Taşınabilir HDD'ım açılmıyor.

Kodla Büyü

sert_hard

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar dün Western Diğital marka 2,5" - 250GB taşınabilir diskim arıza verdi.
Win7 kurulu laptopta sabit diskin D bölümü pasif hale geçti. Düzeltmek için MiniTool Partition Wizard programı ile uğraşırken, bilgisayar kilitlendi ve kendi kendine resetlendi.
Açılışta ise "bootmgr" hatası verdi. Hemmen Win7 kurulum CD'si ile başlattım, sistem geri yükleme yaparak bilgisayarı bir önceki güne yükledim. Fakat;
İçinde benim için hayati öneme sahip bilgilerimin olduğu ve yedeğinin -maalesef - bulunmadığı taşınabilir HDD'm açılmıyor.
Ne BIOS - ne Linux - Partition Magic v.b. programlar - sistem geri yükleme - XP - Vista - Win7 bilgisayar yönetimleri sorunuma çözüm getirmedi.

Windows 7'nin bilgisayar yönetiminde disk yönetimi seçtiğimde bana üstteki uyarıyı veriyor ve diski başlatmalısınız diyor. Fakat ne MBR, ne de GPT seçenekleri ile işlem tamamlanmıyor, Yanlış işlev deyip kapanıyor. Ayrıca Komut İstemcisinde chkdsk f:/r yaptığımda da herhangi bir işlem yapmıyor.(Sürücü harfini göremediğim için f yerine g,h,i,j yazarak denedim, işlem yapmadı)
Sorunun çözümünü bilen, anlayan, gösterebilecek olan bir arkadaş varsa çok memnun olacağım. Ya da en azından format atabilecek duruma getirebilirsem, Recovery ile çok önemli dosyaları kurtarmaya çalışırım. Başka bir yerde yedekleri yok çünkü...

Ekli dosyalar

• mbr1.jpg
    mbr1.jpg
    16.4 KB · Görüntüleme: 2,544
Bilgisayar Yönetimi - Disk Yönetimi altında HDD'nin vardiği uyarı mesajı şu şekilde çıkıyor.

Ekli dosyalar

• mbr1.jpg
    mbr1.jpg
    173.4 KB · Görüntüleme: 2,515
Peki Hasari hocam, low level format ile HDD'yi biçimlendirsem - o da sorun çıkartmazsa - Recovery ile dosyalarımı kurtarabilirmiyim?
Bildiğim kadarıyla Low Level Format ile HDD Fabrikasyon haline dönüyor. Recovery okuma yapabilir mi bu diskten?...

bilgisayar harddiski görürse recovery programları kurtarabilir. benim harddisk raw formatına dönmüştü kurtardım.

sert_hard' Alıntı:
Peki Hasari hocam, low level format ile HDD'yi biçimlendirsem - o da sorun çıkartmazsa - Recovery ile dosyalarımı kurtarabilirmiyim?
Bildiğim kadarıyla Low Level Format ile HDD Fabrikasyon haline dönüyor. Recovery okuma yapabilir mi bu diskten?...
Hocam senin zaten son çaren bu kalmış dua ette HDD kurtarılsın. Verilerin gelip gelmeyeceğinin garantisini ben veremem fakat bu verileri getirdiklerini ida eden yığınla program var bunları denersiniz.

Geri