tahtalarda ortak yayın

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
mrb arkadaşlar etkileşimli tahtalardan ortak sunu göserimi yapabilirmiyim. tahtalarımda netsupport yüklü. ancak ana pc yok. ben okulda değilken Vestel gelip yedekle kurulum yapmış. kurulum yapan kişi hepsine aynı kurulumu yaptım ana bilgisayar yok dedi. tahtanın birini ana pc yapıp hepsine aynı görüntüyü aktarmak istiyorum ama nasıl

bizim müdür de konferans salonundan canlı yayın gibi sınıflara aktarabilir miyiz diye sordu netsupport bu işe yapabilir mi arkadaşlar yaklaşık 20 sınıfa video gösterimi yapınca donma olur mu eski bt sınıfımda video oynatıp 15 bilgisayardan izlettiğimde görüntüde donmalar oluyordu fatihin altyapısı daha iyi burda nasıl olur acaba fikri olan var mı

vestelden keyfi olarak gelip bütün tahtalara tekrardan yüklememi yaptı. enteresan öyleyse biz çağırdığımızda bile zorla geliyorlar

birde yeni bir sürüm falan mı yüklediler ki tekrardan bütün tahtaları yapma ihtiyacı hissettiler

volkantb' Alıntı:
bizim müdür de konferans salonundan canlı yayın gibi sınıflara aktarabilir miyiz diye sordu netsupport bu işe yapabilir mi arkadaşlar yaklaşık 20 sınıfa video gösterimi yapınca donma olur mu eski bt sınıfımda video oynatıp 15 bilgisayardan izlettiğimde görüntüde donmalar oluyordu fatihin altyapısı daha iyi burda nasıl olur acaba fikri olan var mı

Donma oluyor hocam.
Ben bu iş için geçen yıl şöyle yaptım: oynatılacak video dosyasını tüm tahtaların D sürücüsüne NetSupport School ile gönderdim. Filmin oynatılacağı anda da NetSupport School'un Run Program menüsünü kullanarak aynı dosyayı tüm tahtalarda aynı anda çalıştırdım ve tahtalara Alt+Enter komutunu göndererek filmi tam ekran izlettirdim oldu bitti :)

yataylimit' Alıntı:
volkantb' Alıntı:

Donma oluyor hocam.
Ben bu iş için geçen yıl şöyle yaptım: oynatılacak video dosyasını tüm tahtaların D sürücüsüne NetSupport School ile gönderdim. Filmin oynatılacağı anda da NetSupport School'un Run Program menüsünü kullanarak aynı dosyayı tüm tahtalarda aynı anda çalıştırdım ve tahtalara Alt+Enter komutunu göndererek filmi tam ekran izlettirdim oldu bitti :)
netsupport yüklü tahtalardan 1 ni ana bilgisayar mı yaptıınız hocam. nasıl tek tahtadan diğerlerini yönetebildiniz

Evet hocam. NetSupport School'u kendim yükledim. Kendi odamdaki bilgisayara Teacher kısmını yükledim, tahtalara da Student kurulumu yaptım. Tüm tahtaları oradan yönetebiliyorum.

beyazgolge' Alıntı:
birde yeni bir sürüm falan mı yüklediler ki tekrardan bütün tahtaları yapma ihtiyacı hissettiler
bana ilçe dediki siz pilot okulsunuz. vesteli arayıp tahtalara netsupport yükletin dediler. aradım durumu bildirdim. yazın benim haberim yokken gelip tahtaların hepsine yeni imaj kullanmışlar

nese1982' Alıntı:
netsupport protect yükledim. bunun teacher kısmı var mı? nasıl ayarlayacam
hocam netsupport protect farklı netsupport manager farklı....sağ alt köşedeki kalkanın olduğu protect yazılımı biliyorsun..yaptığı iş onu bunu engelleme....
sana lazım olan manager yazılımı hocam..kendinize tutor öğretmen teacher ne dersen işte onu kur bir dene...
2)eğer sıkıntı yasıyorsan tahtalardaki netsupport managerı kaldır tekrar kur...kurarkende client olarak seçerek kur...sorunun kalmaz...

not:benim bildiğim tahtalarda netsupport kurulurken hep client hem de tutor kurulu olduğu...sorun olmaması lazım...eğer sorun olursa 2.maddeyi uygula..
KOLAY GELSİN

elrond' Alıntı:
nese1982' Alıntı:
netsupport protect yükledim. bunun teacher kısmı var mı? nasıl ayarlayacam
hocam netsupport protect farklı netsupport manager farklı....sağ alt köşedeki kalkanın olduğu protect yazılımı biliyorsun..yaptığı iş onu bunu engelleme....
sana lazım olan manager yazılımı hocam..kendinize tutor öğretmen teacher ne dersen işte onu kur bir dene...
2)eğer sıkıntı yasıyorsan tahtalardaki netsupport managerı kaldır tekrar kur...kurarkende client olarak seçerek kur...sorunun kalmaz...

not:benim bildiğim tahtalarda netsupport kurulurken hep client hem de tutor kurulu olduğu...sorun olmaması lazım...eğer sorun olursa 2.maddeyi uygula..
KOLAY GELSİN
hocam net support manager var ama pc yi bu programı kullanarak nasıl teacher yapacam. ayrı bi program mı lazım bu kısmı anlayamadım. öyle ise o programı nerden bulabilirim. tş ederim sayın hocam

hocam sen şu adresteki programı indir http://www.mirrorupload.net/file/1XGCHZNC/NetSupport Manager.rar

sonra kurulu olanı kaldır.
bunu kurarken de tahtalarda client olarak seç...senin bilgisayarına da tutor olarak kur....başka birşey yapmana gerek yok.zaten netsupporta yabancı değilsindir
gerisi lab mantığı...yani sınıf belirle o sınıfa tahtalara da belirt ki görünsün hocam kolay gelsin bir sıkıntı olursa biz yine buradayız

elrond' Alıntı:
hocam sen şu adresteki programı indir http://www.mirrorupload.net/file/1XGCHZNC/NetSupport Manager.rar

sonra kurulu olanı kaldır.
bunu kurarken de tahtalarda client olarak seç...senin bilgisayarına da tutor olarak kur....başka birşey yapmana gerek yok.zaten netsupporta yabancı değilsindir
gerisi lab mantığı...yani sınıf belirle o sınıfa tahtalara da belirt ki görünsün hocam kolay gelsin bir sıkıntı olursa biz yine buradayız
hocam bugün kurulum yapacam. yalnız suan kurulu olanlar client dir diye düşünüyorum. son imaj yüklü tahtalarda. eğer öyleyse tekrar kurmam gerekirmi? bi tanesini tutor olarak kursam yeterli olmaz mı? yada suan tahtaların client olup olmadığını göremezmiyim.

arkadaşlar birini tutor gerisini client yapmışsınız ancak ben bir noktada kararsız kaldım.
2. dönem tablet gelirse bu tahtaların tutor olması gerekmicek mı ? Yoksa tabletler aynı ağdan nasıl bağlacak akıllı tahtaya?

Geri