Tanımlanamayan ağ sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fgur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

fgur

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar son zamanlar ne olduğu çok anlaşılamayan bir internet erişim sorunu yüzünden modemi değiştirdik, yeni ve oldukça pahalı olan modemimizle internete erişmekteyim şuanda, Fakat gün geçmiyorki öğretmenler odası veya BT veya Rehber öğretmenlerijmizden birinin bilgisayarında tanımlanamayan ağ sorunu yaşanmasın, bilgisayarlar bazen ip alamıyor, bu ip alamama durumunun hiç bir mantığı yok, bilgisayar kapanıyor açılıyor bakıyosun ağ tanımlanamamış, alakasın bir ip almış, modemi yada switchi kapatıp açıyosun tekrar geliyo, bir süre donra tekrar gidiyo... Yani sık sık bu sorun yaşanıyor ve artık çok sıkıldık bu durumdan işlerimiz aksıyo.. Deneyimlerinizin ve yorumlarınızın paylaşırsanız faydalı olacağına inanıyorum..

ağ üzerinde birden fazla ip dağıtıcı cihaz olduğunda böyle bir sorunla karşılaşabilirsin. ilk önce onu kontrol et derim.

Hocam kablolu mu kablosuz mu bağlanıyorsun bilmiyorum ama bu sorunun sebebi modem diye biliyorum modemi de yenilemişsin ama hatla ilgili sorun da olabilir splitter'ı filan değiştirmeyi deneyin isterseniz.

Sorun modem kaynaklı görünüyor. Modemi de değiştirdiğinize göre. İnternet sinyalinin zayıf geliyor olmasından kaynaklanıyor olabilir. Örneğin erişim hızını 8 mbps olabilir ama sinyal kalitesi 6 mbps de yakalanıyor olabilir. Müşteri hizmetleriyle görüşürseniz sizin hattınıza göre hız belirleniyor.
Eğer tüm bilgisayarlarda bağlantı sorunu yaşanıyorsa tabi.
Sadece bir kaç bilgisayarda sorun var ise onların ağ çekim gücünden kaynaklanıyor olabilir çünkü wireless kartları değişkenlik gösteriyor bir laptop çok güzel sinyal alıyorken birde bakıyorsun aynı noktada başka bir laptop sinyali hiç görmüyor.

Geri