Tabletle ders sırasında internete girilmesin istiyorsanız...

Kodla Büyü

yataylimit

Süper Üye
Süper Üye
Tabletlerle beraber, öğretmenin kendi tabletinden internet erişimini açıp kapatabileceği "Sınıfım" yazılımı da uygulamaya geçirilecekti. Ancak siyasi olduğunu düşündüğüm bir takım nedenlerden ötürü tabletler erken verildi ve yazılım henüz tamamlanmadı. Sonuçta, ders sırasında internete girip çetleşen bir öğrenci manzarasıyla karşılaştık.

Eğer siz de bu dertten muzdaripseniz bir çözümü var.

Sistem odasındaki switchlere mavi ve gri/kırmızı olmak üzere iki ayrı renk ethernet kabloları bağlı. Bunlardan mavi olanlar tahtalara erişim verir, gri/kırmızı olanlar ise Aktivasyon ağını çalıştıran AP cihazlarına erişim sağlar. Gri/kırmızı olanlar zaten yan yana gruplandırılmıştır. Bu kabloların ethernet jacklarını yerlerinden tam çıkartamadan hafifçe gevşetirseniz bağlı olduğu portun ışığı söner ve erişimi keser. Bu sayede öğrenciler sözde 15 gün açık kalacak olan Aktivasyon ağını görürler, başarıyla bağlanırlar ancak internet erişimi alamazlar.

Ben bunu uyguladım ve kendilerini neyin vurduğunu bile anlayamadılar 8) Erişimi kestiğimin daha 10. dakikasında çocuklar Aktivasyon ağına ne oldu diye kapımı çaldı, ki o sırada da dersteydiler! Bu da durumun vahimliğini gösteriyor sanırım. Ben de merkezden kesilmiştir falan diyorum.

Yaptığımı etik açıdan eleştirenler olabilir. Yapın demiyorum, yapmayın da demiyorum. Sadece bilgiyi paylaşıyorum.

tablet açılışda mail adresi ve şifreyi istiyorsa ve sahibi şifreyi unutmuşsa illaki servise mi götürmek gerek bu normal bir tablet yani okulun değil bir arkadaşın

Henüz tabletimiz yok ama beni düşündüren bir problemdi
Teşekkürler hocam. :+1:

hocam sınıflara jammer koysak hıı, olmaz mı ?
üniversitede bir arkadaşım 5 YL maliyetli frekans bozucu yaptığını söyler dururdu.

Geri