Tam olarak ne oldu?(Son 2 yılın özeti)

Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Mesajlar
13,401
Tam Olarak Ne Oldu?


Sınıfçı özel eğitimci oldu ,beğenmedi sonra bedenci oldu.. Başka bir sınıfçı fenci oldu.. Bu arada ziraatçi orman ürünleri müh. bilimum tarımcı iktisat işletme güruhu daha önceden sınıfçı olmuştu. Onlar bu defa essah sınıfçı olarak okullarında kalırken bir zamanlar gerçekten sınıf öğretmenliği eğitimi almış sınıfçılar sosyalci müzikçi ingilizceci türkçeci matematikçi oldu. Bu defa ne oldu hem ilkokullardaki gerçek sınıfçı sayısı azaldı hemde ortaokullardaki gerçek branşçı sayısı sınıfçılar branşa geçince azaldı. Eee atanamayan sınıfçı, sosyalci matematikçi bedenci ne oldu? Polis oldu. Eş durumundan atanamayan öğretmen ne oldu :teknoloji tasarımcı, zihinsel engelli öğretmeni oldu hatta bir adım ileri giderek ilçe milli eğitimde memur oldu... Eee öğrencilere ne oldu. 5 yıl kendisini ilkokulda okutan sınıfçısı lisede edebiyatçısı oldu:)) oda nee ilkokulda 5 yıl bahçede birlikte yağ satarım bal satarım oyunu oynadığı, belki birazda göbekli sınıf öğretmeni lisede, o öğrencilerin tekrar beden eğitimi öğretmeni oldu. Öğrenciye ne oldu yandı bitti kül oldu. Türkiyede eğitime ne oldu? Eğitim kaliteli oldu, öğretmenler kariyerli oldu, 4+4+4 oldu. Ders çıkışları yatsı namazına doğru oldu. Öğretmen toplu sözlemeden dolayı zengin oldu ,bütçe açığının sebebi memur oldu, benzin 5 mazot 4.5 oldu:)) sınıfçı lisede matematikçi oldu, Ömer Dinçer ''alan değişikliği yapan öğretmenler eğitimlerini zaten aldılar'' onlar gerçekten oldu... bu iş de oldu.. Sınıfçı ingilizceci oldu, yaşadığı yerde dil kursu olmadığını öğrenince dumur oldu. Sınıfçı matematikçi özel ders alır oldu. Sendikalar zaten alan değişikliği ile sus pus oldu. Alana geçen pişman oldu. MEB zaten herşey gibi bunu da umursamaz buldu. Oldu da olduu hayat bayram oldu...
Alıntıdır.
 

Ekli dosyalar

  • 197844_461039547287935_934432433_n.jpg
    197844_461039547287935_934432433_n.jpg
    44.4 KB · Görüntüleme: 1,231
Sınıfçılar bilgisayarcı da oldu.Bir böteciler birşey olamadı ya da haklarını alamadı sonuna da bunu ben ekleyeyim hocam.
 
tüm önemli memurlar okkalı zam aldı.şimdi sırada akademisyenler var.bizim ek ödeme ne oldu.
 
eğitimin millî 'liği ve eğitimin birliği ilkeleri tepe taklak oldu :-1:
 
her şey çorba oldu. hep bi kaos, hep keşmekeş, kargaşa.
Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı vatandaş yetiştirme ilkesi yalan oldu, kaldırıldı, artık yok.
 
ben 8 ileri otomatik şanzıman,175 beygir bmw ve hollywoodun kullandığı bilgisayarları ne zaman alacagim
 
Her zamanki
- Yaptığın müdahalelerle iş görmez, başarısız konuma düşür,
- Halka o kurumun başarısızlığını göstererek insanları kışkırt,
- Ortadan kaldır / Sat-Özelleştir
taktiği eğitimde de hızla devam ediyor.
 
bi sistemi ortadan kaldırmak, reform, devrim niteliğinde köklü değişiklikler yapmak için, insanların mevcut sistemden şikayet etmesini, usanmasını, bıkmasını sağlamalısınız. bunları, o sistemin çürümesine, yıpranmasına yol açarak, düzgün işlemez hale getirerek, sistemin insanların gözünden düşmesine yol açarak yapabilirsiniz.
sistemde gerekli revizyonları yapmazsınız, yeterli teknik altyapı, fiziki altyapı ve insan kaynakları yatırımlarını yapmaz ya da gereği kadar yapmazsınız, en sonunda yavaş yavaş çarkı işletemez hale gelirsiniz.
ve tam da artık insanların "yeter" dediği an köklü değişiklikler, reformlar ya da devrim yaparsınız. artık verimli bi şekilde işleyemez hale gelen sistemi değiştirmenin en kolay yoludur bu. çünkü kimse artık sahip çıkmaz sisteme.

en müsait olan, en kolay geçiş, halktan kimsenin tepkisine yol açmadan sistemi kökten değiştirmenin, bu dönüşümü yapmanın en basit yolu budur.

eğitim de böylece artık yavaş yavaş piyasalaşmaya başlayacak!
 
özel hastaneler mesela. halk devlet hastanelerindeki yetersizlikler ve ilgisizlikten illallah etti. özel hastanelerin açılması ve "müşteri" bulması ve tutması hiç de zor olmadı. hasta olan herkes kendini özel hastaneye attı. devlet hastaneleri ve devlet hakir görüldü, itibarsızlaştırıldı. herkes doktorların paragözlüğünden şikayet etti, "parayı alınca ne de güzel ilgileniyorlar" dedi durdu. ama, halktan, kimsenin aklına devlet hastanelerindeki imkansızlıkları gidermek gelmedi. varsa yoksa doktorlar paragözdü. doktorların içinde bulundukları sıkıntıları kimse sormadı. doktorların devlet hastanesinde, neden günde 80-100 hastaya bakmak zorunda oldukları, neden, hiç aralıksız 36-40 saat çalışmaya mecbur bırakıldıkları vatandaşımızı hiç ilgilendirmedi. hep doktorlar suçluydu, hem de paragözdü.
asıl sorumlular, suyun başındakiler, her seçim dönemi vatandaşın kapısını çalıp oy oy diye gezinenlerin hiç kabahati yoktu. ne de olsa kendileri gelir vergisinden muaftılar ve hem kendileri hem de 1.dereceden tüm yakınlarının sağlık giderleri devlet tarafından bedava karşılanmaktaydı.

1 ekimden sonra ilaçlara ödeyeceğimiz para biraz daha artacakmış, bu arada :!:

şimdi de sıra okullarda. okulunuza devletten gelen nakdi para miktarını bilen var mı, sanmıyorum. ama varsa bile, MEB'in özel okulları teşvik için öğrenci başına 3500TL verdiğini duyunca kendi okulum için bi hesap yapmaya kalktım. 700*3500TL=yılda 2.450.000TL. kaçta kaçını alabildik acaba :!:
 
Adım 1: Öğretmenleri itibarsızlaştırmak
Adım 2: Özel okullara teşvik etmek
Adım 3: Devlet okullarına yeterli ödenek sunmayıp okulları ahıra çevirmek sonra da özel okullar daha başarıl diye Eğitimi tümüyle özelleştirmek.
 
bana göre MEB,
ne yazık ki, tek işlevi öğretmen atama ve yer değiştirme işlemleri olan, son derece sığ, vasat bi vizyona sahip bi teşkilat.

gerçekten işlevsel bir bakanlık dönemi ve yönetimi görmek isteyenler;
ilgilenenler, Bakan Mustafa Necati dönemini inceleyebilirler.
 
şunu söylüyorum yine söyleyeyim..

MEB e iyi bir çomak sokulmuş, işlerin düzenli gitmemesi için adeta yarış var...
bu çomak bilmiyorum 60 da mı, 80 demi, 98 demi sokuldu bilemiyorum...
ya da dershanelerin reytingini artırmak için birileri mi soktu bilmem,
fakat MEB de kesin bir sorun var, yani çomak var....
her yıl, her ay, her hafta bir şeyler değişip durmaz....!
 
saidtr?
daha yeni mi anladınız! ayrıca, 97 diyecektiniz sanırım :!:
 
Yargıdakilere de 1150 Tl. seyyanen zam oldu. (Deli para) Asgari ücretten bile daha fazla...

Üstelik zamanlaması da çok manidar oldu :P
 
Geri
Üst