Tanımlanmayan Ağ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gipart
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

gipart

Aktif Üye
İyi günler arkadaşlar,
Labdaki bilgisayarlara buradan indirdiğim hafifletilmiş win7 yi kurdum. fakat 4 bilgisayar internete bağlanmıyor. Tanımlanmayan ağ sorunu cıkıyor. Elle İp giriyorum Dnsleri değiştiriyorum. Hala değişen birşey yok. Yeniden aynı dvd'den format attım ama yine düzelmedi. Gelen kablolar ve ethernet kartı sağlam. Aklıma bir çözüm gelmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bende imajla kurulum yaptığımda sistem sürücüleri görmemişti ve tanımlanamayan ağ diyordu bendede .Ekstradan sürücüleri tanıtınca sorun çözüldü. Sürücülerinize bir bakın hocam belki benzerdir sorun....

hocam bizim okulda 1 bilgisayarda var bu sorun ben de kesin çözüm bulamadım ama ağ bağlantısını devre dışı bırakıp sonra tekrar etkinleştirince internete bağlanıyor. tabi bu geçici çözüm oluyor malesef :(

sürücüleri görüyor hocam ağı görebiliyoruz. Ayrıca ağ bağlantısınıda devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirdim.
Çok sayıda dns değiştirdim ama hala çözemedim sorunu

şu sıralar bizde de aynı sorun var ama bizim hiç bir pc de internet yok tanımlanamayan ağ yazıyor bilen varsa yardımcı olabilir mi? ıp değiştirdim hala aynı

:? arkadaşlar acil yardım lütfen ben mahrumiyet bölgesi bir yerdeyim ve buraya eş durumundan geldm diğer bt hocamız laba bir tane switch getirdi ona göre switch bozuk internet bir geliyor bir gelmiyor ha adam haklı çünkü gün içinde defalarca elektriğimiz kesiliyor labtaki bilgisayrlarda ağ simesinin üzerinde sarı ünlem işareti oluyor bu işaret bazen gidiyor ama labtaki 16 bilgisayarından sadece 4 5 tanesinde internetten oluyo oda cok yavaş su an yazdığım bilgisayrda dahil.. misal bu bilgisayrda az önce ünlem işareti yoktu yine gelmiş ben onar tanıla falan dedğimida şöle bir uyarı ile karşılaştım 'YEREL AĞ BAĞLANTISI GEÇERLİ IP YAPILANDIRMASINA BAĞLI DEĞİL' netten araştırdım herkes birşey sölemiş bu elektrikle de ilgili olabilir diyenler var veya IP adresi atanamıyor diyenlerde lütfen bana yardım edin ne yapabilirim ağ konusundan pek anlamadığım için baya problem yaşıyorum bu sorun mebin hattından mı kaynaklanıyo ne yapabilirim nereyi arayabilirim ne olur bu konuda bilgisi olan varsa yardım etsinnn :cry:

Geri