Hocam biz öğrenciler olarak amacımız KAMU MALINA ZARAR VERMEK, veya DEVLETİ ZARARI sokmak gibi şeyler hiç olmadı. Biz sadece MDM uygulamasının açıklarını bulduk ve o açıklardan faydalanarak oyunları açtık.Size bu root olayına kadar nasıl geldiğimizi kısaca anlatayım.
İlk olarak tabletler bize şubat ayında dağıtıldı.1 hafta geçmeden E-postadan .apk uzantılı dosya atıp uygulamaları kurmak oldu.
Ardından yeni bir güncelleme geldi ve artık tablette internete bağlandığınız an uygulamalar MDM tarafından açılmıyordu.Ya internete giricektiniz ya da oyun oynucaktınız .Okulumuzda arkadaşlarının tabletlerini alıp "bak senin tabletini internete bağladım uygulamaların gitti
" şeklinde şakalar yapılmaya başlanmıştı.
Bu olay birkaç hafta devam etti.Fakat ben gibi Androidi ilk defa tabletle tanıyan ve ilgilenen arkadaşlarım olarak bi forum sitesinde buluştuk. Amacım reklam yapmak değil fakat size bunun somut örneğini göstermek için
http://www.chip.com.tr/forum/fatih-proj ... 61675.html bu foruma bakabilirsiniz aranızda bana inanmayan hocalarım olacaktır.
İşte biz bu topluluk da meraklılar ve ilgililer olarak araştıra araştıra deneye deneye yeni yöntemler bulduk ve her MDM güncellemesine karşı biz yine bir hamle ile cevap verdik .
İlk pes dedirtecek yontemimiz tableti sıfırlama oldu ve ondan sonra root yolu gorundu zaten
Sevgili hocalarım şimdi tum yontemlerı nasıl bulduğumuzu anlatırdım ama fişlenmemek için ve uzun süreceği için anlatmıyorum. Bu yontemlerı bulmak için 8 ay uğraş verdik MERAKLI ve İLGİLİLER olarak...
Root atınca MDM ve türevlerini sildik(mdm yi güncelleyen mdm watcher ve varlığını inceleyen mdm push)
Ardından sistem güncellemeyi sildik ve olası bir güncellemeye karşı kendımızı korumak için
Bundan sonra elimize "Mevlana 2.23" romu geçti ve pc den adb komutlarıyla rom da attık.
Vestel tablet konusunda o kadar acemi ve beceriksiz.Teknik açıdan.
Durduk yere Vestel yazısında kalmalar, güç tuşu çökmeleri, ekranda su lekesi, dokunmatık sorunları ve daha niceleri.....
Servisden aldığım duyuma gore "kırılmış tabletleri" almıcaklarmış. Yani rootlu ve oyun açık olan tabletleri.
Rootlu olduğunu gizlemek o kadar basit ki korkacak hiç bir şey yok...
Şimdi üstte mesajı bulunan hocama sesleniyorum.
Hocam biz DEVLETE ve KAMU MALINA ZARAR vericek olsaydık tableti kaybettik deyip yeni tablet isterdik, ne de olsa bizi bulucak bi uygulamaları tablette yok, MDM out
Dediğim gibi hocalarım, bizim burda amacımız bi kaç şey öğrenmek, geliştirmek ve ilgilendiğimiz alanda ilerleyebilmek.
http://www.teknoloji-haberi.com/haber-A ... ledi-8034/ şu haberi size göstermeden edemiycem
Biz burda keşfederek bi şeyler öğrenmeye çalışıyoruz ama siz başka yonlere vuruyosunuz.Unutmayın biz hala çocuğuz ve boyle devlet malına zarar verme gibi durumunu düşünecek halde değiliz.
Bu arada 2.34 guncellemesınde kırdık bilginize.......