'Türkiye'de öğrenciler aç ve uykusuz'

Kodla Büyü
Öğrencilerin tüm günü okulda geçiyor. Hele 9. sınıflar 8 saat ders görüyor. Sanki ne kadar fazla saat kalırlarsa o kadar fazla üretim çıkaracaklar. Eve gittiklerinde pert oluyorlar artık. Eve gidince de çalışma yükü var. Eğitimhane değil sanki fabrika. Bir düşünür demişti: Okumak için okulu bıraktım diye.

normal.. çünkü bizim öğrencileri ,öğretmen lisesinin pansiyonunda sabah 5 te kalkmaya zorlardı okul idaresi ve bir kısım öğretmenler..ayrıca yemek konusundaki en ufak eleştiri afrikadaki cocuklar ve açlık hatırlatılarak savuşturulurdu kurumuş zeytin ve çürümüş peynire şükretmesi sağlanırdı.Zikir şükür derken millet uydu yaparmış marsa gidermiş bunlara uzak kaldık tabi..ama bunlar geçici şeyler tabi asıl sınav büyük sınav öbür tarafta tabi şükürler olsun ki ona hazırız.

valla burası yibo.. Devlet harçlık veriyo.. etüt de var. ara öğün de var.. Ve herşey beleş...
Yibolar niye var anlamıyorum ki, bari çalışkan çocukları seçip alsalar kampüs niyetine.
Sonra noluyo biliyonuz mu; her gün laba gelip 10 sayfa resim 10 sayfa şarkı sözü çıkarıyolar,
çıkarmıyon gidip rehber öğretmene müdüre şikayet ediyolar. Sonra da elin gavuru b.ktan bir anket yapıp yayınlıyo.

teksen' Alıntı:
ülkemizde
çocuklarımızın yarısında
demir eksikliği görülmektedir.

demir,
çocukların zihinsel, fiziksel ve ruhsal gelişiminde
çok önemlidir.

çocuk,
özellikle, 2 yaşına gelene kadar
yeterli miktarda demir alamamışsa,
sonraki yaşamında
eksikliği giderilmiş olsa bile
gerçek IQ'sundan %5 daha az
zihinsel performans gösterir.

demir içeren yiyecekler;
kırmızı et,
kurutulmuş meyveler,
balık,
bakliyatlar.

çok geç kalınmış bi uygulama.
daha da ileri gidip
her okulda öğrencilere sıcak, sulu yemek
verilmeli.

gerçi,
kişi başına düşen gelirin 10.000$ olduğu,
devlet büyüklerinin 1, 2 değil 7 uçakla,
yüzlerce bin liralık makam otolarıyla gezdiği
bi ülkede karşılaşılması beklenmeyen bi durum,
ama,
demek ki şu 10.000$'dan paylarına düşen bu.....
egitim-haberleri-f8/okulda-sut-zehirledi-t86597-105.html

ikili öğretim ortaokul 5. sınıf öğrencileri sabah 7 de gelip 13:30'a kadar 8'er saat ders işliyorlar ne verimi beklersin bunlardan yazık çocuklara

önemli bir konu ama yönetici konumundakilerin önemseyeceklerini zannetmiyorum.

öğrenciler için başarısızlığın sebebi açlık ve uykusuzluk.
peki öğrencilerdeki bu açlığın ve uykusuzluğun sebebi nedir? araştırsalar kesin öğretmen çıkar.

denizlerb' Alıntı:
öğrenciler için başarısızlığın sebebi açlık ve uykusuzluk.
peki öğrencilerdeki bu açlığın ve uykusuzluğun sebebi nedir? araştırsalar kesin öğretmen çıkar.
ya da ergenekoncular!...

İkili eğitimde 7:00 da hatta daha erken derse başlayan okullar var. Öğrenci hangi arada kahvaltı yapıp uykusunu alsın. O saatte daha anne babası uyanmamış olanlar oluyor.
Karşılaştırma yapılan ülkelerdeki okul imkanları, sınıf mevcutları, öğrencilerin haftada kaç saat ders gördüğü, öğretmene verilen maaşa bakarsak tabloda anormal bir durum yok.

Bazı ailelerin gerçekten maddi durumu uygun değil beslenemiyorlar . Bazılarının ise maddi durumu iyi ama çocuk umurunda değil. Çocuğun odasında bilgisayarı ve limitsiz interneti var, hangi saatte uyuduğuna gece ne yaptığına aile karışmıyor. Okula gönderilirken de kahvaltı yaptırılmadan bolca harçlıkla gönderiliyor sağda solda kantinde ne bulursa yiyor.

bu konuda ailelere eğitim verilmesi gerekiyor.

aç susuz uykusuz gönderen onlar. gerçekten ağız ve ten kokusundan bazı öğrencilerin yanına yaklaşılmıyor.

bir de ilkokulları bilmem ama lisede çok pis kokan öğrenciler var. sanırsın 2 aydır yıkanmıyor. sizin okullarda da var mı aynı problem.

3 senedir sabah kar kış tipi karanlıkta demeden 05:30da yollara düşüyorum akşam da eve 18de geliyorum sadece yola harcadığım para 450tl.az kaldı yine başka bir köye il içi ile

teksen' Alıntı:
1960 yılında dünya genelinde 70 milyon ton et tüketilirken bu rakam 2007'ye gelindiğinde 268 milyon tona yükseldi.

ZENGİNLER ÇOK ET YİYOR
Listenin zirvesinde yıllık kişi başına 136.5 kiloluk et tüketimiyle Lüksenburg yer alıyor. Lüksenburg'u 125.4 kilo ile ABD, 121.2 kilo ile Avustralya, 115.7 kilo ile Yeni Zelanda ve 110.2 kilo ile İspanya takip ediyor.

TÜRKİYE GERİLERDE KALDI
Genel olarak gelişmiş ülkeler listenin üst sıralarında yer alırken fakir ülkeler listenin altında kaldı. Et tüketimi söz konusu olduğunda Türkiye'nin durumu pek parlak sayılmaz.Yıllık 25.4 kiloluk et tüketimiyle Türkiye 177 ülkeli listede ancak 121'inci sırada yer aldı. Kişi başına 58.8 kilo et tüketimi olan Afrika ülkesi Gabon ve 51.1 kilo ile Güney Amerika ülkesi olan Suninam Türkiye'yi geride bıraktı.

Dünya ortalaması olan 38.7 kilo da Türkiye'deki et tüketiminin oldukça üzerinde.Türkiye'den fazla et tüketen bir kaç ülke de şunlar:

Yunanistan: 74.8 kilo
Romanya: 62.7 kilo
Çin: 54.1 kilo
Ermenistan: 37 kilo
İran: 33.3 kilo
Namibya: 32.5 kilo
Myanmar: 29.8 kilo
Libya: 28.5 kilo

Nikaragua: 26 kilo
http://www.haberturk.com/dunya/haber/73 ... belli-oldu

TÜİK verilerine göre 550 bin kişi açlık, 16 milyon kişi ise yoksulluk sınırının altında yaşam sürüyor.

Çocuklarımızın yüzde 27,4'ünde kronik beslenme yetersizliği,
doğurganlık çağındaki kadınların yüzde 27'sinde ise yetersiz beslenme görülmektedir.

ama olsun hem cari açık azalıyor,
hem kişi başı milli gelir 10.000$,
hem de dolar yerinde sayıyor ya.....
gerisi teferruat!
guncel-haberler-f6/cari-acigimiz-azaliyor-t91088.html

s_kajmeran' Alıntı:
Hocam lisede ten kokusu normaldir. Ergenlik ve hormonlarla alakalı...

hocam ergenlik ve hormon kokusu değil bu, pislikten kokuyorlar, banyo yapma alışkanlıkları yok, askerde böyle tipler çoktu ordan bilirsiniz

facebook bağladı çocukları, iki uyuyan öğrencim var, günlük uykularını benim dersimde alıyolar gibi geliyor, haklısınız.
bunlar uykusuz,

Olsun tabletleri, akıllı tahtaları var...başka ne olacaktı
Kesin bunun da sorumlusu öğretmen çıkar

BBNET
Geri