Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Başvuru No : 630914
Cevap Metni :
Sayın C....... Y.....,
Söz konusu ders 14.07.2005 tarih ve 192 sayılı Kararla kabul edilen İlköğretim okulu haftalık ders çizelgesi ile 1-8. sınıflarda 1?er saat olarak konulmuş ? 04.06.2007 tarih ve 111 sayılı Kararda ders Bilişim Teknolojileri adıyla yer almış 4, 5. sınıflarda 2?şer saate çıkarılmıştır.? İlköğretim Seçmeli Bilişim Teknolojileri dersi 20.07.2010 tarih ve 75 sayılı Kurul Kararı ile ilköğretim 1-5. sınıflardan kaldırılmış olup 6-8. sınıflarda 1 ders saati ve seçmeli olarak okutulmaya devam edilmektedir. ? Söz konusu Kurul Kararı ile 1- 5. sınıflardaki tüm seçmeli derslerin kaldırılması ve serbest etkinlikler yapılması amaçlanmıştır. Bu düzenleme ile 6-8. Sınıflarda 1?er saat olan Seçmeli Bilişim Teknolojileri dersi aynen korunmuş, 1-3. Sınıflara haftada 5 saat, 4-5. Sınıflarda haftada 4 saat Serbest Etkinlikler konulmuştur. Bu uygulama ile; ?Öğrencilerin eğlendirici ve öğretici etkinlikler yoluyla öğrencilerin okulu sevmelerini ve bir aile ortamı olarak benimsemelerini, okulda kendilerini çekinmeden ifade edebilmelerini, güvende hissetmelerini, mutlu olmalarını ve yaşama sevinci taşımalarını sağlamak, diğer öğrencilerle etkileşimlerini artırarak sosyalleşmelerine (birlikte yaşama, çalışma ve paylaşmalarına) yardımcı olmak; zihinsel, fiziksel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak? amaçlanmıştır.Yapılan uygulamalarla ilgili alandan gelen dönütler değerlendirilmekte olup iletiniz bu kapsamda değerlendirilmiştir.Bilgilerinizi rica ederim İstediğiniz belgeler (varsa) Email'a eklenmiştir
(DERSİMİZ ÇOCUKLAR OKULU SEVSİN,ADAPTE OLSUN, İÇLERİ YAŞAMA SEVİNCİ DOLSUN DİYE KALDIRILMIŞ (!) ARKADAŞLAR )
BİLGİSAYAR TAMİRCİLİĞİNDEN TABLET TAMİRCİLİĞİNE TERFİ EDİYORUZ YAŞASIN(!)