Tahtalar İçin İlk Yapılması Gerekenler!

Kodla Büyü

afsinbey

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar foruma baktım ama derli toplu bir cevap bulamadım.
Okulda BTR yok, iki Bilişimci öğretmeniz. Sabah ve öğle olarak kullanılıyor binamız. Tahtalar takıldı 1 sene kadar önce ancak kablolama ve ağ altyapısı yeni yapılıyor ve bitmek üzere. Tahtalar 2.faz. Okulumuzda tablet yok. Altyapı tamamlandığında tahtalar kullanıma hazır olacak ve öğrenciler ve öğretmenler sabırsızlıkla bekliyor.
Sorum şu: Tahtaları öğretmen ve öğrencilerin kullanımına sunmadan önce yapmamız gereken neler var? Neleri yaparsak sonrasında işlerimiz daha kolay olur? Virüs bulaşması vs için nasıl önlemler alıyorsunuz? Sitede bulunan imajlardan mı yüklediniz yoksa değişiklik yapmadınız mı? Vs vs.

Bir yol haritası, öneriler istiyorum tecrübeli arkadaşlardan. Sıralama yaparak yazarsanız çok sevinirim.

Hocam ilk iş ATAK kur.
Öğretmenler ATAK la sonradan karşılaşınca tepki yapıyorlar
27 tahtanın 20 tanesinde alt ve üst kilitler çalınmış,
öğrenciler evden tornavida getirip sökmüşler
Öğrenci öğretmen olmadan tahtayı açamasın.

- Hocam tahtalarda Win 10 kullanmayı düşünüyorsanız "etfatih" hocamızın hazırladığı "Etkileşimli Tahta Faz-2 Windows 10 Pro x64 Yapı-1607 Temel İmajı" üzerine kendinize göre bir imaj oluşturup tahtalara yükleyebilirsiniz. Ve ya sitedeki diğer hazır imajları kullanabilirsiniz
- Deep Freeze ve ya alternatifi (TimeFreeze, Shadow Defender vb.) programını kurarsanız uzun süre tahtaları sorunsuz kullanmış olursunuz.
- Tahtalara ağ üzerinden iletişim kurmak isterseniz "NetSupport Schooll programını kurabilirsiniz.
- Tahtaları öğrencilerin teneffüslerde, boş derslerde kullanmasını istemiyorsanız "ATAK" kurmanızı tavsiye ederim.

Çok teşekkürler arkadaşlar. Deep freeze şart anladığım kadarıyla. Anahtarlar da zimmetlenecek herhalde öğretmenlere. Başka önerileriniz var mı?

"Timefreeze" adlı deepfreez i kurmanı tavsiye ederim. Hem boyutu çok hafif hem de tahtaları asla ağırlaştırmıyor. Varlığı ile yokluğunu bile anlamıyorsun. Sonra ilçe koordinatöründe en yeni faz 2 için image vardır. Ya ondan alırsın ya da Vestel'den alırsın. Ben öyle yapmıştım. Eba'da da var ama sanki eski gibi. Şimdiden kolay gelsin.

-Hocam temiz bir sistem yedeği kurun (ör:mersin ekibinin hazırladığı imaj)
-Depfreeze, timefreeze benzeri programlar kurun. (Ben depfreeze kullanıyorum henüz bir sorunla karşılaşmadım. )
-Son olarak Atak programını da kurarsanız eğer süper olacaktır.
Bu yazdıklarımı iki yıldır uyguluyorum ve henüz bir problemle karşılaşmadım. Naçizane tavsiyem bunlar Hocam umarım işinize yarar :)

btr23' Alıntı:
-Depfreeze, timefreeze benzeri programlar kurun. (Ben depfreeze kullanıyorum henüz bir sorunla karşılaşmadım. )
Bu yazdıklarımı iki yıldır uyguluyorum ve henüz bir problemle karşılaşmadım. Naçizane tavsiyem bunlar Hocam umarım işinize yarar :)

Hocam atak programi hakkinda kisa bi bilgi verebilirmisiniz

stanimos' Alıntı:
btr23' Alıntı:

Hocam atak programi hakkinda kisa bi bilgi verebilirmisiniz

Kisa bir bilgiden ziyade su linke bakarsanız daha sağlıklı olacaktır hocam
bte-bilisim-teknolojileri-egitimcileri-dernegi-f275/atak-1-09-usb-anahtar-yazilimi-t128591.html

Atak programının dezavantajı su flash belleklere dosyaları gizleyen virüs bulaştığında tahtalarda dosyayı göremiyor dolayısıyla program çalışmıyor.Bu defa her öğretmenin flash belleğini virüsten temizleyip tekrar anahtar haline getirmeniz gerekiyor ve sene içinde sizi çok uğraştırıyor.O zaman usb bellekleri güvenlik sekmesinden yazılabilir yapmayalım virüs bulaşmasın diyebilirsiniz ama bunu Ntsf sistemi ile yapabilirsiniz bu defa da Atak programı bu sistemle çalışmıyor anca Fat32 ile çalışıyor.Anlayacaginiz ben Atak programından hiç verim alamadım,250 TL’ye ücretli bir program aldım işi toptan cozdum

Atak programının dezavantajı su flash belleklere dosyaları gizleyen virüs bulaştığında tahtalarda dosyayı göremiyor dolayısıyla program çalışmıyor.Bu defa her öğretmenin flash belleğini virüsten temizleyip tekrar anahtar haline getirmeniz gerekiyor ve sene içinde sizi çok uğraştırıyor.O zaman usb bellekleri güvenlik sekmesinden yazılabilir yapmayalım virüs bulaşmasın diyebilirsiniz ama bunu Ntsf sistemi ile yapabilirsiniz bu defa da Atak programı bu sistemle çalışmıyor anca Fat32 ile çalışıyor.Anlayacaginiz ben Atak programından hiç verim alamadım,250 TL’ye ücretli bir program aldım işi toptan cozdum

Açıklamanızda sakınca yoksa hangi programı aldınız hocam. Özellikleri neler?

Basit bir program hocam ama sistemden kaldırılması baya zor öğrenciler için. Program icin anahtar usb bellekler oluşturursunuz,programı tahtaya kuruyoruz işlem bitiyor.Tahta açıldığında klavye mouse çalışmıyor ekranda Fatih projesi yazısı var.Olusturdugunuz flash bellek tahtaya takıldığında birkaç saniyede tahta açılıyor ve masaüstünüz geliyor çıkardığınızda anında kilitleniyor.Programin en güzel özelliği flash belleğin seri numarasını alıyor programı onun ile tanıyor.Flasin içine herhangi bir dosya atmıyor dolayısıyla flash formatlansa da icine virüste bulaşsa önemli olmuyor

Geri