Tecrübe ve bilginize ihtiyacım var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yupo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

yupo

Aktif Üye
Merhaba
Okulumuzda meb fiber bağlantı ve idare kısmında ek olarak telekomun normal adsl hattı mevcut.(wireless idarenin isteği ile kapalı)
Bildiğiniz gibi dys geçiş süreci var.
İdare pc leri kablosuz olarak fiber hattında, kablolu olarak açık adsl hattına bağlanıyor.
Aynı anda iki bağlantıyı da kullanmak istiyorum. Ancak pc ler öncelikli olarak kablolu bağlantıdan çıkış yapıyorlar. Dys meb fiber hattı istediği için sorun yaşıyoruz.
Ağ bağlantıları arası ihtiyaca göre nasıl hızlı bir şekilde yapabilirim.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

idarecilere gösterirsiniz ağ bağlantılarımda wirelesi devre dışı alır kabloluyu aktif eder. -- dys kullancaksa kabloluyu devre dışı alır wirelessi aktif eder sıkıntı çözülür. iki bağlantı da aktifken bir uygulamaya şu interneti kullan birine de şunu kullan gibi bir şey söz konusu mu? hiç karşılaşmadım belki yazılımsal böyle birşey vardır?

Evet kardeş şu anda bizde bu yönetimi kullanıyoruz. Ama idareci arkadaşlar tek tıkla her şey çözülsün istedikleri için arayışa girdim :D
Çözüm bulamazsam böyle devam edecek.

Fiber internet varsa, normal şartlarda MEB ADSL hattının (sadece internet, telefon değil) kapatılması gerekiyor, diye biliyorum.

yupo' Alıntı:
Merhaba
...
İdare pc leri kablosuz olarak fiber hattında, kablolu olarak açık adsl hattına bağlanıyor.
...

İdare PC'lerini nasıl kablosuz fibere bağladınız ki? F@tih-f@tih kablosuz ağları sadece tabletler bağlansın diye değil miydi? :shock:

İdare pcleri fiber hattın acces pointleri ile bağlanıyor.
Açık adsl hattı ise okul aile birliği üzerinden ödeniyor. Adsl'i kapatırsak biteriz hocam. İşler dönmez. :D

Geri