T.Servis Adaptör için Laptopu istiyor?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Bir Bilişim Teknolojisi Öğretmenini başına gelebilecek en kötü şey; durduk yere laptop adaptörünün bozulması. Bu durum başıma geldi. :(
Laptopum SAMSUNG R522
Bende gidip universal bir tane aldım idare ediyorum. İstanbulda samsungun müşteri hizmetlerinin aradım. Beni Adanadaki teknik servise yönlendirdiler. Adanadaki teknik servisi telefonla aradım ve durumu anlattım. Gönderin bakalım dedikler.
-Bende sadece adaptörü göndermem gerek değilmi dedim.
-Hayır laptopuda göndermeniz gerekiyor dediler.
-Neden dedim.
-Seri numarasına bakmamız gerek dediler.
-Bende ben seri numarasını yazar gönderirim dedim.
-Hayır olmaz dedi.
-Lapotopunda gelmesi gerekiyor dedi.
-Bende Laptopu gönderemeyeceğimi söyledim. Tşk edip telefonu kapattım.

Dışarda biraz araştırdım adaptör tamiri en az 30 TL olur dediler. Şimdi soruyorum size bir Bilişim Teknolojisi Öğretmeni laptopsuz kalabilir mi?
bu adaptörü gönderip gelmesi en az 15 gündür bu süre 40 güne kadar çıkabilir. Şimdi neye yanalım adaktörü yaptırma ücretine mi garantisi varken garantiye yollayamadığımıza mı yoksa extra universal adaktöre (50 TL) ödediğimiz paraya mı?

Benim şimdi size sormak istediğim şey adamların benden Laptopu isteme hakları var mı yok mu?

Re: T.Servis Adaktör için Laptopu istiyor?

Bir Bilişim Teknolojisi Öğretmeninin en az 2 tane bilgisayarı olması gerekir suç sende :+1:

Re: T.Servis Adaktör için Laptopu istiyor?

hocam öncelikle geçmiş olsun. adaptörün garantisi bilgisayarla birdir o yüzden ikisini aynı anda istiyorlar bendede hp laptop vardı böyle birşey başıma geldi yaptıkları açıklama bu yöndeydi.

Demekki neymiş ya bi laptop daha alıcaz yada şimdiden universal bir adaptör daha bulacağız :D

Hiç Laptopum olmadı. Bilerek de almıyorum. Yoksa tamamen bilgisayara bağımlı bir hayatım olacak. Evdeki işler evde, okuldakiler okulda. bitti gitti.

hasari' Alıntı:
Bir Bilişim Teknolojisi Öğretmenini başına gelebilecek en kötü şey; durduk yere laptop adaptörünün bozulması. Bu durum başıma geldi. :(
Laptopum SAMSUNG R522
Bende gidip universal bir tane aldım idare ediyorum. İstanbulda samsungun müşteri hizmetlerinin aradım. Beni Adanadaki teknik servise yönlendirdiler. Adanadaki teknik servisi telefonla aradım ve durumu anlattım. Gönderin bakalım dedikler.
-Bende sadece adaptörü göndermem gerek değilmi dedim.
-Hayır laptopuda göndermeniz gerekiyor dediler.
-Neden dedim.
-Seri numarasına bakmamız gerek dediler.
-Bende ben seri numarasını yazar gönderirim dedim.
-Hayır olmaz dedi.
-Lapotopunda gelmesi gerekiyor dedi.
-Bende Laptopu gönderemeyeceğimi söyledim. Tşk edip telefonu kapattım.

Dışarda biraz araştırdım adaptör tamiri en az 30 TL olur dediler. Şimdi soruyorum size bir Bilişim Teknolojisi Öğretmeni laptopsuz kalabilir mi?
bu adaptörü gönderip gelmesi en az 15 gündür bu süre 40 güne kadar çıkabilir. Şimdi neye yanalım adaktörü yaptırma ücretine mi garantisi varken garantiye yollayamadığımıza mı yoksa extra universal adaktöre (50 TL) ödediğimiz paraya mı?

Benim şimdi size sormak istediğim şey adamların benden Laptopu isteme hakları var mı yok mu?
..
hocam konuşmayı doğru algıladıysam notebook u sadece SERİ NUMARASINA BAKMAK İÇİN istediler. yani notebook a da el koyacaz dememişler. yanlış mı anladım?
Yani giderken yanınızda notebook u da götüreceksiniz. seri numarasına baktıktan sonra notebook u size iade edip adaptörünü tamir için alacaklar...

BaRBaRYaN35' Alıntı:
hocam konuşmayı doğru algıladıysam notebook u sadece SERİ NUMARASINA BAKMAK İÇİN istediler. yani notebook a da el koyacaz dememişler. yanlış mı anladım?
Yani giderken yanınızda notebook u da götüreceksiniz. seri numarasına baktıktan sonra notebook u size iade edip adaptörünü tamir için alacaklar...
Gitme imkanım yok K.Maraştayım kargoyla gönderecektim. Onu yapacaklarını sanmıyorum teknik servislerde genelde sekreterler malı alır teknik servis bölümüne gönderir. Seri numarasınada teknik servis bölümünde bakacaklardır.

Hocam merhabalar;

Durumunuz için öncelikle geçmiş olsun. Bu tarzda durumlar genelde bir toplam kaliteyi yükseltme ve bir müşteriye birden fazla vakit harcanmamak için devamlı gelişen politikalarla ortaya çıkıyor. Aynı zamanda cihazınıza kasti bir işlem yapılıp yapılmamış mı onu gözlemlemiş oluyorlar. İşin seri numarası kısmına gelince de teknik servislerin elinde zaten cihazınızın seri numaraları ve bunlara bağlı cihazların seri numaraları da bulunuyor. Ben sanmıyorum ki tek taraflı kontrol sağlansın (sadece cihaz seri nosu ile kontrol edilsin). Bu bir çeşit teknik servisin ve firmanın kendini güvene alma yöntemidir. Yani ya güvenilir bir konuşma yapmanız gerekir ya da cihazınızla beraber sorunlu cihazı da göndermeniz. Alternatifini zaten siz söylemişsiniz. Şunu da unutmayın aldığınız diğer adaptörün de cihazınızı bozma riski vardır ve bunun sorumluluğu da size aittir.

hocam
hocamın söylediği çözüm olabilir..
aslında laptopu istemeleri de
hocamızın söylediği gibi bir olay.
ama sizin laptopuda göndermekten başka bir çareniz yok gibi
bir ihtiml de laptopla servise gidip adaptörü bırakıp laptopu alıp dönmek(buda mümkün değil anlaşılan)
samsung merkezi yada servisi arayıp onları iknaetmek de diğer bir çözüm.

teknik servisden servise fark ediyor bence. Benim laptopta şarj olma sorunu vardı. sadece bataryayı istediler. değişip geldi.

İstanbulu tekrar aradım durumu anlattım. Müşteri hizmetlerindeki kız bozuk kaset gibi aynı kelimeleri tekrar edip durdu.
"Adana teknik servis şubemizin yapmış olduğu şey doğrudur yapabileceğimiz birşey yok" diyor. Bazı teknik servisleri yerinde hizmet veriyor siz benden bozuk olmayan laptopumuda istiyorsunuz dedim. Ben Bilişim Teknolojileri Öğretmeniyim beni nasıl olur 40 gün bilgisayarsız bırakırsınız dedim ama nafile en son baktım sinirlerim bozulacak telefonu kapattım. Böylece rezil bir duruma daha şahit olduk. Birileri bizlere ezit etmeye devam edecek bu böyle sürüp gidecek...tüketici haklarını çok daha iyi bir şekilde korunması lazım yoksa bu şirketler kanımızı emmeye devam edecek.

sikayetvarada yazıcam birşey yapamamış olsakta bu durumu birilerinin okumasını sağlayabiliriz.
Zaten verdiğim telefon parlarıyla ben çoktan adaptörümü yaptırırdım. Amaç yalnışı düzeltmek benim başıma gelen herkesin başına gelecektir.

Konuya yorum yapan arkadaşların ilgilerinden dolayı teşşekkür ediyorum.

Benim de telefonun şarj cihazı bozulduğunda aynısını yapmışlardı. Çift hatlı telefonu gönderecekmişim onlara, oh ne ala... Gitttim yenir bir şarj aleti aldım artık, garantisi batsın bunların...

hasari' Alıntı:
İstanbulu tekrar aradım durumu anlattım. Müşteri hizmetlerindeki kız bozuk kaset gibi aynı kelimeleri tekrar edip durdu.
"Adana teknik servis şubemizin yapmış olduğu şey doğrudur yapabileceğimiz birşey yok" diyor. Bazı teknik servisleri yerinde hizmet veriyor siz benden bozuk olmayan laptopumuda istiyorsunuz dedim. Ben Bilişim Teknolojileri Öğretmeniyim beni nasıl olur 40 gün bilgisayarsız bırakırsınız dedim ama nafile en son baktım sinirlerim bozulacak telefonu kapattım. Böylece rezil bir duruma daha şahit olduk. Birileri bizlere ezit etmeye devam edecek bu böyle sürüp gidecek...tüketici haklarını çok daha iyi bir şekilde korunması lazım yoksa bu şirketler kanımızı emmeye devam edecek.

sikayetvarada yazıcam birşey yapamamış olsakta bu durumu birilerinin okumasını sağlayabiliriz.
Zaten verdiğim telefon parlarıyla ben çoktan adaptörümü yaptırırdım. Amaç yalnışı düzeltmek benim başıma gelen herkesin başına gelecektir.

Konuya yorum yapan arkadaşların ilgilerinden dolayı teşşekkür ediyorum.

Hocam, bu sorunu direk teknik servis personeli ile görüşerek çözebilirsiniz veya onun bağlı olduğu teknik servis sorumlusu ile. Şikayet olarak da İstanbul merkez e bildirmeniz sonuç verebilir. Şikayetvar sitesinde ki şikayetler de dikkate alınıyor bilginiz olsun.

Teknik servis personeline baya diretmiştim olmaz demişti. Artık yapabileceğim birşey kalmadı. Şikayetimi sikayetvara vazdım.

Geçmiş olsun hasari ama o universal şarz aletiyle kullanma bence makinanı, bozabilirsin.

idareten bir makina bulmaya calis, olmadı BTS deki makinaların birini eve getir notebook gelene kadar :D

aakcakaza' Alıntı:
Geçmiş olsun hasari ama o universal şarz aletiyle kullanma bence makinanı, bozabilirsin.

idareten bir makina bulmaya calis, olmadı BTS deki makinaların birini eve getir notebook gelene kadar :D
Dijital göstergeli bir unıversal adaptör voltajı ayarlıyor benim laptopun adaptöründe 19v yazıyor bunun göstergeside 18.8 V yazıyor. Sanırım laptop ihityacına göre kendisi ayarlıyor. Bozulacaksada bozulsun kardeş neyapalım bunlara boyun eğip gönderelimmi yani bozulursa ozaman laptopu gönderrim laptopun kendisini yapsınlar. :D

Hocam bence kesinlikle yollamalısın. Adabtör 1 sene önce bozuldu benimde toshiba. Bu 3.adaptör. Bunun da kablosu kopmak üzere. Orjinali 170 lira demişlerdi. O para zaten çıktı benden.

benim laptop un da dokunmatik tuşlarında sorun var
ama hasari hocam gibi laptop suz kalmamak adına garantiye yollamıyorum :o
yaz gelsin hele
o zamana kadar inşallah idare eder

Geri