Tahta araba yapımı!!!!

Kodla Büyü

SiyahAdam

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Çocuklar için tahta araba yapmak istiyorum okulda yarış düzenleyecez..yardımcı olursanız sevinirim..resimdeki gibi basit tahta arabaları nasıl yapabiliriz bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olun..

Ekli dosyalar

• 16000.jpg
    16000.jpg
    25.2 KB · Görüntüleme: 4,616
solomonte' Alıntı:
Sanayilerdeki parçacılardan bulabilirsiniz hocam. Direksiyonu tahtadan değil de iple kontrollü yaparsanız daha iyi olur. Çocukken biz böyle yapardık.

evet bende öyle düşünüyorum..ama pazar arabaları gibi etrafında bir kasa düşünüyorum

evet nalburdan bulabilirsiniz. aslında google a tahta araba yapımı yaz birçok fotoğraf geliyor. gelen fotolardaki basit olanları rahatça yapabilirsiniz ben çocukken çok yapıyorduk bunlardan. zaten temel olarak bir tahta parçasına iki tane çıtadan kalın parça monte edilir üst ve alt kısımlarına ki bunlar tekerlekler içindir. rulmanlarda bunlara monte edilir. ön tekerlekleri hareketli yaparsanız daha sağlıklı olur yön verebilirsiniz yoksa yolun eğimine göre gidiyor araba. hatta daha ileri de gidip fren eklenebiliyor zor da değil. ama frenler arka tekerlere eklenmeli bu önemli.

inikat' Alıntı:
evet nalburdan bulabilirsiniz. aslında google a tahta araba yapımı yaz birçok fotoğraf geliyor. gelen fotolardaki basit olanları rahatça yapabilirsiniz ben çocukken çok yapıyorduk bunlardan. zaten temel olarak bir tahta parçasına iki tane çıtadan kalın parça monte edilir üst ve alt kısımlarına ki bunlar tekerlekler içindir. rulmanlarda bunlara monte edilir. ön tekerlekleri hareketli yaparsanız daha sağlıklı olur yön verebilirsiniz yoksa yolun eğimine göre gidiyor araba. hatta daha ileri de gidip fren eklenebiliyor zor da değil. ama frenler arka tekerlere eklenmeli bu önemli.

evet onlara bakmıştım..özellikle tornet yazınca çıkanlara bayıldım :)

Ekli dosyalar

• tornet_1.jpg
    tornet_1.jpg
    111.1 KB · Görüntüleme: 4,421
  • tornet_2.jpg
    tornet_2.jpg
    95.3 KB · Görüntüleme: 4,419
vay be..
bilyalı...
tekerleklerini ağaçtan da yapardık.. büyükçe bir kütüğü enlemesine keser, ortasını da delerdik.. etrafına lastik çakardık..
ona da dört tekerli derdik..
hey gidi günler hey..

bizim çoçuklar yapmış iple kontrol edilen eğlenceli yanlız teker bölümü bilyeli olan yarışı kazanır diğeri sürtünmeden hız kaybına sebep oluyor fren de yap hocam aşağı doğru uçurma çoçukları frenide çift tararflı ahşaptan yapıcan ki manevra yapmasın

LEFKE' Alıntı:
bizim çoçuklar yapmış iple kontrol edilen eğlenceli yanlız teker bölümü bilyeli olan yarışı kazanır diğeri sürtünmeden hız kaybına sebep oluyor fren de yap hocam aşağı doğru uçurma çoçukları frenide çift tararflı ahşaptan yapıcan ki manevra yapmasın

iyi güzel diyorsunda ben hiç yapmadım nasıl yapılır bilmiyorum o fren sistemi!!!

mescan' Alıntı:
LEFKE' Alıntı:

iyi güzel diyorsunda ben hiç yapmadım nasıl yapılır bilmiyorum o fren sistemi!!!

1 numaralı kol direksiyon gibi kullanılabilir..
2 numaralı pedal da fren niiyeti ile kullanılabilir..

Ekli dosyalar

• Görüntü 2.jpg
    Görüntü 2.jpg
    22.4 KB · Görüntüleme: 1,743
mutlucan' Alıntı:
mescan' Alıntı:
LEFKE' Alıntı:

1 numaralı kol direksiyon gibi kullanılabilir..
2 numaralı pedal da fren niteyi ile kullanılabilir..

teşekkürler :) çizim size mi ait

Geri