Tabletlerde Hangi Girişler Olmalı

Kodla Büyü

AKADEMİA

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar iyi bir tablette bulunması gereken portler nelerdir.

Ucuz olanlarda, enerji girişi, sd-kart, kulaklık vs. gibi girişler var. Ama kaliteli ve pahalı olanlara bakıyorum hepsinde farklı portlar var.

Acaba işimize yarayacak bir tablette hangi portlar olmalı. YArdım eder misiniz?

HDMI çıkışı, normal boy USB portu (genelde mini USB olup, OTG kablosu kullanılmaktadır), micro SD kart girişi bunlar yeterli olacaktır. Bazı ucuz modellerde (Piranha'da örneğin var) bunlar bulunmakta.
Ama tablet için esas önemli olan pil ömrü, ekran çözünürlüğü, tipi, dokunmatiğinin iyi olması vb. kullanımı kolaylaştıran unsurlar daha önemli.
Açıkçası bir tablete 1000 küsür lira vermek gereksiz diye düşünüyorum. En fazla 500-600 TL verip, 2048x1080px çözünürlüğe sahip, IPS ekranlı, GPS'i, bluetooth özelliği olan 2 GB RAM'e sahip, 4 çekirdek işlemcili herhangi bir marka tablet bence zevkle kullanılabilir diye düşünüyorum.

HDMI sayesinde tabletinizi HDMI girişi olan ekran, TV'ye bağlayabilir, örneğin oyunları, filmleri vs. izleyebilir, eğer tablete kablosuz klavye ve fare takarsanız da TV üzerinden internet keyfi yaşayabilirsiniz. Zaten hemen hemen bütün tabletlerde HDMI çıkışı bulunmaktadır. HDMI olmadan tabletin ekranına mahkum olursunuz.

3G bence en onemlisi hatta benim yaptigim gibi tel gorusmesi yaptirandanda alabilirsin ikinci bir telefon gibi. Hdmi ve ekran onemli

Geri