Tahtalardaki Virüs Problemini Çözen Var mı?

Kodla Büyü

kgunduz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Akıllı tahtalara bulaşan şu USB'lerdeki dosyaları gizleyen virüs belasına tam olarak çözüm bulan var mı?

hocam bir arkadaş Larissa.exe diye konu açmıştı. onun içinde vardı çözümü bakarsan :sleep:

Aynı sorun bende de var bütün öğretmenler dosyalarım görünmüyor diye ha bire geliyorlar ben artık son çare tahtaları yeniden yükleyeceğim galiba :?

Arkadaşlar cmd ekranına flash belleğinin sürücü numarasını yazarak attrib -h -r -s /s /d
yazın gizli dosyalar görünür hale gelecektir. Ama öncesinde avira vs bir antivirüs programıyla taratın virüsü silin. Kolay gelsin herkese

2 Kullanıcı var 1.Vestel 2. Administrator
Tahtayı açın oturumu kapat değip gelen ekrandan Administrator açılış yapın.
Kullanıcı hesaplarında Vestel Kullanıcısını silin ( dosyalar kalsınmı diye sorarsa hayır deyip ne varsa silin)
Yeni bir standart kullanıcı oluşturun ( Vestek adını verebilirsiniz).
Bilgisayarı kapatın ve açın

Microsoft Security Essentialsın http://support.microsoft.com/kb/971606/tr adresinden 64 bitlik offline güncellemesini indirip yükledim. Güncellemeden sonra taratıp yeniden başlattım. USB Disc Security Yükledim . gpedit.msc den tüm sürücüler için otomatik çalıştır özelliğini kapattım.
Bir hocamızın paylaştığı ekteki USB Show dosyasını tüm tahtaların masaüstüne kopyaladım. MS-DOS da attrib komutuna gerek kalmadan dosyaları görüntüleyebiliyor. Öğretmen arkadaşlara kullanımını gösterdim. Öğretmenler odası ve idari pc lerin masaüstüne de kopyaladım.

Şu aşamada tahtalara sadece USB bellekle dosya aktarabildiğimiz için, virüslü tahtaya windows üzerinden programları kurmak istediğimiz bellekteki dosyalar da gizleniyor. Bu işlemleri yaparken önce USB klayve takıp tahtayı Pardusla açtım. Kullanacağım dosyaları D sürücüsünde bir klasöre kopyalap belleği çıkardım. Tekrar windowstan açıp D sürücüsündeki programları çalıştırdım.

Bu yöntemlerle 2 haftadır tahtalara virüs bulaşmıyor.

Asıl sorun öğretmen arkadaşların evlerindeki, okul dışında kullandıkları bilgisayarlarında bu virüsün olması. Okulda dosyalar görünür yapılıyor ama bellek evdeki bilgisayara takınca tekrar gizleniyor. Ertesi gün tahtaya taktıklarında yine görünemiyor.
AVG ve Aviranın güncellenmiş free sürümleri de bu virüsü temizliyor.

Ekli dosyalar

Geri