Türkiye bilişim çağını yakalayamayacak!

Kodla Büyü

teksen

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
3,489
...
21. Yüzyıl bilişim çağı. Türkiye hiçbir zaman bu çağı yakalayamayacak. Çünkü bizi yönetenler maalesef teknolojiden çok uzaklar.
...
Twitter’i baş belası, facebook’u ahlâksızlık olarak gösteren politikacılar bilişimde Türkiye’ye çağ attırma yerine, geri götürüyorlar.
11 yaşındaki bir çocuğun iphone için yazdığı ve 1 dolardan sattığı bir program, o kişiye 11 milyon dolar kazandırıyor.
11 milyon doları kazanan 11 yaşındaki çocuk gibi görünebilir ama asıl kazanan, o çocuğun yaşadığı ülkenin ekonomisidir.
Türkiye bilişimde dünyanın önde gelen ithalatçısı. Elimizde kullandığımız akıllı telefonlarda ya da dizüstü bilgisayarımızda kullandığımız 1 tek yazılım için bile Türkiye, milyon dolarlar ödüyor.
11 milyon dolarlık ihracat için Türkiye en az, 3 TIR dolusu tekstil ürünü ihraç etmeli.
Oysa Amerikalı bize bir ofis programını 500 dolara çok rahat satabiliyor.
...
İnternet kullanımı git gide yaygınlaşıyor ama biz interneti sadece facebook, Twitter ve gazete okumak için kullanıyoruz.
...
En önemlisi Türkiye’de hep indirme felsefesi var.
...
Fiber optik en son teknoloji.
Fiberin reklamını yapıyorlar; 1 DVD filmi 5 dakikada indirebilirsiniz!
Ne güzel!
Peki, kaç saatte yükleyebiliriz o filmi?
1 saat? 10 saat? Yoksa 10 gün mü?
100 mega bit internet hızına karşılık vatandaşa 1 mega bit upload yani yükleme hızı verenler resmen vatandaşla alay ediyorlar. Mevcut teknoloji ile bir DVD 5 dakikada iniyor ama 10 günde gönderiliyor.
...
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/havad ... 9638yy.htm
 
yazara hak vermemek elde değil.
@Buzkırıcı hocama da.
 
2 tane kitap okudum feleğimi şaşırdım.Bu oyun piyasası bilişimin artık pes dediği tavan yaptığı yer.Bir oyun çıkarıyorlar harcadıkları bizim ülke bütçesi sattıkları 10 ülkenin bütçesi.Demek ki bizim öğrencilerin hevesini buraya yönlendirmeli.Bir bakmışız çoban sülünün oğlu namık apple storeda 3 milyon indirme yaptırmış aldığı parayla babasına 1 toki köye bir okul yaptırmış olmayacak şeyler değil hani.
 
bu ülke ne tarım ülkesi, ne sanayi ülkesi nede bilim ülkesi olabildi. sadece ara maldan başka hiç bir şey üretemedik
 
Günü kurtarmanın peşinde olan bir ülke hiç bir şey elde edemez samanı bile ithal eder!
 
Sizlerle aynı fikirde olmamayı ne çok isterim ama malesef ve üzülerek size katılıyorum :eek: :x
 
Beyinler USA başta olmak üzere yurt dışında,popüler oyun yazan programcı türklerde var ama ülkemizde dursalardı ileri teknolojiyi kullanamayacaklarından birşey yapamazlardı maalesef herşey maaliyet tabiiki bilgin kişilerin önün açmak sahip çıkmak gerekiyor genel olarak tabloya bakıldığında dışa bağımlı bir ülkeyiz.
 
bilişim dersi halen daha seçmeli iken ne beklenebilirki. bakış açımız bu kadar işte. zorunlu olsada 5-6 larda sadece zorunlu bana göre çok az anlam ifade ediyor bu. hala seçmeli sayılır yani.
devir bilim devri ise çağın gerektirdiği gibi bilişim-ingilizce-matematik-sosyal grubu eğitimde daha güçlü kılınmalı.
 
bu treni de kaçırıyoruz.
son vagona bile olsa binemeyecek miyiz!
 
hatırlıyorum rapidshare yeni meşhur olmuşken türkiyede de bir paylaşım sitesi kurulmuştu ama hemen bir mahkeme açıldı ve ertesi gün kapatıldı. ondan sonra herkes rapide yöneldi.

Diğer aklıma gelen ise akıllı tahtalarda neden sadece pardus kurulu değil. Türkiyenin resmi kurumlarında kullanılsa bile bence 2-3 yılda yaygınlaşır. Zaten herkese eğitimini verdiniz.
 
tren çoktan kaçtı, atı alan üsküdarı geçti.
Türkiyenin gündemi ortada
kimsenin de umrunda değil Bilim ve Teknoloji.
 
hasari' Alıntı:
Günü kurtarmanın peşinde olan bir ülke hiç bir şey elde edemez samanı bile ithal eder!
betoncu milletiz vesselam.
betoncular ve müteahhitler tarafından yönetiliyoruz.
 
atı alan üsküdarı geçti de sen şimdiki senelere takılma bence.adamlar daha 1930 larda başlamış bilisime.yani ataturk döneminlerine bile rastlıyor.En haraketli seneler yarı iletken teknolojilerle saglanıyor.transistörlerin içadı ile bilisim büyük bir level atlıyor.bazı bilim adamlarının katkısı çok bilisim çagına girilmesinde.bizde siyaset yorumcusu cok tabi..Dogrusu sorun nereden başladı dersen biz oyle paranoyaklaştık ki teknolojiden çok geride kaldık.Orduya çok para gitti.2 sene üç sene askerlik yapan gencler en verimli çaglarında harcandı.1980 ve 2000 yılları arasında adamlar artık yazılımda cılgınca şeyler yaparken biz ailevi sorunlar ile birbirimizi harap ettik.Çok şükür şuan iyi durumdayız.suriye,afrika,ortadogu karışık durumda.bizim teknolojiye yatırım yapmamız gerek.fransız ihtilali ile gelen milliyetcilik öldü.Artık vatandaşlık ülke menfaati ön plana geldi.İnsanlar daha da bilgilendi.Düşünen tartısan farkılılıkların(benden farklı insanlar var bu dunyada!!!) oldugunu gören insanlar çogaldı.biz kabugumuza çok çekildik.tabi kabuktan çıkıp dinimizi örf adetlerimizi çigneyip ona buna benzeyip ahlaksızlık yapalım demiyorum.Kur'an-ı okumakla başlayıp bilgilenelim.Cahillik,bilmemek degil gercegi görüp kabullenmemek bildiginde israr edip durmaktır bence.Örnegin Çin cok gerideydi sömürgeydi.ve şuan abd yi gecebilir teknolojide.Biz niye yapmayalım.50 yıl gectikten sonra 1 senede 100 sene seviye atlanacak bir teknolojiye sahip olabiliriz.Allah, ilmi isteyene verir.
 
...
Don gömlek satarak döviz
...
İleri teknoloji ürünlerini üretebilmek için ülkenin önce eğitime, sonra bilime ve teknolojiye daha sonra da araştırma ve geliştirme ile yenilikçiliğe önem vermesi gerekiyor.
Üretim tesislerinin yüksek teknolojiyi geliştirecek, üretime dönüştürecek kaliteli elemanları kullanabilecek büyüklükte ve güçte olması gerekiyor.
Eğitime gereken ölçüde önem vermiyoruz. Bilime teknolojiye önem vermiyoruz.
...
http://ekonomi.milliyet.com.tr/-yuksek- ... efault.htm
 
Geri
Üst