Tıklamayan fare, basmayan klavye!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eyiftul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

eyiftul

Site Gezgini
Arkadaşlar, LG R580 model laptopta şu 2 sorun var:
1. Synaptics touchpad hiç bi şekilde çalışmıyor. Ne sağ tuş ne sol tuş tıklamıyor yani fare büsbütün iptal. Sürücüsünü yeniden yükledim, hem de defalarca, ama aynı problem yine var. Hatta açılışta 5-10 sn kadar fare çalışıyor sonrasında kayboluyor. Sorunu nasıl çözebilirim, problem donanımsal mıdır?

2. Laptopun tuş takımı diğer laptoplardan farklı olarak normal klavyedeki. Yani sağ tarafta rakamların olduğu bölüm var. Ama bi türlü sayıları aktif edemiyorum bastığımda yazmıyor. Yardımcı tuş mu gerekiyor ya da nasıl aktif edebilirim?

hocam bende de aynı problem olmuştu, touchpad sağ-sol fare tuşlarıda dahil olmak üzere çalışmıyor. Bilen varsa yardım etsin lütfen

hocam..yazılım güncellemeleri önemli(bıos vs.vs.)
birde yazılım yüklemelerinin sıralaması bazen çok önemli olabiliyor.siz yüklediğiniz halde sıralaması farklı olduğundan çalışmayabiliyor(olmaz öyle şey derseniz benim başıma bizzat geldi. :) )
ikincisi hocam.
buraya tıklayarak
açılan siteden laptoplarla ilgli sanırım yeterli yardıma ulaşabilirsiniz.. :roll:

mustafayilmaz28' Alıntı:
birde yazılım yüklemelerinin sıralaması bazen çok önemli olabiliyor.siz yüklediğiniz halde sıralaması farklı olduğundan çalışmayabiliyor(olmaz öyle şey derseniz benim başıma bizzat geldi. :) )
ikincisi hocam.
buraya tıklayarak
açılan siteden laptoplarla ilgli sanırım yeterli yardıma ulaşabilirsiniz.. :roll:

Durup dururken böyle bi sorun çıkardı touchpad. Her hangi bi yazılım yüklememiştim.
Bu sitede sadece fiyat ve özellikler yer alıyor detaylı bilgi yok sanırım.

eyiftul' Alıntı:
mustafayilmaz28' Alıntı:
ikincisi hocam.
buraya tıklayarak

Durup dururken böyle bi sorun çıkardı touchpad. Her hangi bi yazılım yüklememiştim.
Bu sitede sadece fiyat ve özellikler yer alıyor detaylı bilgi yok sanırım.
hocam bu sitenin forum kısmına girin..orada yardım var..daha doğrusu yardım alabilirsiniz..(ben kendi adıma şuanda cevap veremiyorum :( :( ama forumu incelerseniz iyi olur derim..)

ben sorunları hallettim faydalı olması açısından sizinle paylaşayım.
1. biosu güncelledim düzeldi.
2. DENETİM MASASI - ERİŞİM KOLAYLIĞI - FAREYİ KULLANMASINI KOLAY YAP - FARE TUŞLARINI AYARLA
ve içindeki menüden : NUM LOCK aşağıdaki gibi olduğunda fare tuşlarını kullan...o kısım kapalı seçilecek.aksi halde sayısal tuş takımı yön tuşları vazifesi görüyor...

Geri