Tahtadaki VGA Giriş mi çıkış mı?

Kodla Büyü

egitimci.

Seçkin Üye
Seçkin Üye
resim öğretmenimizin projeksiyonu kullanması gerekiyor... tahtaya bağladım, daha önce kullanmıştım vgayı giriş olarak ama çıkış olarakta kullanılabiliyor mu bilmiyorum bilgisi olan var mı tahtadaki görüntüyü projeksiyona aktarabilir miyiz?

tam olarak bilen varmı acaba? veya hdmı-vga dönüştürücü kullansak hdmı bağlantısını çıkış olarak kullanabilir miyiz?

HDMI kısmı giriş olması lazım, ama VGA yı bilmiyorum.
Ayrıca tahtanın ekranı yeterli değil mi neden ekstradan projeksiyona ihtiyaç duyuluyor ki.

Beni görevlendirildiğim okulda tahtalar Projeksiyonların yerini aldı :)

Tahtadan görüntü alınamazsa ve İlla projeksiyon kullanılacaksa , bir laptop kullanın.

Ops üzerinde olmadığı için giriştir. Ben görüntüyü aktarıyorum.

Öğretmenim,
PC lerde VGA portunu hem giriş hemde çıkış olarak kullanılıyor.

Tahtalar ise TV olarak üretilmiş PC entegre edilmiş.

Giriş olarak : kablo ile laptop==>Tahta bağlantısını yaptıktan sonra, Laptop dan görünyü "win+P" ile 2. ekrana aktar. Sonra tahtanın güç
tuşunun hemen sağında "source" noktasına dokun VGA yı seç. Laptop ekranı tahtaya gelir. Bunu kursta uyguladım çalıştı.

Çıkış Olarak : denemek gerekiyor. çünkü bu cihaz tv olarak üretilmiş. çıkış pinleri aktif olmayabilirde. siz deneyin sonucu paylaşın lütfen.
biliyorsunuz ama yinede yazayım :
tahtayı çalıştırın. Windows ekranı geldiğinde. win+p tuşularına bas gelen pencerede görüntüyü "çoğalt"ı seç, VGA portunu kablo ile projeksiyona bağla..Tahtanın görüntüsü projeksiyona geliyorsa çıkış pinleri aktif.

Hepsi bu kadar...:)

by_kurt' Alıntı:
Öğretmenim,
PC lerde VGA portunu hem giriş hemde çıkış olarak kullanılıyor.

Tahtalar ise TV olarak üretilmiş PC entegre edilmiş.

Giriş olarak : kablo ile laptop==>Tahta bağlantısını yaptıktan sonra, Laptop dan görünyü "win+P" ile 2. ekrana aktar. Sonra tahtanın güç
tuşunun hemen sağında "source" noktasına dokun VGA yı seç. Laptop ekranı tahtaya gelir. Bunu kursta uyguladım çalıştı.

Çıkış Olarak : denemek gerekiyor. çünkü bu cihaz tv olarak üretilmiş. çıkış pinleri aktif olmayabilirde. siz deneyin sonucu paylaşın lütfen.
biliyorsunuz ama yinede yazayım :
tahtayı çalıştırın. Windows ekranı geldiğinde. win+p tuşularına bas gelen pencerede görüntüyü "çoğalt"ı seç, VGA portunu kablo ile projeksiyona bağla..Tahtanın görüntüsü projeksiyona geliyorsa çıkış pinleri aktif.

Hepsi bu kadar...:)

onu denedim hocam olmadı.. mecburen bilgisayar ayarlayacağım bir tane...

Şu halde: varsayımımız doğru çıktı: Etkileşimli Tahtalar TV den modifiye edildiği için VGA çıkış pinleri boş.

:)

Akıllı tahta üzerindeki VGA ve HDMI portları sadece giriştir. Bir bilgisayarı bağlayarak bilgisayarın VGA portundaki çıkışı akıl tahtanın ekranına göndermek mümkün ancak dokunmatiği kullanmak için bilgisayarı ayrıca bir USB kablo ile de akıllı tahtaya bağlamalı ve gerekli sürücüleri yüklemelisiniz.
Akıllı tahtadaki görüntüyü kullanabilmek için akıllı tahta içerisindeki bilgisayarın VGA portunun çoklanması ve bir ikinci VGA portunun konması gerekir.
Şu anki akıllı tahtalarda bu tür bir durum olmadığından akıllı tahtadaki görüntüyü başka bir yere aktarmak doğal yollardan mümkün görünmüyor.

Akıllı tahtalardan vga giriş için kullanılıyor. Ben sıklıkla kullanıyorum laptop'un HDMI si olmayınca:)

Geri