Tabletler Sınıfta Kaldı

Kodla Büyü

adeministrator

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Tabletli eğitim 'Fatih Projesi'ne ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen 'E-İçerik İhtiyaç Analizleri'nde, projeyi sorgulatan sonuçlar ortaya çıktı. Hedeflenen öncelikli becerilerden sadece 'teknoloji okuryazarlığı'nda sorun yok; 'problem çözme', 'dili etkili kullanma', 'sorgulama', 'yaratıcılık', 'eleştirel düşünme', 'hayat boyu öğrenme', 'bilgi okuryazarlığı', 'sosyal sorumluluk' ve 'takımla çalışma' becerilerinde ise sonuçlar olumsuz. Projenin esas unsurlarından tabletlere yüklenen ders içerikleri hem öğrenci hem de öğretmenler tarafından yetersiz bulunuyor.
http://www.burdurgazetesi.com/haberler/ ... C4%B1.html

bilişim teknolojileri öğretmenleri olmadan da zaten yakında piyasadan kalkarlar.

geçen hafta bir liseye görevlendirildim tablet eşleştirme aktivasyon işlemleri yapıyorum geçen hafta 40 tane tablet verdim 10 tanesi bozuk çıktı.... Vestelin daha çok ekmek yemesi lazım çoook..

Fatih-Etkileşimli Tahta-Tablet bahane birilerinin zengin oluyor şahane, okullar virane :verymad:

Asıl soygunu söyleyeyim mi size, akıllı tahtaya giden power kablosu bir insanın tek başına takamayacağı yerde ve bu kablo ara ara yerinden çıkıyor, haliyle vestel servis aranıyor takmaları için ve adamlar bunun karşılığı 25 tl para alıyor. Ve bu mağduriyeti yaşayan bir çok okulun olduğunu öğrendim. Niye power arkada, niye klipsli ya da sabit değil????

Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

Vestelin okuluma verdiği bilgisayarlar garanti süresinin bitimiyle birlikte bozulmaya başladı. (Monitörlerin bu kadar kısa sürede bozulduğunu vestel sayesinde gördüm.) Yazıklar olsun. Birde gittiler tablet ihalesi verdiler. Devlet daha önce okullara tedarik sağlayan firmalar hakkında yeni ihaleye katılmadan önce okullar arasında memnuniyet anketi düzenlemeli ve bu anketten belli bir yüzde memnuniyet oranına ulaşamayanlar yeni ihalelere girememeli. Bunun etkisinin olumlu olacağına eminim.

Burda yazılanların hepsine katılmakla birlikte şu tabletlerden artık bıkkınlık geldi 2. dönemin başlamasıyla dağıtılan tablerin sorunları hiç bitmiyor. İçerikleri incelemeyi geçtik tek derdimiz tabletlerin sorunlarını düzeltmek. Sorunlardan dolayı tabletle ders işlemek verimli mi değil mi onu bile test edemiyoruz. 2 gün çalışan tablet 3. gün arıza veriyor. Bu şekilde nasıl ders işlenecek nasıl bir verim alınacak merak ediyoruz doğrusu. Gelen vestel yetkilileri kullanım hatası deyip kalitesiz ürünlerini savunuyor. Pes doğrusu diyorum başka bişi demiyorum.

valla çalıştığım 3 okulumda da ne internet ne de düzgün çalışan projeksiyon var.. Urfa da tableti çocuğa verirsek 1 hafta ömrü var diye düşünüyorum okullar 45 50 mevcutlu taşımayla 80 bin öğrenci taşınıyor okul yapısnlar tablet vermesinler

eğitim açısından
bu kayıp nesilin(dokunmatik tablet nesil) acısını çekeceğiz daha o var

Fatih isminin böyle salak saçma, düşünülmemiş, keseleri doldurmak için jet hızıyla başlatılmış bir fiyasko projeye verilmesi çok yazık...Söyledik dinletemedik yediler vergilerimizi benden yedikleri haram olsun...

Geri