Tablet Bilgisayar 1 Şubatta Elinizde

Kodla Büyü

ertanbadem

Aktif Üye
Tablet Bilgisayarlar ile ilgili baknalığımızın üç parti ihalesi DMO nun resmi web sayfasında yayınlandı. Proje kapsamında öğretmen ve öğrencilere dağıtılacak tablet bilgisayarların özelliklerini ve dağıtımla ilgili bilgileri görebilirsiniz. Diyarbakır ,Yozgat, Erzurum, Erzincan, Balıkesir, Ankara, Bingöl, Kayseri, Rize, İstanbul, Karaman, Samsun, Uşak. Darısı bizim ilin başına...
Haber kaynağı : http://www.dmo.gov.tr/Statik/IhaleDuyur ... ulari.aspx

Sizce şartnameye göre piyasadaki tabletlerden hangileri ihaleye dahil olabilir? Fikirlerinizi ve incelemelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Apple ve General Mobile talip olduklarını açıkladı, Vestel, Arçelik, Casper ve Exper'ın ortak girecekleri söyleniyor, bence bu şekilde girerlerse dörtlü alır..

bize de mi verecekler? Bu program milli eğitim bakanlığının isteğiyle (bilgisayar markası) tarafından yasaklanmıştır. :puhaha:

3512-3513-3514 NUMARALI İHALE NUMARALARI NOT OLARAK BİGİNİZE

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    248 KB · Görüntüleme: 2,027
  • TABLET_PC_TEKNİK_SARTNAME.rar
    TABLET_PC_TEKNİK_SARTNAME.rar
    641.5 KB · Görüntüleme: 131
30 Ocak 2012 teslim görünüyor. Hep birlikte izliyoruz YEĞİTEK'i...

the_korsan' Alıntı:
İhale yapılacak 1,5 ay sonra teslim edilmiş olacak, inşallah diyelim..

Hem de yerli üretim şartı var. Nasıl olacak pek inanamadım.

Akıllı tahtaların ihalesi gerçekleşti, onun teslim tarihi hatırlayan var mı? O da bu şekilde süresi çok kısa diye biliyorum.

@eya hocam hızlı yapacaz diye uyduruktan yapmasalar da oldu olacak madem doğru düzgün bir ürün çıkar inşallah

Miktar gayet az gibi geldi bana.
Bu arada biz bu olayın neresindeyiz anlamadım? Yoksa öğrencilerin tabletlerinin bitmiş şarj ları ilemi ilgileneceğiz?Sınıfım bile olmadığı için bana bir tek tablet bile vermeyecekler.Ama ben öğrencilerin tablet sorunlarını çözeceğim. :puhaha:

Şartnamedeki tablet özelliklerini Apple İpad'ler taşımıyor. Samsung, asus, sony gibi markalar olabilir... Bekleyip göreceğiz. Gerçi şu da var: Bizim illere sıra ne zaman gelecek? :)

Bu bir pilotlama çalışması. Dağıtım ardındın gerekli değerlendirmenin ardından yaygınlaşacak. Umarım doğru bir seçimdir.

30 ocaka kadar bu adamlar nasıl bu şartlarda bu kadar tableti üretecekler sabırsızlıkla bekliyorum. Acaba başbakanın dediği gibi olmayacak da çin mallarını mı doldurcaklar okullara...

hocam iller nerde yazıyor şartnamelerde gözüme çarpmadı da birde orada siz 13 il yazmışsınız 17 ilden bahsetmişti bakan.

Bizim ile en son gelir umarım. 5 yıldır bu işlerin içerisindeyim, kesinlikle alt yapısı olmayan proje olacak ve tüm sorumlulugu bize verecekler. Şahsen ne kadar geç gelirse o kadar iyi olur. Öğrenci ve öğretmende alt yapı olmadıktan sonra...

tablet fiyatlarını düşününce çöpe atılacak para............

kaynaklar bosa harcanıyor. sen cocuga tablet versen ne vermesen ne.. iki gün yok yok 1 gün hataaa ilk ders tabletler mefta:D

ertanbadem' Alıntı:
Sizce şartnameye göre piyasadaki tabletlerden hangileri ihaleye dahil olabilir? Fikirlerinizi ve incelemelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bence bu 3 parti tablet ihalesinde olmasa da asıl büyük ihale Türk Telekom tarafından oluşturulan ve Vestel, Arçelik vs. yerli firmaların üretimini yapacağı bir konsorsiyum tarafından alınacaktır.

Şu anki ihaleyi de general mobile ya da exper alır gibi geliyor.

1 şubat mı? he canım he demezlermi adama :D:D sırf bizim okulda 1500 öğrenci var. sene sonuna kadar anca gelir. gerçi hiç gelsin istemiyorum ben ama üst kademelerdeki amcalar tabletle daha iyi eğitim olacakmış diyolar görelim bakalım.

Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Başvuru No : 630914
Cevap Metni :

Sayın C....... Y.....,

Söz konusu ders 14.07.2005 tarih ve 192 sayılı Kararla kabul edilen İlköğretim okulu haftalık ders çizelgesi ile 1-8. sınıflarda 1?er saat olarak konulmuş ? 04.06.2007 tarih ve 111 sayılı Kararda ders Bilişim Teknolojileri adıyla yer almış 4, 5. sınıflarda 2?şer saate çıkarılmıştır.? İlköğretim Seçmeli Bilişim Teknolojileri dersi 20.07.2010 tarih ve 75 sayılı Kurul Kararı ile ilköğretim 1-5. sınıflardan kaldırılmış olup 6-8. sınıflarda 1 ders saati ve seçmeli olarak okutulmaya devam edilmektedir. ? Söz konusu Kurul Kararı ile 1- 5. sınıflardaki tüm seçmeli derslerin kaldırılması ve serbest etkinlikler yapılması amaçlanmıştır. Bu düzenleme ile 6-8. Sınıflarda 1?er saat olan Seçmeli Bilişim Teknolojileri dersi aynen korunmuş, 1-3. Sınıflara haftada 5 saat, 4-5. Sınıflarda haftada 4 saat Serbest Etkinlikler konulmuştur. Bu uygulama ile; ?Öğrencilerin eğlendirici ve öğretici etkinlikler yoluyla öğrencilerin okulu sevmelerini ve bir aile ortamı olarak benimsemelerini, okulda kendilerini çekinmeden ifade edebilmelerini, güvende hissetmelerini, mutlu olmalarını ve yaşama sevinci taşımalarını sağlamak, diğer öğrencilerle etkileşimlerini artırarak sosyalleşmelerine (birlikte yaşama, çalışma ve paylaşmalarına) yardımcı olmak; zihinsel, fiziksel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak? amaçlanmıştır.Yapılan uygulamalarla ilgili alandan gelen dönütler değerlendirilmekte olup iletiniz bu kapsamda değerlendirilmiştir.Bilgilerinizi rica ederim İstediğiniz belgeler (varsa) Email'a eklenmiştir

(DERSİMİZ ÇOCUKLAR OKULU SEVSİN,ADAPTE OLSUN, İÇLERİ YAŞAMA SEVİNCİ DOLSUN DİYE KALDIRILMIŞ (!) ARKADAŞLAR )

BİLGİSAYAR TAMİRCİLİĞİNDEN TABLET TAMİRCİLİĞİNE TERFİ EDİYORUZ YAŞASIN(!)

cd-can' Alıntı:
Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Başvuru No : 630914
Cevap Metni :

Sayın C....... Y.....,

Söz konusu ders 14.07.2005 tarih ve 192 sayılı Kararla kabul edilen İlköğretim okulu haftalık ders çizelgesi ile 1-8. sınıflarda 1?er saat olarak konulmuş ? 04.06.2007 tarih ve 111 sayılı Kararda ders Bilişim Teknolojileri adıyla yer almış 4, 5. sınıflarda 2?şer saate çıkarılmıştır.? İlköğretim Seçmeli Bilişim Teknolojileri dersi 20.07.2010 tarih ve 75 sayılı Kurul Kararı ile ilköğretim 1-5. sınıflardan kaldırılmış olup 6-8. sınıflarda 1 ders saati ve seçmeli olarak okutulmaya devam edilmektedir. ? Söz konusu Kurul Kararı ile 1- 5. sınıflardaki tüm seçmeli derslerin kaldırılması ve serbest etkinlikler yapılması amaçlanmıştır. Bu düzenleme ile 6-8. Sınıflarda 1?er saat olan Seçmeli Bilişim Teknolojileri dersi aynen korunmuş, 1-3. Sınıflara haftada 5 saat, 4-5. Sınıflarda haftada 4 saat Serbest Etkinlikler konulmuştur. Bu uygulama ile; ?Öğrencilerin eğlendirici ve öğretici etkinlikler yoluyla öğrencilerin okulu sevmelerini ve bir aile ortamı olarak benimsemelerini, okulda kendilerini çekinmeden ifade edebilmelerini, güvende hissetmelerini, mutlu olmalarını ve yaşama sevinci taşımalarını sağlamak, diğer öğrencilerle etkileşimlerini artırarak sosyalleşmelerine (birlikte yaşama, çalışma ve paylaşmalarına) yardımcı olmak; zihinsel, fiziksel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak? amaçlanmıştır.Yapılan uygulamalarla ilgili alandan gelen dönütler değerlendirilmekte olup iletiniz bu kapsamda değerlendirilmiştir.Bilgilerinizi rica ederim İstediğiniz belgeler (varsa) Email'a eklenmiştir

(DERSİMİZ ÇOCUKLAR OKULU SEVSİN,ADAPTE OLSUN, İÇLERİ YAŞAMA SEVİNCİ DOLSUN DİYE KALDIRILMIŞ (!) ARKADAŞLAR )

BİLGİSAYAR TAMİRCİLİĞİNDEN TABLET TAMİRCİLİĞİNE TERFİ EDİYORUZ YAŞASIN(!)

Bizlerin üzerinde durmamız kurcalamamız eleştirmemiz gereken nokta bu arkadaşlar. Çünkü serbest etkinlikler için BT dersinin kaldırılmasını savunacak kişinin eğitimden öğretimden çooooooooooooooooook uzaklarda olması gerekiyor. Amaç çocukların okulu sevmelerini sağlamak kaldırdıkları ders çocukların yerleri bile belli olmasına rağmen ağızları kulaklarında taarruza geçmiş bir şekilde koşa koşa gittikleri kovsan çıkmadıkları BT dersi. Bu kararı alanlar ne eğtimden ne amaçtan anlamıyor bence. Kimse savunamaz bunu. Ama ne hikmetse derslerin geri gelmesini savunan arkadaşlarda bunun üzerinde durmuyor. Eğer serbest etkinliklerin amacına hizmet etmediği ve zaten bu amaçların hepsinin gerçekleştiği BT derslerinin geri gelmesinin bundan dolayı önemli olduğunun üzerinde durursak nasıl derslerimiz pat diye kaldırıldıysa çat diyede geri gelir. Ama bu serbest etkinlikler üzerinde durmalıyız kesinlikle çünkü haklıyız.

Çok da dört gözle beklemiyorum. Amacına ulaşmadıktan sonra teknoloji çöplüğüne dönüşecek, BT öğretmenlerinin durumunda hala bi netlik yokken gereksiz buluyorum.

Geri