Tam bu ay borçları kapattım diyordum ki!!!!!!!!!

Kodla Büyü

bigeast

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Zaten başıma böyle bir şey gelmese şaşardım. Bu kara bahtım ÖSS sınavında yüksek puan almakla başladı zaten. BÖTECİ oldum. Neyse. Asker dönüşü (yaklaşık 16 ay önce) benim maaş hesaplamalarında ek hizmet tazminatını 100 tl gibi bir rakam fazla göstermişler,doğal olarak bunu tahsit etmeye çalışıyorlar.Asker dönüşü bunu idareye söyledğimde,hocam sen askerden yeni geldin bilmem birşey dilimine girmemişindir dendi ama pek anlamadım peki dedim çıktım odadan.Ve sonuç: 1713 TL hemen ödenmesi gereken tutar.Benim gibi olan UŞAKTA 70 küsür kişinin olduğu söyleniyor. Daha maaşı incelenecek bir sürü personel varmış. Benim öğrenmek istediğim neden bu kadar ay bekledinizde şimdi bunu söylüyorsunuz. Daha 5 ay önce aldığım 10.000 tl lik arabanın son kalan 500 tl sini verecektim. Ama dedim ya bitmez bizim işler. Allah sağlık sıhhat versin.

benimde 1 ay öncesinden ücretsiz izin için dilekçe vermeme rağmen ilk ay maaşımı yatırdılar parayı çekmedim geri vermek istedim hayır dediler alıcağınız ilk maaştan kesicez dediler ve 1600tl 3 ayda benden 1900 tl keseceklermiş. 3 ayda bu kadar faiz olur mu yaaa. hatayı kendileri yapıyor bedelini biz ödüyoruz

Devlet kendi memurundan aldığı kadar başka kimseden almıyor zaten.
Ben anladım ki bu ülkede dolandırıcı olacaksın.
Başıma ne geldiyse hep günü gününe işleri halletmemden geldi.

Benim de başıma farklı bir olay geldi.
başbakanlık bursu alıyordum. Okul bittiğinde fazladan 2 ay daha yatırmışlar haberim yok tabi.
Ondan sonra eve ihbarname :) 7 gün içinden ödemezseniz icra ve üstüne üstlük 5 aylık borç + faiz.
Daha toyuz tabi, araştırmadan etmeden günü gelmeden parayı denkleştirip 800 e yakın para ödedim.

Sonra ne oldu peki, şaka gibi. Ödemeyen birsürü kişi var ve 4-5 ay sonra onlara başka ihbarname, 2 aylık borcu gönderiyorlar.
Kısaca onlara ödeme yapmadıkları için teşekkür gibi birşey
1-2 sene uğraştım ama geri alamadım parayı.
Hatam: Zamanında ödemek,

İkinci farklı olay;
Kredileri 2 sene boyunca gün geçirmeden ödedim.
Sonuç son 1 ayım kala paraların bankalara değil vergi dairelerine ödeneceği.
Parayı kimse almıyor şaka gibi. Orduda ödeyecekmişim.
Neyse 1 gün sonra ihbarname 4 aylık ödenmemiş + icra
Tabi bu sefer akıllandık aradım vergi dairesini bastım fırçayı
Hatam: zamanında ödemek,

Şaka gibi :)

Sizden kaynaklı olmayan bir hata var ise ödemeyin. Devleti mahkemeye verin. Hatayı hangi personel yapmışsa ondan tazmin etsinler.

yok hocam benle ne alakası var. ben mi yapıyom maaşı. ne yatırdılar hesaba bakmadan internetten 5 dk içinde borçları kapatmaya çalışıyom. Mahkemenin benim lehime karar vereceğini bilsem hemen açacam ama, bu sefer mahkeme masraflarınıda benden alırlar:) Bende dedim kaç ayda vermişiniz siz bize bu parayı 16 ay, 16 ay boyunca benden 100 tl kesilsin dedim yok olmaz diyor zibidi memurlar.Diyom şöyle pazartesi günü sert bir dilekçe yazayım. Belki birşeyler çıkar.Fazlaysa zaten ben istemem geri veririm ama, durup dururken neden fazla para(faiz) ödeyeyim canım. Herkesin özrü kabul oluyorda bir bizmkisi mi kabul görmüyor.

Sonuçta aldığın parayı iade edeceksin birşey olmaz sıkma canını.

hocam Uşakda normal böyle hataların olması, bir garip burda işler. Ama malesef bu tarz ödemelerde hiç kaçış yok benim bildiğim, faizini bile çıkarıp geri alıyorlar.

Uşakta yaşayan öğretmenler bekleyin tahakkukun size sürprizi var:))))))))))))) Bana 1713 tl cik bir sürpriz çıktı.

alonewolfselman' Alıntı:
Zaten başıma böyle bir şey gelmese şaşardım. Bu kara bahtım ÖSS sınavında yüksek puan almakla başladı zaten. BÖTECİ oldum. Neyse. Asker dönüşü (yaklaşık 16 ay önce) benim maaş hesaplamalarında ek hizmet tazminatını 100 tl gibi bir rakam fazla göstermişler,doğal olarak bunu tahsit etmeye çalışıyorlar.Asker dönüşü bunu idareye söyledğimde,hocam sen askerden yeni geldin bilmem birşey dilimine girmemişindir dendi ama pek anlamadım peki dedim çıktım odadan.Ve sonuç: 1713 TL hemen ödenmesi gereken tutar.Benim gibi olan UŞAKTA 70 küsür kişinin olduğu söyleniyor. Daha maaşı incelenecek bir sürü personel varmış. Benim öğrenmek istediğim neden bu kadar ay bekledinizde şimdi bunu söylüyorsunuz. Daha 5 ay önce aldığım 10.000 tl lik arabanın son kalan 500 tl sini verecektim. Ama dedim ya bitmez bizim işler. Allah sağlık sıhhat versin.
geçmiş olsun hocam
geçen sene aynı şey benimde başıma gelmişti.
120 lira tazminat bedeli diye bişi olması lazım
bende 1100 lira verdim
ne taksit yapıyorlar ne bi kolaylık....

Geri