Tahtalara SSD

Kodla Büyü

Enterprise

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Arkadaşlar aranızda tahtalara SSD takanınız var mı ya da öneriniz var mı bu konuda

Hocam faz1 tahtalarda hdd vardı bir kaç yıl önce hepsi ssd ile değiştirildi faz2 ve faz3 tahtalar da direk ssdli geliyor zaten

Faz1 tahtalar için SSD'ler gönderilmişti bakanlıktan ve bir kısmı değiştirilmişti. Değiştirilmeyen varsa değiştirmenizi öneririm hocam. Bakanlık tekrar göndermez okulun imkanlarıyla alıp takabilirsiniz.

120 Gb alın takın, fazlasıyla faydası olur. Bakanlık 3-4 sene önce Bursa'da hepsini değiştirdi.

Faz2 Hocam tahtalar ek SSD taksam hızlarında değişme olur mu? Nasıl hızlandırabilirim bunları randımanları nasıl artar?

2. SSD hiç bir şekilde faydası olmaz..

1 - RAM yükseltmesi
2 - SSD okuma/yazma daha hızlı bir ürünle değişmesi.

Farz2 cihazlarda hız konusunda genelde bir sorun denk gelmedim.

2. SSD hiç bir şekilde faydası olmaz..

1 - RAM yükseltmesi
2 - SSD okuma/yazma daha hızlı bir ürünle değişmesi.

Farz2 cihazlarda hız konusunda genelde bir sorun denk gelmedim.
Hocam 2. Maddeyi tam anlayamadım içindeki SSDyi değiştirmek mi demek istediniz?

hocam ek veya yeni ssd ye gerek yok. Forumdaki imajları deneyin bence. ben hafızoğlunun bir-iki yıl önce yayınladığı imajı kullanıyorum, hala fena değil. Ama açılışta o kadar çok hizmet çalışıyorki, tahtanın kendine gelmesi zaman alıyor. Birde tahta eğitim-öğretim saatleri dışında açık kaldıysa ikide bir windows update güncelleme yapıyor. Aslında bir ligth windows imajı üzerinden kendi imajımızı oluşturmak daha iyi olur gibi geliyor bana. Bir de yeni bir pardus etap sürümü çıkacaktı, amd işlemcili tahtalarda da çalışabilecek, sene başı hazır olur demişlerdi, ondan da ses seda yok.

hocam ek veya yeni ssd ye gerek yok. Forumdaki imajları deneyin bence. ben hafızoğlunun bir-iki yıl önce yayınladığı imajı kullanıyorum, hala fena değil. Ama açılışta o kadar çok hizmet çalışıyorki, tahtanın kendine gelmesi zaman alıyor. Birde tahta eğitim-öğretim saatleri dışında açık kaldıysa ikide bir windows update güncelleme yapıyor. Aslında bir ligth windows imajı üzerinden kendi imajımızı oluşturmak daha iyi olur gibi geliyor bana. Bir de yeni bir pardus etap sürümü çıkacaktı, amd işlemcili tahtalarda da çalışabilecek, sene başı hazır olur demişlerdi, ondan da ses seda yok.
Hocam güncel imaj atmaya başladım, lakin rehber öğretmeni böyle birşey söyledi arkadaşı SSD takmış tahtalara müthiş hızlanmış bizimkilere de yapılsa vs. Dedi benim önceki okulumdaki tahtalar da faz2 idi canavar gibi bunlarda faz2 içler acısı nasıl bu hale geldiler anlayamadım.

Geri