Tahtalarda win 8.1 var ? Hangi kilit programını kurmalıyım?

Kodla Büyü

ragyu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulda 30 ET var ve kilitler bozuluyor,kırılıyor,öğretmenler kilitlemiyor,öğrenciler yüksek sesle video müzik açıyor.
Tahtaların kilitlerini kırmışlar artık garantiye de girmeyecekmiş dışarıdan fiziksel müdahale olduğu belli olanlar.

Tahtalara ATAK kurmak istiyordum fakat forumda takip ettiğim kadarıyla ATAK kuranlar büyük problemler yaşıyor.

Sizce hangi programı kurmalıyım?

Re: Tahtalarda win 8.1 var ? Hangi kilit programını kurmalıyım s

yönetici olarak kurunca problem olmuyor hocam. bizde de 8.1 var. dün kurmaya başladım. herhangi bir sorun olmadı henüz.

bugün atak kurdum, açılınca ebaadmin şifresi istiyor.
korktuğum başıma geldi yani

atak kur dosyasına sağ tıkla yönetici olarak çalıştır de. ebaadmin veya MEB-SBStd kullanıcılarının hangisini istersen onu sec ve şifresini gir. ben ebaadmini tercih ettim. atak kurulum ekranındaki üç kutucuğu da işaretleyin. ben böyle yaptım sorun çıkmadı.

Arkadaşlar ATAK programı ile önceden hazırlanan flaş belleği olmayan kişi tahtayı açamayacak öyle değil mi?
Peki tahtaya virüs bulaşmasına engel mi? Bence büyük sıkıntı virüsler. Bunun için de deep freeze vb. program kuruyorum onlar da sistemi çökertiyor :( Camdan atıcam vallaha :D

atak kurulu olan tahtalarda hocaların derste kullanmak istedikleri exe uzantılı uygulamalar çalışmıyor. Administrator hesabından giriş yapılınca çalışıyor ama. Bunun bir çözümü var mı

Bizim okulumuzda 32 tane etkileşimli tahta var. Önce ATAK programını denedik. ATAK sisteme kendini gizli yönetici hesabını aktif ederek kuruyordu. Bu gizli hesap aktif olunca da windows uygulamaları çalışmıyordu.
Tüm tahtalarımızı windows 10'a yükselttik. Bilindiği gibi 29 Temmuz 2016 tarihine kadar windows 10'a ücretsiz yükseltme vardı. Biz bundan yararlanarak yükseltip tüm tahtaları etkinleştirdik. Eğer şimdi siz win10 imajı atarsanız etkinleştiremeyebilirsiniz. Ama geçen gün bir haber gördüm. Haberde win10'a geçiş mümkün diyordu. Denedim ve şöyle oluyor: Ufak bir program var. Orjinal windows'unuz etkinleştirilmiş bir şekilde iken bu programı çalıştırdığınızda internet üzerinden win10 yükleyip etkinleştiriyor. Ama çok uzun sürüyor. Haberin Adresi: http://shiftdelete.net/windows-10-ucretsiz-yukseltme-devam-ediyor-78141

Biz tüm yazılımları yasal kullanalım diye windows magazadan word mobile, excel mobile ve powerpoint mobile gibi uygulamalar kurduk. Sonuçta bunlar da uygulama, yani ATAK bize sıkıntı çıkaracak gibiydi. Onun yerine USBRAPTOR isimli ücretsiz anahtar yazılımını kurduk. Birçok özelliği var. Oldukça kullanışlı. Tek dez avantajı açılıp aktif olması biraz yavaş. Aktif olana kadar öğrenciler görev yöneticisinden USBRAPTOR'u sonlandırıyorlardı. Onu da görev yöneticisini devre dışı bırakarak aştık. İkinci olarak tüm yazılımları ve ayarları yaptıktan sonra tahtalara TOOLWIZ TIME FREEZE ücretsiz koruma programını kurduk. Tahtanın denetim masasından hızlı açılış özelliğini iptal etmek gerekiyor. Sonrasında tahta her açılıp kapandığında sıfırlanıyor ve temiz kalıyor.

Özetle tavsiyem USBRAPTOR ve TOOLWIZ TIME FREEZE kurunuz. Hepsi yasal. Son bir hatırlatma ETKullanici hesabını yönetici olarak değiştirirseniz sürekli EBAADMIN şifresi girmek zorunda kalmazsınız. Kalibrasyon gibi işlemler de daha kolay olur. Bir de ETKullanicinin şifresini kaldırırsanız doğrudan masaüstü açılır. Sonuçta koruma programı da var unutmayınız.

ragyu' Alıntı:
win 8.1 de çalıştıramadım. her açılışta kullanıcı adı şifre soruyor.

bazı arkadaşlar win10 'da sıkıntı yaşamadıklarını yazmışlar.

bütün tahtalara win10 kurmayı düşünüyorum ama hangi imaJ?

aşağıdaki linkteki imajda sıkıntı yaşar mıyım?

http://www.bilgisayarbilisim.net/fatih-etkilesimli-tahta-f279/eba-dan-win-10-imaji-t149551.html
bu image ı tüm tahtalarıma ATTIM, SONRA atak yükledim bir problem yok şimdilik.
BU image daki antivirüsü kaldırıp atakı yüklemelisin...
Antivirüs kaldırdıktan sonra problem olmuyor.
Ayrıca ATAK dosyaların oldığu klasörü winrar ile sıkıştırıp flaşa at
o şekilde tahtalara tek tek yüklemelisin.
her tahtata klasöre çıkartıp yüklemelisinn

Geri