Tanımlanamayan ağ sorunu..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fgur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

fgur

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar uzun zamandır tanımlanamayan ağ sorunu ile uğraşıyoruz, ağdaki bilgisayarlardan hepsinde bu sorun geçici olarak yaşanıyor, modemi restart yapınca çoğunlukla düzeliyor her seferinde farklı bir bilgisayarda yada hepsinde de aynı anda yaşanabiliyor, modem zyxel marka ve yeni alındı, kablosuz da sorun yaşanmıyordu eskiden sadece bu sorunu kablo ile bağlananlarda yaşıyorduk şimdi kablosuzlarda da yaşıyoruz, teknik servisler çözemedi bir türlü, 192.168.1.1-254 arası IP alması gerekirken bu sorunu yaşayan bilgisayarlar 168.254.x.x şeklinde bir IP alabiliyor,yorumlarınıza çok ihtiyacımız var, şimdiden teşekkürler...

168.254 ile alanlar switch aracılığıyla mıbağlanıyor, bu ıp adresi dhcp sunucu yani okullarda modemden Ip almadığında olur, belki switchde sorun vardır.

ewet hocam switch aracılığıyla bağlanıyor, nasıl düzelecek swich değiştirsek işe yararmı bu durumda

Önce modemin dhcp ayarlarına bakın lan'dan. Yeterli IP dağıtmıyorsa switch üzerinden bağlananlar almıyordur. Bazı modemlerde size of client IP tool vardır. Onu 250 yapın mesela. Bilgisayarlar otomatik Ip'yi nasıl alıyorlar bakın bundan sonra

çok teşekkür ederim hocam, ip araşığını artırdım umarım çözülür sorun..

LAN ayarlarında olması lazım, şu an yakınımda zyxel marka modem yok o nedenle ayrıntılı anlatamıyorum.

arkadaşlar bende böyle bir sorun yaşıyorum ama benim sorunum sistemde sanırım.müdür yardımcımızdaki bilgisayarda bilsa yüklü.Bilsa ne işe yarar demeyin şu an bize lazım.xp yüklü sistem.davamlı tanımlanamayan ağ uyarısı veriyor internete bağlanmıyor.Nerdeyse her ayarına baktım sorun gözükmüyor.Kablo ile bağlanmıyor.Kablosuz bağlanıyor ama bu bana lazım değil.Harddiski böldüm win7 yükledim belki xp de böyle yapıyordur 7 de yapmaz diye aynı sorun gene devam ediyor.Harddiski söktüm başka harddisk taktım kasaya sorun yok.demekki anakartta sorun yok.sistem imajı alıp başka kasalara yüklediğimdede aynı sorun devam ediyor.bu sorunu nasıl çözebilirim .ilgilenenlere teşekkürler.

bu soruna benzer bende yaşadım.Bilgisayar sınıfındaki 4 bilgisayar sınırlı bağlantıya düşüyordu ,switchi bir kaç kez resetleyince düzeliordu hatta netsupoorttada sürekli kopma meydana geliyordu,sorunu switchde bulduk başka bir tanesi ile değiştirdim şu an sıkıntı yok.

hocam elle ip girin 192.168.1....dns için 192.168.1.1 çalışmazsa 192.168.2...dns için 192.168.2.1.. deneyin ayrıca ... yerlere siz bir sayı yazınız belkide dns hatası dır kolay gelsin

"Tanımlanmayan ağ" sorunu bende de var. Okulda 48 portlu bir switch var. Modem de bu switch e bağlı. Kablosuz olarak modeme bağladığımda internet var ancak kablolu olarak switche bağladığımda bilgisayarlarda tanımlanmayan ağ diyor. Sorun bulucu ip almanızda bir hata var gibi bir şey dedi bende bunun üzerine Modemdeki DHCP ayarlarını kontrol ettim sorun yok. Elle ip verdim olmadı. modemin önce portunu değiştirdim olmadı. sonra modemi toptan ağdan çıkardım olmadı. Bu arada kamera sistemi de ağa bağlanmadı. Başka bir şey aklıma gelmiyor. Var mı çözüm önerisi olan?

hocam dns olarak telekom dns leri ver. sistemdeki modem switc hepsinin gücünü kes. sonra aç. aynı sorun vardı böyle yapınca oldu

Bendede ayni sorun var modemi kapatip acinca duzeliyor.kablolu kablosuz ara sira yapiyor.modemden kaynaklaniyor.elle iip ve dns verince de giriyor

Geri