Tabletler Bilgisayar Sınıfının Sonunu Hazırladı...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan only61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

only61

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaşlar bilgisayar sınıfları niye oluşturuldu..?
öğrenciler internete girsin,ödev yapsın,biraz da bilgisayar öğrensin falan filan diye...
Peki bütün bunlar tabletlerle yapılmıyor mu?...yapılıyor, evet...
o zaman ilgili makamların yeni bt sınıfı kurmalarını beklemeyin...
bilgisayar sınıfı eski olanlar da yenilenmesini beklemesin...
celeron bilgisayarlarımla 9.senem....4 tane ayakta kalabilen var...o da bizim çabalarımızla...
3-4 tane de biz topladık sağdan soldan idare ediyoruz...
ama nereye kadar bilemiyorum...???

tabletlerin sonu yakındır. şahsen bana çok itici geliyor. o kadar para verecektiniz madem laptop yada netbook vereydiiz. bilgisayar sınıflarıda bu haliyle bizlere kambur olmaktan öteye gidemiyor zaten. millet yıkıyor biz kan revan içinde bir fare bozulmasın diye kendimizi paralıyoruz. çünkü biliyoruz bir fare bozulunca diğerleri öğrencilerin fre değiştirmeleri sonucu domino taşı gibi bozuluyor. bence çare bilgisayar sınıfsız 2saat zorunlu bir bilişim tasarımı dersi.

valla ben anlamıyorum genel lisedeyim, okul sağlık lisesine dönüştü. bt labı olmasına rağmen okula yeni 20+1 pc labı geliyor

buko08' Alıntı:
valla ben anlamıyorum genel lisedeyim, okul sağlık lisesine dönüştü. bt labı olmasına rağmen okula yeni 20+1 pc labı geliyor
birinin elinde celeron kalmıstır onuda devlete satmak için birini ayarlamıstır nasıl olsa bu işler vurgun işi eğitimi önemseyen kaliteyi araya yok

Şahsen bilgisayar sınıfına karşı değilim ama masaüstü bilgisayarlara karşıyım...
Alternatif olarak all-in-one bilgisayarlar ya da laptoplar bilgisayar sınıfına konabilir ama bu hayalden öteye geçmez...
. netbooklar da kesmez...
tablet öğrencide kalsın faydası olup olmadığını göreceğiz ama bene muhakkak bi yerden faydası dokunur...

only61' Alıntı:
öğrenciler internete girsin,ödev yapsın,biraz da bilgisayar öğrensin falan filan diye...
celeron bilgisayarlarımla 9.senem....4 tane ayakta kalabilen var...o da bizim çabalarımızla...

Arkadaşım sen rahat ol. Anladığım kadarıla sen Fatih Projesi kapsamındaki herhangi bir okulda değilsin veya okulunda bu uygulama başlamadı. Tabletler şuanda bu okullarda gerek öğrenciler, gerek öğretmenler veya gerek benim gibi eğiticilerin elinde şuanda atıl durumda. He öğrenciler bunu kitap olarak kullanabilir ama öyle internetten araştırma yapmalarını bekleme. Tabletler şuan ki haliyle değil BT lablarının sonunu getirmek okuldaki 1000 tableti topla P3 bir makinenin yerini tutmaz.

togius' Alıntı:
only61' Alıntı:

Arkadaşım sen rahat ol. Anladığım kadarıla sen Fatih Projesi kapsamındaki herhangi bir okulda değilsin veya okulunda bu uygulama başlamadı. Tabletler şuanda bu okullarda gerek öğrenciler, gerek öğretmenler veya gerek benim gibi eğiticilerin elinde şuanda atıl durumda. He öğrenciler bunu kitap olarak kullanabilir ama öyle internetten araştırma yapmalarını bekleme. Tabletler şuan ki haliyle değil BT lablarının sonunu getirmek okuldaki 1000 tableti topla P3 bir makinenin yerini tutmaz.

peki arkadaşım; bakanlığın milyonlarca öğrenciye tablet dağıttığı bir ortamda , bilgisayar sınıflarının da yenileneceğine inanıyor musun?
hangi para ile???...memura bile zam vermiyorlar....kaldı ki bilgisayar alsınlar...

only61' Alıntı:
togius' Alıntı:
only61' Alıntı:

peki arkadaşım bakanlığın milyonlarca öğrenciye tablet dağıttığı bir ortamda bilgisayar sınıflarının da yenileneceğine inanıyor musun?
hangi para ile???...memura bile zam vermiyorlar....kaldı ki bilgisayar alsınlar...

Hocam tabletin dağıtılıp dağıtılmaması mesele değil. Sen beni yanlış anlamışsın. Etkileşimli tahtalar bt sınıflarının önüne geçti. Lakin tabletler şuan itibariyle internette araştırma yapmaya yarayan makineler değil. Evde var atıl durumda duruyor. Benim işime yarıyor diyen çıkarsa oda sadece dersinde kullandığı kitap işlevi içindir.

Tabletleri öyle kolay kolay internete açamazlar
1. Öğrencilerde etik internet kullanım bilinci yok (Güvenli internet kullanımı)
2. Öğrenci tabletini kullarak yazıcı çıktısı şuan alamaz. Zaten ayarlar bölümleri hepsinde kapalı.
3. Öğrenci tabletine bilgi yükleyemiyor.
4. Tüm bunlara izin verilirse eğer neler olacağını hepimiz biliyoruz.

Tabletlerle BT lablarını kıyaslamak mantıklı değil. He Bt labı kurulur mu? Kurulmayacağını zaten tabletlerden 1-2 sene öncesinde söylüyorlardı. BT Labları dersler geri gelmeden kurulamaz.

Tablet olayı için bir parantez açayım. Bu makinelere öyle veya böyle Rom çakılacaktır. çakılıyordurda. Binlerce kırılmış tableti piyasadan toplamaya başlarız. Yada tetöt örgütünün eline geçip yurt dışında satılacakları saymıyorum bile.

Hepsi düzelecek ama 3-4 yıl sıkıntı çekecez.

Geri