Taşınabilir Harddisk, Tecrübe-Tavsiye

Kodla Büyü

sand_storm

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okula taşınabilir harddisk almayı planlıyoruz.
Benim aklımdan marka olarak Seagate geçiyor.
İşte 2.5 Inch External, Freeagent, Usb 3.0 gibi. 1TB kapasite.
Kendime alsam çok düşünmeye gerek yok ama okula alırken-fikrim sorulduğu için-
vicdanen rahat olmak istiyorum.

Bu yüzden siz değerli hocalarımdan tecrübe ve tavsiyelerinizi istiyorum.
Ayırdığınız vakit için şimdiden teşekkürler.

2 yıl önce Samsungtan 2.5 inch 500gb harici bir harddisk aldım hiçbir sorunum olmadı şimdiye kadar. Tabiki size kalmış ama ben memnunum.

merhaba... 4 tane taşınabilir harddisk kullanıyorum... 2 tanesi Transcend 500 gb STORJET25M2 Anti Şok özellikli 2.5" Taşınabilir Disk, 2 tane aidata superior serisi 500 Gb 2.5" Taşınabilir Disk. Her dört diskte yere düşmelere çarpmalara , aidata serisi olanlar suya dayanıklı modeller. Amerikan Askeri Testlerinden geçmiş olan cihazlardır . http://en.wikipedia.org/wiki/MIL-STD-810... Rahatlıkla tavsiyye derim... Kendim 1 düzineden fazla test ettim.....

kolay gelsin.....

iki hafta önce 1 tb WD harddiskimi çaldırdım çok zoruma gitti, 800gb dosyam vardı içinde. 8 ay önce 220'ye filan almıştım, şimdilerde 400'lere fırlamış fiyatı...

Bizim hocalardan ikisi seagate in ucuz bir modelini aldılar. Arızalandı. Nt mağmazından almışlardı. Bilgi okurken veya yazarken bazen takılıyordu. Kablosuda çok kısa ve inceydi. Ben diğer öğretmenlere samsung tavsiye etmiştim. Hem boyut olarak daha küçük hemde şimdiye kadar sorun yaşamadık. Birkaç tanıdığımda da western digital var. Onlar da memnun. Bildiğim kadarıyla samsung un hdd bölümünü seagate satın aldı. Son modellerinin durumunu bilemem.

jemba35' Alıntı:
hocam WD al rahat et.

hocama katılıyorum ben kendime 1 TB usb 2.0 lısını 170'e arkadaşa 1 TB usb 3.0 lısını 189 a almıştım tabi şimdilerde fiyatlar fırladı...

emagzam.com da 1tb diskte kampanya var.

LG 2.5" 1 TB HXD7U1TGW Beyaz USB2.0 Taşınabilir HDD - 268 TL (Kısa Süreli Kampanya)

23485.jpg

Ürün Kodu: HXD7U1TGW
Kapasite: 1 Tb
Arabirim: Usb 2.0
Boyutlar: 82.4 x 127.0 x 14.5 mm
Garanti: 2 Yıl

https://www.emagzam.com/product_info.ph ... s_id=23485

aliogus' Alıntı:
2 yıl önce Samsungtan 2.5 inch 500gb harici bir harddisk aldım hiçbir sorunum olmadı şimdiye kadar. Tabiki size kalmış ama ben memnunum.
bende aynısının 640 GB olanını almıştım. memnunum.

hocam kesinlıkle seagate freeagent goflex derim sata diskler icin usb kısmı cıkabılıyor işinize yarayacak :+1:

Geri