Merhoom' Alıntı:
Türk Eğitim Senli olarak kendi sendikamda dahil olmak üzere zerre umudum yok bu sendikalardan. Hepsi bir siyasi partinin arka bahçesi olmuş kendi iktidarına oynuyor. Hepsi karakterden hak hukuktan adaletten uzak. Öğretmenlik ve eğitim dışında her türlü aidiyet var sendikalarda. Olması gereken eğitime ve öğretmenliğe aidiyet duymak iken, şu görüş bu görüş şu parti bu parti şu cins bu cins. Olmaması gereken aidiyetler üzerinden hak aranmaya çalışıyor ve samimiyetsiz kalıyor. Velhasıl bizim sendikada beş para etmez diğerleri de.
Ben de bir Türk Eğitim Sen üyesi olarak soruyorum: Sendikamızın beş para etmediğini belirtmişsiniz, nasıl olmasını isterdiniz? Ya da siyasete bulaşmadan hak arama nasıl olur? Hükümetten bir istekte bulunmak ya da hükümetin memurlara yönelik hatalı kararlarına değinmek siyaset değil midir? Peki siyasete bulsşmadan, nasıl sendikacılık yapılacak?
Aslında sendikalar siyasetten uzak dursun derken bile siyaset yapılıyor. Farkında olmadan hükümet kanadının istekleri desteklenmiş oluyor. Hatta ve hatta, öğretmenlik görevinizi yerine getirirken bile siyasete bulaşıyorsunuz. Çünkü Milli Eğitim politikalarını şu an için belirleyen, AKP hükümeti. Hükümetin aldığı kararları uygulamıyor musunuz?
Siyasete bulaşmadan sendikacılık yapılamaz. Sendikacılık zaten doğası gereği muhalefetliktir. Her insanın olduğu gibi sendika üyelerinin de siyasi düşünceleri mevcuttur. Mutlaka bu düşünceyi benimseyen bir siyasi parti de olacaktır. Bir siyasi parti ile aynı görüşte olmak, o siyasi partinin güdümünde olmak anlamına gelmez.
Ben de bu eylemdeki yerimi aldım, gayet güzel bir eylemdi. Bizim gündemimizdeki tüm konulara değinildi. Saygılarımla...