TANIMLANAMAYAN AĞ SORUNU YARDIM!!!

Kodla Büyü

timesgreen

Aktif Üye
4+4+4 dönüşümüyle bu yıl yeni bir ortaokula geçmemle beraber 2006 yılı VESTEL PROBİL kurulumu olan 20+1 bilgisayarlı labaratuarda sorunlu PC leri onarmaya başladım. İlk olarak bir kenarda atıl vaziyette olan bir kasaya 2. el bir CPU fanı taktım. PC çalıştı.Format attım. Explorer güncellemesi için uğraşırken PC de ağ bağlantısı bölümünde sarı ünlem işaretiyle beraber Tanımlanamayan ağ sorunu vermeye başladı.daha sonra kasayı başka bir internet girişine taktım tekrar güncellemeye başladım. Yine o ağda Tanımlanamayan ağ sorunu vermeye başladı.Ertesi gün sınıfa girdiğimde bütün bilgisayarlarda görev çubuğunun üzerinde sarı ünlem ve Tanımlanamayan Ağ yazıyordu ve hiçbir bilgisayar internete girmiyordu.
Ben de bununu üzerine çözüm yolları denemeye başladım:
1. Bilgisayarları bir çoğunu yeniden formatladım. Sarı ünlemden kurtaramadım.
2.Forumdan "TANIMLANAMAYAN AĞ" sorununu araştırdım. genelde CS3 programlarının yaptığı söylendi.Bu arada hiçbir bilgisayarda Adobe CS3 yüklü değil.Dolayısıyla bu sorunu oluşturan ID String diye birşey de yok.
3.Bilgisayarda ağ bölümünü devre dışı b.ırakıp yeniden etkinleştirdim. Sarı ünlemden kurtaramadım.
4.Bu arada okulda sadece BT sınıfında bu sorun var.Onun dışında ne idare bilgisayarlarında ne de öğretmenler odasında böyle bir sorun yok. Ben de sorunun BT sınıfındaki HUB dan kaynaklanacağını düşündüm.bilgisayarlar IP yi otomatik alırken ben birkaç tanesine elle vereyim dedim.Bu kez de sarı ünlem kalktı.Fakat yine internete girmedi.
5.Bu arada BT sınıfındaki Tüm bilgisayarlarda "TANIMLANAMAYAN AĞ" demesine rağmen bütün bilgisayarlar ağda birbirini görüyor.Hatta idare bilgisayarlarını dahi görüyor.Dosya alışverişi yapılıyor. Ama internete girmiyor. Sarı ünlem kaykmıyor.
6.Bilgisayarlarada Başlat - Çalıştır - cmd - ipconfig yazıp IP yapılandırmasına baktım.
Otomatik IP adresi:169.254..gibi birşey var.
Alt Ağ maskesi :255.255.255.0
Varsayılan Ağ Geçidi : boş
anladım ki Hub modemle bağlantı kuramıyor. Modemden çıkan kabloları denedim Hepsi çalışıyor.HUB a nasıl bir çözüm bulabiliriz. Ben bu yolları denedim. Sizce başka çözüm yolları olabilir mi? Okula da yeni geldim. HUB ı değiştirmek istesek çok mu pahalı ve zor olur. Yardımlarınızı bekliyorum.
Donanımsal bir sorun olmasını istemiyorum.. Keşke yazılımsal olsa.

Geri