tayin hakkım var mı yok mu çıldıracam ADANA

Kodla Büyü

butterfly80

Aktif Üye
2011 HAZİRAN İL DIŞI ATAMAYLA MALATYADAN ADANA SEYHAN DENİZLİ İLKÖĞRETİM OKULUNA GELDİM 1,5 YIL ÇALIŞTIKTAN SONRA NORM FAZLASI ATAMASI İLE BARBAROS ORTAOKULUNA GEÇTİM.1,5 YILDIRDA BURDAYIM TOPLAM 3 YIL OLDU.bEN ŞİMDİ TAYİN HAKKIM VAR MI?
NORM FAZLASI ATAMASINDA TERCİH YAPIN YOKSA RESEN ATAYACAZ DEDİLER.bEN DE RASGELE BİR YERE GİTMEMEK İÇİN TERCİH YAPARAK BARBAROSA BULUNDUĞUM OKULA GELDİM.YAPMAYANLARI DA RESEN ATAMA YAPTILAR.
YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. :cry:

var hocam isteyebilirsin geçen sene bende senin durumdaydım 3,5 yıldan sonra normdan dolayı kendi isteğim ile tercihen atandım, 6 ay sonra il içinden tayin istedim ve şu anki okuluma çıktı.

PEKİ İL İÇİ İSTEGE BAĞLI ATAMA BAŞVURU EKRANINDA BEYANA DAYALI BİLGİLER KISMINDAKİ LİSTEDEN BİR TERCİH YAPMAM GEREKİYOR MU.

Ekli dosyalar

• ATAMAJPG.JPG
    ATAMAJPG.JPG
    55.3 KB · Görüntüleme: 1,152
sevgili hocam il içi için bulunduğun okulda 30 eylül itibari ile 3 yılı doldurmuş olman gerekiyor. ama sizin 2 okulda toplam 3 yıl olmuş. o yüzden il içi tayin isteyemezsiniz. isterseniz de atamanız ilçeden veya ilden döner sevgili hocam

btömehmet' Alıntı:
sevgili hocam il içi için bulunduğun okulda 30 eylül itibari ile 3 yılı doldurmuş olman gerekiyor. ama sizin 2 okulda toplam 3 yıl olmuş. o yüzden il içi tayin isteyemezsiniz. isterseniz de atamanız ilçeden veya ilden döner sevgili hocam
BUNU NEYE DAYANARAK SÖYLÜYORSUN ARKADAŞIM BEN AYNI DURUMDA TAYİN İSTEDİM VE ÇIKTI.

Üzgünüm hocam orda norm fazlası değilseniz ve orada 3 yılınızı doldurmamışsanız isteyemezsiniz.

@hastasıyız dede
Klavuza göre söyledim sayın hocam ama sizin durum nasıl olmuş anlamadım. siz norm fazlası iken görevlendirme mi gittiniz yoksa kadronuzla mı gittiniz?

gavurdagli1' Alıntı:
2011 HAZİRAN İL DIŞI ATAMAYLA MALATYADAN ADANA SEYHAN DENİZLİ İLKÖĞRETİM OKULUNA GELDİM 1,5 YIL ÇALIŞTIKTAN SONRA NORM FAZLASI ATAMASI İLE BARBAROS ORTAOKULUNA GEÇTİM.1,5 YILDIRDA BURDAYIM TOPLAM 3 YIL OLDU.bEN ŞİMDİ TAYİN HAKKIM VAR MI?
NORM FAZLASI ATAMASINDA TERCİH YAPIN YOKSA RESEN ATAYACAZ DEDİLER.bEN DE RASGELE BİR YERE GİTMEMEK İÇİN TERCİH YAPARAK BARBAROSA BULUNDUĞUM OKULA GELDİM.YAPMAYANLARI DA RESEN ATAMA YAPTILAR.
YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. :cry:

Norm fazlası iken resen atamanız olsaydı son seçenek ile tayin isteyebilirdiniz. Şu andaki okulunuzda 3 yılı doldurmadan tercih yapamazsınız. İlçe den döner büyük ihtimal.

btömehmet' Alıntı:
@hastasıyız dede
Klavuza göre söyledim sayın hocam ama sizin durum nasıl olmuş anlamadım. siz norm fazlası iken görevlendirme mi gittiniz yoksa kadronuzla mı gittiniz?
kadrom ile gittim, klavuzda ne yazıyor mesela da isteyemezsin diyorsun?
buda mebbis kayıtlarım

Ekli dosyalar

• tayin.jpg
    tayin.jpg
    83.8 KB · Görüntüleme: 1,063
hocam aşağıdaki maddeye göre tayin isteyebilir miyim, kafam karıştı..
okulumuz ilköğretimden ortaokula dönüştü.

ben 30eylül itibari ile;
Bulunduğu İle Atanma Nedeni : İlk Atama Kurumdaki Görev Süresi : 2 Yıl 6 Ay 25 Gün
İlde Göreve Başlama Tarihi : 06/09/2011 İldeki Görev Süresi : 2 Yıl 6 Ay 26 Gün
İlk Göreve Başlama Tarihi : 06/09/2011 Toplam Hizmet Süresi : 2 Yıl 6 Ay 26 Gün
2012 agustos da kısadönem askere gittim.

4- Norm kadro fazlası öğretmenler ile 2012-2013 ve 2013-2014 eğitim ve öğretim yılından
itibaren görevli olduğu okulun dönüştürülmesi, kapatılması ya da norm kadro uygulaması
nedeniyle görev yerleri istekleri dışında değiştirilen öğretmenlerden, bulundukları eğitim
kurumunda en az 3 (üç) yıllık çalışma şartı aranmaz.

06/09/2011 20/06/2012 SİİRT MERKEZ Şehit Davut İlbaş İlköğretim Okulu İlk Atama
20/06/2012 31/07/2012 SİİRT MERKEZ Şehit Davut İlbaş Ortaokulu 6287 Sayılı Kanun Gereği Yer Değiştirme

şuan ilkokul öğlenci, ortaokul sabahçı aynı binadayız, önümüzdeki yıl yeni bina yapılacak ve biz oraya taşınacağız. iki okulun adı da davut ilbaş;
okulun adının ilköğretimden orta okula dönüşmesi sayılmıyor sanırım, eğer yeni binada okul adı değişirse hakkım doğacak :S çok karıştı kafam

btömehmet' Alıntı:
ihtiyaç fazlaı öğretmen atatamıyla gelen bir öğretmen için görev ürei önceki kurumda başlama ürei ea alınır ayın hocam klavye bozuk bazı harfler çıkmıyor

hocam sonuç ne oldu??
benim de durumum benzer 2012 yılında norm fazlasıyım diye sistemden tercih yapıp başka okula atandım. şimdide tercih yaptığın için isteğe bağlı sayılır isteyemezsin diyorlar. 10 aylık öğretmenken nasıl isteğe bağlı isteyebilirim diyorum anlatamıyorum. acaba son seçenek, norm fazlasıyken valilikçe atandım ,bizim durumumuza uyan bir durum mu, yoksa bu resen atamaları mı içeriyor anlamadım gitti.

ve arkadaşlar olan oldu ben tayin isteyemedim malesef
müdür yardımcısı onaylamam dei bende atama komisyonuna gidip sordum.hakkan yok dediler.sebebi hikmeti ise norm fazlası atamasında tercih yaptığım için isteğe bağlı atama yapmış oluyormuşum.seneye değil obir sene tayin alabilecem.O zamana kadar Allah kerim

gavurdagli1' Alıntı:
müdür yardımcısı onaylamam dei bende atama komisyonuna gidip sordum.hakkan yok dediler.sebebi hikmeti ise norm fazlası atamasında tercih yaptığım için isteğe bağlı atama yapmış oluyormuşum.seneye değil obir sene tayin alabilecem.O zamana kadar Allah kerim

Hocam mebbisten atama durumunuz ne gözüküyor?
1-İhtiyaç fazlası öğretmenler gurubu
2-İsteğe bağlı
Eğer 1. maddeyse kesinlikle başvuru hakkınız var. Ben aynı durumdaydım. Dün yaptım başvuruyu kararnamemi istediler dilekçeye ekledim verdim onaylandı.

gavurdagli1' Alıntı:
geçen sene bizede öyle yaptılar, sendikalara haber verin konuyu bakanlığa iletsinlr, biz geçen sene öyle yaptık, sonra bakanlık yazı göndermişti okullara tayin isteyebilirler diye, ya sendikana yada okul idarene söyle bakanlığa sorsunlar hocam, yoksa gümbürtüye gider sizin tayinler.

Geri