TAŞIANBİLİR HARDDİSK SORUNU

Kodla Büyü

teacher42

Site Gezgini
arkadaşlar bende bır tane 500 gb wd 2.5'' usb taşıanbilir harddisk var.ben bunu 250şer 2 parçaya ayırdım gayet sorunsuz kullanıyordum. bu arada işletim sistemim vista. baska bır pc de bı kere kullandım onunda işletim sistemi xp. daha sonra kendı laptomuda taktıktan sonra 2 ye ayırdığım taşıanbılır harddıskın diğer paröasını gormemeye basladı. ınternet cafeye gıttım oradakı pc ye taktım orada goruyor.onunda işletim sistemi xp. kısacası vista olan pc ye taktığımda 2parçadamn birini görüyor xp olan pc ye taktığımda 2sinide görüyor.ne yaptımsa düzeltemedim. bu konuda tavsıyelerınızı beklıyorum.

Bilgisyarım> Sağ tuş Yönet>Depolama> Disk Yönetimi' ne girip diskinizin görünmeyen bölümünün görünür olduguna bakın ,sorun sürücü harfinden kaynaklanıyor sanırım. Eğer sürücü harfi yoksa üzerine sağtuş yaparak sürücü harfi yolunu değiştir diyerek yeni harf ekleyin...

semantic' Alıntı:
Bilgisyarım> Sağ tuş Yönet>Depolama> Disk Yönetimi' ne girip diskinizin görünmeyen bölümünün görünür olduguna bakın ,sorun sürücü harfinden kaynaklanıyor sanırım. Eğer sürücü harfi yoksa üzerine sağtuş yaparak sürücü harfi yolunu değiştir diyerek yeni harf ekleyin...
Bende de aynı problem vardı.Dediğiniz gibi sürücü harfi problemi

herşeyi denedim olmuyor.bırcok program denedım yıne de yemedı. alideniz2000 hocamın deiği gorunen tek care ama. ama taşıanbilir diskin görünmediği yerdeki bilgiler 190 gb. görünen kısımda ise boş alan 50 gb.
sorunumu buraya yazmamın sebebi bi arkadaşımı başına geldıyse belkı cozumu bulurum dedım .bazen kucuk bısey buyuk bı sorunu halledebılıyor .ama olmadı.ilginenlere teşekkur ederım.

hocam aynı durumu ben de yaşadım. taşınabilir hdd yi ntfs olarak formatladığım için fat32 diskli xp taşınabilir diski görmüyor. fakat ntfs diskli xp veya vista diski çok rahat bir şekilde görebiliyor. ben de bir araştırma yaptım. SwissKnife V3 ile 75 GB lik partition birini fat32 ile formatladım. şimdi görmeye başladı..

içindeki verileri silmeden yenileyebilen programlar vardı tam bilmiyorum prog. isimlerini ama onları araştırıp kullanabilirsin bencede

Geri