Tazminat Hakkında

Kodla Büyü

shasan

Üye
Bu haberlerde çıkan olay malumunuz. Bizim kurumda iki tane kadrolu öğretmeniz. İkimizde bote mezunuyuz. Diğer arkadaşımın hesabına belirtilen 108 lira yattı fakat bana yatmadı idareye il mem'e defterdarlığa sorduk bir cevap alamadık. Aynı durumda olan bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Mesleki bir okulda alan ve atölye öğretmeni değilseniz bahsettiğiniz eğitim, öğretim tazminatını alamazsınız.
Böte mezunu iseniz atölye öğretmeni olarak bir meslek lisesine atanamayacağınız için bu tazminatı alamamanız lazım, ancak bazı yerlerde yanlış bilgi nedeniyle verebiliyorlar. Sonraki bir zamanda denetim sırasında ortaya çıkarsa, geriye dönük olarak, faiziyle geri isterler.
Durumunuzu daha net anlatırsanız iyi olur. Çalıştığınız kurum türü nedir, hangi tazminattan bahsediyorsunuz?

Ek tazminat hakkında yeni. Yönetmelik yayınlandı. Ararsan bulursunuz. Kapsamın. İçine sadece halk eğitimlerde. Çalışan bilişim öğretmenleri Eklenmiş teknik filan diye bir ibare Yok.

Ne zaman yayınlandı böyle bir yönetmenlik. yazar mısınız buraya? Varsa eğer öyle bir şey inceleyelim.

http://www.memurlar.net/haber/436391/
adresinde 5 aralık 2013 tarihli yazıda
I- Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ek V Sayılı Cetvelde sayılan mesleki ve teknik öğretim okul ve kurumlanna, atölye, laboratuvar veya meslek dersleri öğretmeni olarak eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolara atananlara, atandıkları branşlara (alanlara) göre aşağıdaki oranlarda ilave eğitim öğretim tazminatı ayrıca ödenir.
Şeklinde bahsettiğim husus geçmektedir. Yeni bir şey değil, aslında sadece bir güncellemeden ibaret. Yani önceden Bilgisayar branşı geçen yerler Bilişim Teknolojileri olarak güncellenmiş. Okul türleri de yeni mevzuattaki haline getirilmiş.
Yani o tazminatı alabilmeniz için öncelikle çizelgedeki okullarda görev yapıyor olmanız ve o okula atölye, laboratuvar veya meslek dersleri öğretmeni olarak atanmış olmanız gerekir.

yakuphan' Alıntı:
http://www.memurlar.net/haber/436391/
adresinde 5 aralık 2013 tarihli yazıda
I- Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ek V Sayılı Cetvelde sayılan mesleki ve teknik öğretim okul ve kurumlanna, atölye, laboratuvar veya meslek dersleri öğretmeni olarak eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolara atananlara, atandıkları branşlara (alanlara) göre aşağıdaki oranlarda ilave eğitim öğretim tazminatı ayrıca ödenir.
Şeklinde bahsettiğim husus geçmektedir. Yeni bir şey değil, aslında sadece bir güncellemeden ibaret. Yani önceden Bilgisayar branşı geçen yerler Bilişim Teknolojileri olarak güncellenmiş. Okul türleri de yeni mevzuattaki haline getirilmiş.
Yani o tazminatı alabilmeniz için öncelikle çizelgedeki okullarda görev yapıyor olmanız ve o okula atölye, laboratuvar veya meslek dersleri öğretmeni olarak atanmış olmanız gerekir.
Sonuç itibari ile halk eğitim merkezinde bilişim teknolojileri öğretmeni olarak atandık ve mesleki kurs veriyoruz ki zaten kurumdaki diğer böte mezunu arkadaş aldı.

bende halk eğitimde çalışıyorum böte mezunuyum ve tazminat filan almıyorum hocam bir yanlışlık var sizin durumda almamanız lazım...

Geri