Taşnınabilir diski notebook disk olarak kullanmak?Yardım...

Kodla Büyü

coderfree

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mrb arkadaşlar forumda daha önce sorulduya veya yazıldıysa özür diliyorum.3 sorum var, dizüstü bilgisarımın hdd'si 250 gb ve sata arabirimli, ben 1 TB 2,5 inch taşınabilir hdd alıp bunun içindeki hdd'yi kendi bilgisayarımda kullanmak, bilgisayarımdaki 250 GB olanı da onun kutusuna takmayı planlıyorum. Sanırım bu mümkündür ama alacağım hdd sata2 olursa sorun oluşur mu?
Ben bu şekilde bilgisayarıma 1 TB hdd taksam performans veya veri aktarımında hız kaybı oluşur mu veya başka sorun yaşar mıyım?
Sonuç olarak 1 TB notebook hdd si almak ile 1 TB taşınabilir hdd yi alıp içindekini notebook 'a takmak aynı şeyler midir? Bilgili ve deneyimli arkadaşlarım cevap verirse mutlu olurum.

hocam dediğin işi ben çok önceden yaptım 2 - 3 defa. hdd çıkışları aynı ise sorun yok çalışır.

1. dizüstü bilgisayın en çok kaç gb hdd destekliyorsa o kadarını görürsün. netten araştır bak kaç gb hddye kadar destek veriyor.
2. dizüstündekiyle aldığın hdd'ler 2.5" olmalı. artı söküp çıkışları incele.
3. performans biraz farkediyor. harici olarak alıp taktığının performansı orjinal gibi olmuyo.
4. tak çalıştır bitti.

xorcistforyou' Alıntı:
hocam dediğin işi ben çok önceden yaptım 2 - 3 defa. hdd çıkışları aynı ise sorun yok çalışır.

1. dizüstü bilgisayın en çok kaç gb hdd destekliyorsa o kadarını görürsün. netten araştır bak kaç gb hddye kadar destek veriyor.
3. performans biraz farkediyor. harici olarak alıp taktığının performansı orjinal gibi olmuyo.
4. tak çalıştır bitti.

Bende düşünüyorum hocam bu şekilde kullanmayı ama 3. de performansın düştüğünü söylemişsiniz. Gözle görülebilecek şekilde çok düşüyormu ki performans? :|

Hocam ben biraz araştırınca şu sonuca ulaştım, harici hdd 'ler genelde 5400 rpm ve 8 mb önbelleğe sahipler. Şayet performans artışı görmek istiyorsak 7200 rpm ve 16 mb önbellekli almakta fayda var sanırım o yüzden 750 gb notebook hdd'leri biraz daha kafama yattı ancak sayın xorcistforyou 'nun 1. de belirttiği gibi ne kadara kadar destekliyorsa diye bir şey gerçekten doğru mu acaba? Açıkçası ben işin bu boyutunu hiç düşünmemiştim.

myka' Alıntı:
xorcistforyou' Alıntı:

4. tak çalıştır bitti.

Bende düşünüyorum hocam bu şekilde kullanmayı ama 3. de performansın düştüğünü söylemişsiniz. Gözle görülebilecek şekilde çok düşüyormu ki performans? :|

aşırı derece bir düşme yok tabiki ama önceki kullanım alışkanlıklarından hissedebiliyorsun değişiklik olduğunu.

hocam masaüstü bilgisayar gibi düşün. onlarda belli bi kapasiteye kadar HDD destekliyor, dizüstülerde...

Geri