Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi" Yeni Öğretim Programı mı Geliyor?

Kodla Büyü

hasemrah

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları Geliştirme Çalıştayı yapıldı.

Kademeli olarak uygulamaya geçen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin program geliştirme çalışmalarının birinci fazında Türkçe, matematik, fen ve sosyal bilimler alan becerilerinin öncelendiği derslerin öğretim programları tamamlanmıştı.

Yaz döneminden itibaren ise Temel Eğitim, Ortaöğretim ve Din Öğretimi Genel Müdürlüklerine bağlı okulların haftalık ders çizelgelerindeki diğer derslere ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde açılan müzik ilkokulu-ortaokulu ile spor ortaokullarına yönelik çalışmalara başlandı.

Bu kapsamda sanat, spor, tasarım, bilişim, yabancı dil alan becerileri hazırlandı ve bu becerileri esas alan derslerin öğretim programı geliştirme çalışmaları için 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladığından beri üç çalıştay düzenlendi.

Kaynak: https://www.meb.gov.tr/turkiye-yuzy...larinin-ikinci-fazi-tamamlandi/haber/36234/tr

Sonuç olarak dersimizin içeriğinin seneye değişeceği yani yeni bir öğretim programının geleceğini mi anlamalıyız?

• Beğen
Tepkiler: omd
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında sanat, spor, tasarım, bilişim ve yabancı dil öğretim programları, Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onay sürecinin ardından Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sunulacak. Bakan Tekin'in onayının ardından yeni derslerin öğretim programları gelecek yıldan itibaren okutulmaya başlanacak.
Kapsamı ne kadar olur bilemem ama yapıyoruz demişler :)

Bu ülkeyi bir savunma sistemi ile koruyacaksan, oyun uretip firmalar tek tek silikon vadisi tarafından satın alinmayacaksa bu dersin içeriğini dünya ile aynı anda devam ettirmelisin.Bir ara burada yeğenim İtalya'da okuyacak demiştim şu an İtalya'daki okuyor.Dil puanı ile derece yaptı Agustosdan itibaren hep Amerikada kalacak ve okuyacak.Amerika yetenekli gençleri böyle kapıyor işte.Python, oyun ve apple tutkusu çocuğu taşıdı.

Umarım komple kaldırmazlar dersi. İçimde öyle bir korku var. Çünkü geçen sene her sınıf düzeyine seçmeli ders getirdiler. Bu sene de müfredat eskidi, ders işlevini yitirdi, yeni dersleri zaten geçen sene tanımladık. Bu derse artık gerek yok demezler.

Umarım komple kaldırmazlar dersi. İçimde öyle bir korku var. Çünkü geçen sene her sınıf düzeyine seçmeli ders getirdiler. Bu sene de müfredat eskidi, ders işlevini yitirdi, yeni dersleri zaten geçen sene tanımladık. Bu derse artık gerek yok demezler.
Ben de ders saatlerinin azaltılacağını ya da seçmeli olacağını düşünüyorum. Çoklu yabancı dil projesiyle sinyal verdiler zaten. Hayırlısı diyorum sadece.

Valla Hocam evet Maarif Modeline geçildi ama ilk hedef ana dersler. Zaten bizim müfreadat bu sene uygulamaya başlandı kitabı vs çıkmadı revize edilip uyarlarlarsa olur. Ama derse verilen önem ortada malzeme de ortada. Aradan kimi kurtarabilirsek kar olur bizler için.

Hocam kaldırdılar zaten ama sizin okula henüz sıra gelmemiş sanırım, çoklu yabancı dil projesine aşamalı geçiliyor şuan projeye geçen okullarda ne 5 lerde ne de 6 larda ders yok, 7 -8 lerdeki seçmelileri saymıyorum zaten idareciler Lgs ye yönelik dersler seçtiriyor . Yani yakında tüm okullar geçecek . Dersimiz kalktı benim bu sene 4, seneye 0 saat dersim var. Dolayısıyla okulunda ders olanlar sevinmedin bizde kalkmadı diye her okulda kalkacak. Biz sesimizi duyurup tepki gösterirsek bu projeyi revize ettirebilirsek belki sonuç değişir.

Ben de ders saatlerinin azaltılacağını ya da seçmeli olacağını düşünüyorum. Çoklu yabancı dil projesiyle sinyal verdiler zaten. Hayırlısı diyorum sadece.
Ders kalktı hocam sinyal değil , bariz bir şekilde KALK-TI .. ama biz bilişimciler birlik olup tepki gösterirsek belki değişir değişmek zorunda. O da zor ihtimal bilişimcilerin birlik olması. Herkes proje yapıp kendini valiye milli eğitime gösterme 1 belge alma derdinde , kimsenin ders umurunda değil

Türkiye'de 24 saat çok uzun zaman dilimi öğretmenim. Bazen anlık olarak çok şey değişebiliyor. O nedenle 2 yıl sonrasına dair tahminde bulunmayı, plan yapmayı bıraktım ben.
Gelgelelim bizim branşın birlik olma kısmına. Sesimizi duyurmak için birkaç seçenek var aslında:
* Tüm bilişim teknolojileri öğretmenleriyle Ankara'da taleplerimizi dile getiren basın açıklaması.
* STK'lar aracılığıyla bakan beyden görüşme talep edip bir rapor sunulması ve durumun arz edilmesi.
* Üye olduğumuz farklı sendikaların eş zamanlı branşımız ve dersimizle alakalı açıklamalar yapması ve taleplerde bulunması.
* Tüm okullardaki ders çizelgelerini eldeki tüm branş ve sınıf öğretmenlerinin daha etkin ve maliyetsiz kullanılacak şekilde değerlendiren bir sistem tasarımı yaparak gerekli mercilere etkili kişiler tarafından raporlaştırılması. (Bu niye önemli, biz gidiyoruz ee dersimiz kaldırıldı biz ne olacağız diyoruz. Ama bunun yerine hem bakanlığı hem öğretmenlerin tamamını daha mutlu eden başka bir formülü biz geliştirebilirsek elimizde somut verilerle talepte bulunabiliriz.)

Bu çözüm önerileri çoğaltılabilir elbette. Ben hepsine varım. Her girişime destek vermeye açığım. Yapılacak herhangi bir aktivitede ön şartsız olmayı da kabul ediyorum. Bir plan yapılacaksa planlama ekibinde dahi olabilirim. Yeterki arkamızı dönüp baktığımızda kendi zümrelerimizi arkamızda görelim.
Hocam kaldırdılar zaten ama sizin okula henüz sıra gelmemiş sanırım, çoklu yabancı dil projesine aşamalı geçiliyor şuan projeye geçen okullarda ne 5 lerde ne de 6 larda ders yok, 7 -8 lerdeki seçmelileri saymıyorum zaten idareciler Lgs ye yönelik dersler seçtiriyor . Yani yakında tüm okullar geçecek . Dersimiz kalktı benim bu sene 4, seneye 0 saat dersim var. Dolayısıyla okulunda ders olanlar sevinmedin bizde kalkmadı diye her okulda kalkacak. Biz sesimizi duyurup tepki gösterirsek bu projeyi revize ettirebilirsek belki sonuç değişir.

Geri