeme ve gönderimler ise benim adıma yapıldı.

1.soru 15 gün içinde eğer Teknosa tüketici mahkemesine itiraz etmezse her türlü paramı alırım. Ancak ben bir hevesle gelen evrağı götürüp hemen verdiğimde onlar hukuk servisine gönderiyorlarmış onlarda değerlendirip sonrasında dönüş yapıyorlar. Ben de kendimce şöyle düşündüm bu 15 günlük sürenin bitmesini bekleyeyim onlar belki onlara ulaşan tebligatı hemen devreye sokmazlar ve süreci başlatmazlar, benim bir açığımı bulup tüketici mahkemesine başvurmasınlar diye beklemek istiyorum.

Böyle bir olay yaşayan var mı yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Hocam sorunuza yanıt veremiyorum kusura bakmayın. Bende size bir soru sormak istiyorum. Benim telefon da 3 kere servise gitti. Şimdi yine arızalı. Bende hakem heyetine dilekçe verdim. Ama telefonu arızalı olarak kullanıyoruz. Bilmek istediğimse telefonu sonuç çıkana kadar kullanabilir miyim yoksa servise mi bırakmalıyim. Onlar tekrar tespit etsin diye.

Fatura sizin adınıza değilse THH başvuru yaptırmamalıydı. Geçen ay ben de THH başvurdum. Ben fatura benim üzerime sanıyordum. Başkasına gönderdiğim için onun adına kesmişler. Ben ikamet ettiğim yer dışında idim. Bana geçici olarak ikametinizi THH'nin bulunduğu yere almalısınız veya ikamet ettiğiniz yerde başvurmalısınız denmişti. İkameti değiştirmeye giderken yolda faturanın benim adına olmadığını görmüştüm.

Madem sizin başvurunuzu kabul etti ve sonuçlandırdı, bu durumda sorun olmaması gerekir. Ama mahkemeye giderse fatura sahibi sorumlu tutulabilir.

Teknosa ile şöyle birşey yaşadım telefon bozuldu( Asus z6) bulunduğum ilcede teknosa yoktu Büyükşehir bir arkadaşım ile yolladım tamir sürecini başlattı 20 iş günü içinde yapılır dedi her 5 gün de bir aradım yapılıyor yapılıyo dediler 20. Gün şahsen garantiye verdiğim teknosa ya gittim sabah 9 da telefon gelmemiş ortada yok telefonu talep ettim sağı solu aradılar telefon açtılar telefon yok bugün gelir dediler bende 20. Gün doldu para iadesi istiyorum dedim bi anda ne oldı ise parayı süresiz çek olarak iade ettiler hiç ugratırmadılar

aak' Alıntı:
Hocam sorunuza yanıt veremiyorum kusura bakmayın. Bende size bir soru sormak istiyorum. Benim telefon da 3 kere servise gitti. Şimdi yine arızalı. Bende hakem heyetine dilekçe verdim. Ama telefonu arızalı olarak kullanıyoruz. Bilmek istediğimse telefonu sonuç çıkana kadar kullanabilir miyim yoksa servise mi bırakmalıyim. Onlar tekrar tespit etsin diye.
3 kere aynı arızadan gittikten sonra THH heyetine başvurabilirsiniz. başvuru yaptıksan 1.5 ay sonra bilirkişi aradı telefonu verdim inceledi geri verdi bana. daha sonrasında ise THH karar veriyor ve telefonu istemiyorlar.

Geri