Tef li öğretmenin bölge normu hesabı

Kodla Büyü

mugeoz

Üye
Arkadaslar ben tef mezunu teknik lisede görev yapan bilişimciyim. Bu dönem bölge normundan norm fazlası oldum ve resen atamam ortaokula yapıldı. Bölge normu ders sayısı hesaplanırken sadece mtal deki dersleri topluyorlar ortaokul derslerini eklemiyorlar ancak ancak norm ataması yaparken ortaokula resen atama yaptılar. Ben bunu mahkemeye taşımak istiyorum. Benzer bir durum hic yok. Yardımcı olabilecek var mı? Bu arada mtal de 20 saat dersim vardı ortaokulda 8 saat. Ben eğer bölgede fazlaysam atamam yine aynı bölgede nasil yapiliyor. Bi haksizlik var.

Son düzenleme:
hocam bir sürü değişkenden oluşan bir durum söz konusu ve tüm detayları bilemiyoruz diğer okullar kaç saat norm girdi? kaç okulsunuz vb. durumu değiştirecek çok değişkenli bir süreç var en iyisi il ya da ilçe mem atama birimine gidip net bilgi almanız. ama bölge normundan fazla olduysanız bölgedeki diğer okula gitmeniz gerekir gibi geliyor bana. Bir problem var gibi sanki il mem e bi uğrayın derim.

Davada şu yazı ve içinde diğer yazı linkleri işinize yarayabilir:

bu hususta idarede görevli norm sayılarını içeren bilgileri girenler artık kalfalık/ustalık mesem derslerini de gözardı etmemelidirler. gördüğüm kadarı ile çizim simülasyon ve cari paket program dersleri ile bölge normu hiçbir zaman az görünmez. bu sebeptendir ki il dışından bir öğretmen eş durum ile geldiğinde il meslek/teknik öğretmen olması dolayısı ile en yakın ilçe mesem okuluna kararname çıkartır. bu da demek oluyor ki mesem ile bilişim normu olarak düşünüyorum tabi. kolay gelsin.

Mtal bölge normunda fazla olarak, Norm olan bölgedeki ortaokula atamaniz yapılmış.(Tef mezunları: ortaokul+Anadolu lisesi+meslek liselerinde görev almakta) Bölgedeki diğer meslek liselerinin ders saati ve normu oranı sizin okuldan fazlaki norm başka mtal ye kaymış yada diğer mtallerdeki norm ile iliskilendirilmiş.

Geri