Tablet wireless pasif

Kodla Büyü
ben de bazı öğrencilerin tabletleri İnternete girmiyor... Normal vestel bir hafta oldu dağıtalı fıss.

Arkadaşlar bu problem aktivasyonu kendi evindeki ağdan yapan çocuklarda mı var yoksa aktivasyon ağı üzerinden aktive edenlerde mi ? Meb kilitledi diye duydum okul ağını kullanmayanları.

Bendeki öğrencilerde de Bu cihaz mobil yönetim tarafından engellenmiştir diyor. Ayarlara bile giriş yaptırmıyor. Mobil yönetim tarafından engellenmiştir diyor.

bendede aynı sorun. bu tabletler ip adresi almıyor. Elle vermeyi denedim yine bağlanmadılar... Vestel i aradım- bu arada vestelden okulu arayıp fabrikadan bir tel no vermişler ( 02362131243) - onlarla da görüşüp durumu anlattım, yetmedi bir de mail attım. cevap beklemekteyim.
Cevap gelirse yazarım...
Önceden yazdıklarımı hep "saygılar" diye bitirirdim. Artık "SABIRLAR " yazıcam...

Sabırlar...

arkadaşlar fabrikan az önce arandım. "İp alamadığı için internete bağlanamayan tabletleri servis kanalıyla fabrikaya ulaştırmam istendi."
Hani bi ara işimiz olmamasına rağmen yaptığımız işler listesi yazmıştık, ona birde vestel servis elemanı açıklaması ekleyelim. sınıf mevcutlarım 30 kişi ve sadece 1 sınıfta 10 ekran hatası 3 te ip sorunu var...
boşuna demiyorum... Sabırlar...

arkadaşlar 5 sınıfın aktivasyonunu düne kadar yaptım. ancak 2 sınıf bugün ip alamadı. ancak önceden yapılanlardan ve öğretmenlerden de bugün internete giremeyenler oldu. sanırım sorun hatlarda çünkü fatih hattından aldığımız kablosuz da yapmadı.

arkadaşlar şifresini unutan öğrenciler için nasıl bir yol izlemeliyiz.yoksa direk servise mi yollayacaz...

fat32man' Alıntı:
tablet@vestel.com.tr ya öğrenci adı seri no gönder pin kodunu sıfırlasınlar
hocam iki öğrencinin tabletini mail yoluyla sıfırlattım ancak tableti açtıktan sonra internet bağlantısı yok görünüyor ve doldurulması gereken bir şifre alanı çıkıyor.oraya ne yazılacağı konusunda fikrim yok...ne yazdıysam kabul etmedi ben de en küçük sıkıntısı olan tableti direk servise yollama kararı aldım.cumaya kadar tüm sorunlu tabletleri toplayıp gönderecem.artık çok fazla kafa yormayacağım...

kadirlili' Alıntı:
fat32man' Alıntı:
tablet@vestel.com.tr ya öğrenci adı seri no gönder pin kodunu sıfırlasınlar
hocam iki öğrencinin tabletini mail yoluyla sıfırlattım ancak tableti açtıktan sonra internet bağlantısı yok görünüyor ve doldurulması gereken bir şifre alanı çıkıyor.oraya ne yazılacağı konusunda fikrim yok...ne yazdıysam kabul etmedi ben de en küçük sıkıntısı olan tableti direk servise yollama kararı aldım.cumaya kadar tüm sorunlu tabletleri toplayıp gönderecem.artık çok fazla kafa yormayacağım...

Aynı sıkıntıyı biz de yaşadık hocam. Sanırım tablet internete bağlanamadığı için Eba ( ya da Vestel ) sistemi üzerinden iptal komutu cihaza ulaşmıyor. Cihazı açıp kablosuz ağa da bağlayamadığımız için bir şey yapamıyoruz. Muhtemelen tablete temiz yükleme yapıp geri göndericekler. Keşke yükleme ortamlarını okullara da dağıtsalar. Böylesi bir zaman kaybı yaşanmazdı en azından..

En son nereden internete bağlandıysa oraya gidince otomatik bağlanıp güncellemeleri alıyor ve açılıyor...

Öğrencimizin biri amcasının evinde girmişti ogün güncellemelerden dolayı "uygulama sistem yöneticissi tarafından engellenmiştir" diyordu ve ağa bağlanamıyorduk epey bir süreden sonra kendisi bunu farketti ve sorun halloldu...

Tabletlerle ilgili bilgisayarınızda bir tablo oluşturunuz. Bu tabloda Tablet seri no, Aktivasyon Kodu, Öğrenci adı soyadı, Nosu, Arıza nedeni gibi başlıklar olabilir. Bu listeyi http://tablet.eba.gov.tr/EBA_Tablet adresindeki kurum girişinden rapor al bölümünden sınıf bazında da çıkartabilisiniz. Ben öyle yaptım. Öğrenciler geldikçe tablet arızasını çizelgeye işleyip topluca tablet@vestel.com.tr adresine maille gönderdim. Sorunlu olan tabletler çözüldü. Ekran arızaları hariç..

Geri