TEF gibi BÖTE 'de kapatılmalı

Kodla Büyü

intel4004

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Türkiyede Şişirilmiş "balon" eğitim anlayışı ile eğitim veren
mezunlarıının üniversitede aldığı eğitimle değilde kendini geliştirerek ilerlediği
Kamu kuruluşlarında mezuniyet değeri olmayan ya da "gün geçtikçede azalan"
kendi mezunlarının okullarda norm fazlası olarak çalıştığı
Okullarda yerlerinin diğer norm fazlası ya da istekli öğretmenlerce "kolaylıkla!" doldurulabildiği
Eğitim müfredatı milli eğitimle uyuşmayan
Eğitim kalitesi ve müfredat kapsamı yetersiz olan
Milli eğitime bağlı okullarda Liselerde istisnai durumlarla norm kadrosu ve dersleri bulunan
Genel olarak fen liselerinde dersi olmayan
Ders kitabı bulunmayan
öğretmenlerinin okullarda idari işler teknik personel ve ders öğretimi arasındaki gitgellerle sıkışıp kaldığı topyekün memuriyet anlayışından uzak

Bölüm öğretmenlerinin teknik liselere kadrolu atanamadığı

Seçimlik dersleri nedeniyle pek çok okulda idareci olmakta önünde engeller bulunan

Öğretmenlerinin eğitim bakanlığının "teknoloji eğitimi özürlüsü anlayışı" nedeniyle okullarında diğer öğretmenlerle doğal ilişkiler geliştiremediği ya da zorlandığı

Okullarında mobinge maruz kalan ve çoğu zaman yetersiz görülen

Böte bölümü ve mezunlarının çilesine böylelikle son verilmeli....

Hâlâ açık mı yahu? O kadar mezun nereye gidecek? Ondan sonra yok atanamayan öğretmenler var falan. Başka ülkelere mi atanacak? Atamayacağınız öğretmeni yetiştirmeyin arkadaş.

BOTE li birisi olarak TEF lerin kapandığı bir ülkede bu bölümün hala açık olması şaşırtıcı. Kesinlikle kapatılmalı ama nasıl. Buradan konuşmak kolay ama üst mecrilerde elimiz uzun olmadığı sürece hiç birşey yapamayız. Anca konuşuruz.

bence de kapatılsın ya da en az seviyede öğrenci alsın.. Öğrencilerimiz "hocam o bölümü yazalım mı" dediklerinde ne cevap vereceğimi düşünüyorum..

Geri