Taşınabilir Hard Disk Sorunu

Kodla Büyü

cetinersin

Aktif Üye
Philips 120 gb taşınabilir hard diskim birden çalışmamaya başladı. Bilgisayara taktıktan belli bir süre sonra usb aygıt olarak görüyor. Fakat bilgisayarımda gözümüyor. Disk yönetiminde de gözükmüyor. chkdsk komutunu da yemiyor. Fakat Pardus ta hdd yi açıyor. Ama 120 gb lık boş yerim olmadığı için dosyalarımı alamıyorum. Acronis vs. gibi değişik disk programlarını denedim. fakat win xp de hdd bir türlü çalışmıyor. Diski USB ye taktıktan 10-15 dk sonra diski içi boş ve ulaşılamaz bir biçimde görüyor. Dosya sistemini de RAW olarak gösteriyor. Ne yapmam lazım. Yardım edebilir misiniz?

Mümkünse başka masaüstü pc lerde deneyin.Laptoplarda sorun devam edebilir(güç ile alakalı olduğunu zannediyorum).benzer sorunu bende yaşadım.ilk taktığımda donanım bulundu diyordu ve birden aygıt kayboluyordu.servise gönderdim geldi aynı sorun yine başladı.uzun süre kullanmadım şimdi aygıt kendi kendine çalışmaya başladı.Eğer çift uçlu USB kablo verildi ise 2 sinide mutlaka takın.Birde güç kaynağı iyi Watt olarak yüksek olan bir pc de denemenizi tavsiye ederim.Eğer aygıtı servise gönderirseniz büyük ihtimalle içi boş bir şekilde geri gelecektir.

Hocam rawa dönüştüyse yapılacak tek şey linux ortamda verileri yedeklemek, başka bilgisayarda harddiski yapabiliyorsanız tekrar ntfs'ye dönüştürmektir. Eğer olmuyorsa garantiye göndermeniz gerekebilir. benim de 120gb gitmişti bir seferinde parduste yedekleyebilmiştim verilerimi.

Ürünün garantisi bitti, farklı bilgisayarlarda denedim fakat yine hdd yi görmüyor. Artık pardusta alabilirsem alacam.

hocam ntfs olarak format at ...peki a bilgilerim diye korkma recovery my files programıyla onları da kurtarabilirsin

Geri