Taşınabilir Disk Sorunu : Format Atamıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan msolak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

msolak

Üye
Merhaba arkadaşlar,
Iomega 500 GB taşınabilir hard disk aldım. Yaklaşık 1 sene geçti ve sorunsuz çalışıyordu. Ancak şu an çalışmamaktadır. Diski takıyorum ve diski tanımıyor. Dos'tan format atamıyorum. Başka programlar ile deniyorum ancak "Disk is write protected" diyor ve format atılmıyor.
Ne yapmam gerekiyor ?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
İçindeki verilerden geçtim artık. Sadece diskimi kullanabileyim yeter artık.

hocam aynı şey benim başıma da gelmişti. benim elimde Perfect XP DVD'si var. onu DVD roma yerleştirdim. format ata gibi. sonra gelen menüden Mini Xp yi seçtim. ve devamında sorunu hallettim. Biliyorum pek açıklayıcı olmadı ama eğer internetten veya başka birinden Perfect XP DVD dvd sini buşlabilirsen sorunu çözebilirsin. en azından ben böyle hallettim. hem verilerimi kurtardım hem taşınabilir diskimi. Başarılar...

sebepsiz yere mi böyle bir hata verdi hocam...eğer yaptığınız bir işlemden dolayı ise onu yazarsanız daha açıklayıcı olur

hdd ı pc ye bağla Live xp lerle sistemi aç (normal windosta olmuyorsa) disk yönetiminden harici hdd daki bütün bölümleri sil yeniden bölüm oluştur. oluşturduğun bölümü biçimlendir ve sürücü harfi-yolu ata. % 99 başarılı sonuç verir.
Dostan acronis disk director ile de denemende yarar var.

Geri