Konuyu takip ediyorum, çünkü bu konu benim de ilgimi çekiyor. Tablet bilgisayarlarla çevrimiçi araçların kullanımına ağırlık verilebilir diye düşünüyorum. Örneğin resim düzenleme uygulamaları. (
http://pixlr.com/express/ gibi)
Ya da öğrencilerin elektronik ürün dosyalarını bulutta (google drive, yandex docs, bing docs vs.) nasıl tutabilecekleri, paylaşabilecekleri konusunda çalışma yapılabilir.
Bir de profesyonel iş ağı LinkedIn (okullardan bağlanılabiliyor yasak yok) ile yaşayan özgeçmişler hazırlatılabilir. Yine LinkedIn içinde öğrencilerin de ilgisini çekebilecek tartışma gruplarına üye olunabilir ya da ders için gruplar kurulabilir.
Mobil uygulamalardan -gerçekten- işe yarayanları anlatılabilir. Örneğin Wordpress uygulaması ile öğrencilerin bir web günlüğü yönetmeleri sağlanabilir. Ücretsiz wordpress bazlı web günlüğü için edublogs kullanılabilir.
Mobil uygulamalardan örneğin 182 hastane randevu uygulaması için 20 dakilalık bir etkinlik düşünülebilir.
Beyaz tahta benzeri uygulamalarla tüm öğrencilerin aynı anda aynı belge üzerinde çalışabileceği uygulamalar yaptırılabilir.
Çevrimiçi sunum yazılımında (Google Drive gibi) verilen bir konu hakkında yapılan araştırma raporlaştırılabilir, bir başka dersin konuları paylaştırılabilir...
HTML editörleri var mobil uygulama biçiminde, bu uygulamalar dahilinde html anlatılabilir.
Programlama için uygulamalar var, algoritma ve temel programlama mantığı bu tip mobil uygulamalar ile verilebilir.
Uzaktan bağlantı ile öğrencilere oturdukları yerden tahtaya bağlanarak sunum yapmaları istenebilir (teamviewer gibi)
Aklıma ilk gelenler bunlar, yararlı konu başlığı, teşekkürler.