Tabletlerimizi dağıttım fakat hala eşleştirme YOK !!!

Kodla Büyü

ismail_83

Üye
Öğretmenlerimize tabletlerini bu hafta içi dağıttım. Tabletler 1 hafta önce geldi. PYBS den bakıyorum hala eşleşen cihaz yok ne yapmalıyım bekleyeyim mi ?

Veya PYBS dışında bir yer var mı eşleştirme yapmam için. PYBS den teslimat onayı da verdim.

Ya bir eşleştirme muhabbetidir gidiyor da ben eşleştirme nedir, onu da çözemedim hala. Forumda cevap veren de olmadı :roll: Bende de pysb'de görünen bir şey yok.

SİRE' Alıntı:
Ya bir eşleştirme muhabbetidir gidiyor da ben eşleştirme nedir, onu da çözemedim hala. Forumda cevap veren de olmadı :roll: Bende de pysb'de görünen bir şey yok.

bende anlamadım biri açıklasa çok iyi olacak

Re: Ynt: Tabletlerimizi dağıttım fakat hala eşleştirme YOK !!!

Eşleştirme ne arar la bazarda?
Şaka bi yana hakikaten ben de bulamadım eşleştirme sayfasıni

Arkadaşlar zaten öyle bir sayfa yok. Eski sistemdeki gibi hangi tabletin kime verildiğini gösteren bir yer yok. tabletleri aktifleştirme işlemine gelirse:

öğretmen tableti: öğretmen eba'ya girer girişe tıklar eğer eba şifresi yoksa mebbis girişine tıklar işlemleri takip ederek kendine eba şifresi oluşturur. Sonra Tablet meb hattından nete bağlanır(şifreleme türü wpa2 olmalı). sonraki pencerede kullanıcı adı yerine öğretmenin tc si şifre yerinede oluşturduğu eba şifresini girer tablet aktifleşir.

öğrenci tableti: okuldan bir öğretmenin şifresi alınarak ebaya girilir. Adres satırına http://eba.gov.tr/ogrencisifre yazılır. Karşımıza çıkan öğrenci tc si kutusuna öğrencinin tc si yazılır tamama basılır sistem bir şifre üretir. Sonra Tablet meb hattından nete bağlanır(şifreleme türü wpa2 olmalı). sonraki pencerede kullanıcı adı yerine öğrencinin tc si şifre yerinede oluşturduğu eba şifresini girer tablet aktifleşir.

pybs çalışsaydı tabletlerin takiplerini ve servis işlemlerini oradan takip edebilecektik.Seri noyla kişi TCKNO eşleşecek takip etmek de kolay olacaktı.Ama 3 haftadır uğraşıyorum arıza kaydı oluşturmaya sadece 1 kere başarabildim.Yani pybs de eşleşme diye bir olay var fakat bir türlü eşleşemiyorlar pybs düzgün çalışmadığından

SİRE' Alıntı:

pybs sisteminde gelen her tabletle o tabletin kime verildiği eşleştiriliyor. ben de bunun manuel olarak yapıldığını sanıyordum fakat otomatik olarak yapılıyormuş.

ama bu aralar pybs sisteminde sıkıntı var. ben telpayı aradığımda sistem sıkıntılı şimdilik sistemi pek takmayın dedi adamlar

Hocam bu tabletleri dağıtırken sadece eba şifresi ile aktive edip tutanaklata da serinoları işlememiz yeterli ki yoksa hangi tabletin kime verildiğine dair sistemde giriş yapmamız gerekiyor mu. Daha doğrusu böyle biyer var mı?

aak' Alıntı:
Hocam bu tabletleri dağıtırken sadece eba şifresi ile aktive edip tutanaklata da serinoları işlememiz yeterli ki yoksa hangi tabletin kime verildiğine dair sistemde giriş yapmamız gerekiyor mu. Daha doğrusu böyle biyer var mı?

Bildiğim kadarıyla eba şifresi ile aktive etmek yeterli hocam. En azından ben bu şekilde yaptım. 2 hafta oluyor.

Eşleştirmeye gelince bende de hiçbir eşleştirme felan gözükmüyor. Bu pybs hep mi böyle sıkıntılıydı acaba. Hiç daha önce yapıp da eşleştirme şeklinde bir liste alan hocam yok mu? Varsa allah rızası için ekran görüntüsünü paylaşsın. Boş menüler arasında her gün gidip gelmekten bıktım. Sadece arıza kaydı yapmaya çalıştık, oldu mu olmadı mı onu da anlamadık. Kargo o gün içerisinde kendisi gelip arızalı tabletleri alacak dendi, müdür yardımcımız sağolsun, başka bir iş için gelen kargoya vermiş tabletleri, gelmişken bunları da al diye. Öyle gittiler bakalım geri gelirler mi? Böyle trajikomik bir olay yani.

BBNET
Geri