Tablet Gerekli mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan only61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

only61

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaşlar yakın bir zamana kadar tablet almanın gereksiz olduğunu düşünürdüm...ama şimdi düşündüğümde pratik bir cihazmış gibi geliyor...yine de kendime bir tablet almış değilim...korkum şu ki tablet beni iyice tekno manyak yapacak ve asosyalleşmeye itecek...evde zaten masaüstü bilgisayarım var. okulda bilgisayarım var. android telefonum var....bi de buna tablet eklenirse insanlarla nasıl iletişim kurarım diye düşünmeye başladım.ama bir taraftan da şöyle koltukta uzansam alsam tabletimi kitap okusam,internete girsem,uygulamalara baksam diye iç geçirmiyor değilim...hatta açık öğretim kitapları daha gelmedi en güzeli tablette okurum diyorum.....
sonuç olarak tablet alan arkadaşlara bazı sorularım var..
aldığınıza pişman mısınız?...
tablet siz de asosyalleşme yarattı mı?...
sizce tablet gerekli mi?...
tabletin boyu kaç inç olmalı?

Arkadaşlar özellikte internette çok paylaşımda bulunanlar için bence çok pratik bir cihaz. Tablette en çok neler yapılır?

İnternette surf,
video ve foto paylaşım,
blog paylaşım,
kitap indirme
kulaklıkla kaliteli müzik keyfi yaşarsınız.
yüksek çözünürlüklü video izleyebilirsiniz.
office uygulamalarınızı yapabilirsiniz.
GPS desteği varsa navigasyon cihazı olarak kullanabilirsiniz.D
Bunun gibi pratik bir çok işi yapabilirsiniz.

Ancak, şarj oluyorken aynı anda kullanıma açık değildir. Yani şarjdayken kullanamayabilirsiniz. Çoğu tablet böyle.

İlave olarak içinde kullanılan android işletim sistemi aslında bir linux modifiyesidir. Kullanılan tüm yazılımlar, google play store sitesinden indirilebilmektedir. Hemen her alanda uygulama bulunduğundan yazılım sıkıntısı çekilmez.

Şu an için linuxa en fazla hayat veren proje örneği olarak android çıkmaktadır karşımıza.

yadigartbaykal' Alıntı:
only61' Alıntı:
Arkadaşlar yakın bir zamana kadar tablet almanın gereksiz olduğunu düşünürdüm...ama şimdi düşündüğümde pratik bir cihazmış gibi geliyor...yine de kendime bir tablet almış değilim...korkum şu ki tablet beni iyice tekno manyak yapacak ve asosyalleşmeye itecek...evde zaten masaüstü bilgisayarım var. okulda bilgisayarım var. android telefonum var....bi de buna tablet eklenirse insanlarla nasıl iletişim kurarım diye düşünmeye başladım.ama bir taraftan da şöyle koltukta uzansam alsam tabletimi kitap okusam,internete girsem,uygulamalara baksam diye iç geçirmiyor değilim...hatta açık öğretim kitapları daha gelmedi en güzeli tablette okurum diyorum.....
sonuç olarak tablet alan arkadaşlara bazı sorularım var..
aldığınıza pişman mısınız?...
tablet siz de asosyalleşme yarattı mı?...
sizce tablet gerekli mi?...
tabletin boyu kaç inç olmalı?
Almak için yeteri kadar neden yazmışsınız hocam, ne duruyorsunuz :)
Şaka bir yana gerçekten güzel bir şeymiş ben de ön yargılıydım eşim kitap okumak ve kaçırdığı dizileri izlemek için aldı :) Televizyona bağlayıp kullanıyoruz genelde.

bazı arkadaşlarda gerek yok alma diyor...
en iyisi alıp denemek...sonuçta tablet bu....bi kenarda öylece durmaz...bir şekilde kullanılır...

tablet aldım. ilk 1 ay kullandım.
şu an nerde bilmiyorum.
7" Piranha business tab II
bir ara oyun falan oynadım, sonra sıkıldım.
office uygulamalarına gelince vasat.
internette surf tatmin edici değil.

okulda var evde var android telefonda var hangi arada tableti kullanmayı düşünüyorsun :D
şaka bir yana navigasyon ve mp3 player olarak almayı düşündüm hala da düşünüyorum ama bakalım

ctrl+alt+delete' Alıntı:
okulda var evde var android telefonda var hangi arada tableti kullanmayı düşünüyorsun :D
şaka bir yana navigasyon ve ***** player olarak almayı düşündüm hala da düşünüyorum ama bakalım
media player olarak tavsiye etmem,
ben kullanmaya çalıştım, 11GB 1080P videoyu bile oynatıyordu, LED TV'ye takıyordum, ancak ısınma sorunu var.
bataryaya da yazık, sürekli şarj gene bozar,
50-60 TL media player lar var, onlar daha iyi.

ercinc98' Alıntı:
ctrl+alt+delete' Alıntı:
şaka bir yana navigasyon ve ***** player olarak almayı düşündüm hala da düşünüyorum ama bakalım
media player olarak tavsiye etmem,
ben kullanmaya çalıştım, 11GB 1080P videoyu bile oynatıyordu, LED TV'ye takıyordum, ancak ısınma sorunu var.
bataryaya da yazık, sürekli şarj gene bozar,
50-60 TL media player lar var, onlar daha iyi.
şikayetleri çok duydum fazla niyetim yok almaya.navigasyonada gerek yok.kendim navigasyon gibiyim zaten:P

ctrl+alt+delete' Alıntı:

yatarken,koltukta uzanırken,yolculukta,tatilde,misafirlikte,şezlongta,bekleme salonunda,kafede vbs... :)

only61' Alıntı:
ctrl+alt+delete' Alıntı:

yatarken,koltukta uzanırken,yolculukta,tatilde,misafirlikte,şezlongta,bekleme salonunda,kafede vbs... :)
:)android ne güne duruyo

ctrl+alt+delete' Alıntı:
only61' Alıntı:
ctrl+alt+delete' Alıntı:

:)android ne güne duruyo

4 " yeteriz kalıyor be hocam...
hatta bi ara dedim ki telefonu satıp samsung galaxy note2 den mi alsam diye...hem tablet hem telefon...bilemedim ki...

Ben Inca Astro kullanıyorum 20 gündür rahat oluyo internette bişeye bakacak olsan elinin altında oyunlar falan :wink: birde yolculuk yaparken lazım oluyo

kendi nacizane fikrim benim hoşuma gitmedi çok kısıtlı be yaaa. evde bilgisayar varken para harcamak mantıklı mı bana göre değil. Haa tabi beğenenler de mutlaka olacaktır.

kitap okumak, nette gezinmek, video izlemek için çok ideal. yaklaşık 3 ay kullanıyorum ve evdeki pc artık pek kullanılmıyor. alacaksan eğer 10 inçlik cihazları tercih et bence hocam

HACILAR EĞİTİM İŞÇİN GEREKSİZ HATTA ZARARLI, aha buraya yazıyorum o tabletler yaygınlaşsın görün siz eğitimin iyice paçavraya döndüğünü
her şeyden önce şuur lazım kim nasıl şuur derse desin.

only61' Alıntı:
4 " yeteriz kalıyor be hocam...
hatta bi ara dedim ki telefonu satıp samsung galaxy note2 den mi alsam diye...hem tablet hem telefon...bilemedim ki...
Android ve tel bir arada olmaz.
Çünkü, bazı android uygulamaları tel rehberine, mesajlara, internete ve bir daha fazlasına erişim istiyor.
Gelecekte yasal veya yasal olmayan bir yolla uygulama çektiğinizde ve kullandığınızda başınız ağrır.

Ben biraz gelenekçiyim sanırım bu konuda :P Hala tablete karşı duran ve kullanmayanlardanım. Ben hala bu tip ihtiyaçlar için laptop ve masaüstü kullanıyorum :mrgreen:

Geri