Tanınmayan Tarayıcı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xapex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

xapex

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar Vestel Promega lab ile birlikte gelen XeroX 4800 marka tarayıcı var.
Bu tarayıcıyı kendi orjinal driver CDsi ile öğretmen bilgisayarına bağladığımda USB aygıt tanınmadı hatası alıyorum (tüm usb portlarında) ama öğrenci bilgisayarına taktığımda sorunsuz çalışıyor.

Öğretmen bilgisayarının USB leri sorunsuz ilk defa bu tarayıcıda sıkıntı çıkardı.
Başka 2 bilgisayarda daha denedim yine birinde sorunsuz çalıştı diğerinde aygıt tanınmadı hatası verdi.
sizce sorun nerden kaynaklanıyor.

bende de Mustek bearpaw diye bir tarayıcı var bir türlü win 7 ye tanıtamadım sürücüsünü bulamadım :(

bende orjinal sürücüleri var hocam (XP) ama olmuyor, gerçi sadece öğretmen bilgisayarında sorun var

chipsetin son driverınıda yükledim ama hiçbir değişiklik olmadı ????
bi fikri olan varmı?

hocam bilgisayarda takılı yazıcı varsa onu çıkarıp öyle deneyin. Bazen yazıcı diğer usb portlarının sorun çıkarmasına sebep olabiliyor.

kablo değiştir derim hocam. usb kablosu kalitesiz ise yapabilir.

benim vestel promega labda aynı durum oluşmuştu.usb bağlı başka ne varsa çıkarıp kaliteli bir kablo ile tek kendiisi varken çalışıyordu beyfendi(xerox scaner :))

Sonra bir süre sonra öyle de çalışmamaya başlamıştı.(hiç bir şekilde tanıtılmıyordu hiçbir pc ye)servis gelip aldı (o zaman garantisi bitmemişti).yerine benq 7650t scanner vermişti.gül bigi geçiniyorduk son zamanlarda bu tarayıcı da kablo beğenmemeye başladı.(64 bit win7 ile bir türlü barıştıramadım arkadaşı.win7 32 bir ile kablo seçerek çalışıyor.)

o ne yaa...
Kablosunu beğenmeyeninide yeni duydum. Denemekte fayda var, sağolun arkadaşlar, sonucu yazarım

4 farklı kablo ile denedim ama nafile, driver sitesine de yazdım ama driver bulunamadı yazıyor

çok ilginç sadece bir bilgisayarda çalışmaması ama ya.orjinal driverlar orjinal xp hakkaten ilginç.

Geri